Sony Ericson Xperia Play! Milik aku~

Aku baru je beli handphone baru lepas kumpul duit gaji aku selama dua bulan.. tiap bulan aku kumpul separuh gaji aku jadi baru dapat beli ni..

Sanggup kan aku kumpul duit semata-mata nak beli handphone.. hehee.. bagi aku ni bukan sekadar handphone sebab banyak function-function lain yang best.

Handphone ni memang terbaik bila nak main game, ada camera depan dan belakang, game berlambak boleh di install.. terbaik bagi aku dengan harga dia yang rendah tapi dapat banyak kelebihan.

Kelemahan yee... emm, berat sikit je tapi aku rasa tu tak jadi masalah bagi aku..

Kawan-kawan kat tempat kerja aku naik gila sebab excited sangat nak main game yang ada dalam handphone ni, aku tuannya ni pun jarang-jarang je dapat pegang..hehehe..

Korang mesti nak tahu harga kan?
Aku beli handphone ni dengan harga RM950 setelah tawar menawar..


Aku ada 'kopi' kan maklumat pasal hp ni..aku paste kan kat sini je lah ye. Malas ni nak taip balik..


GENERAL2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 900 / 2100
 HSDPA 850 / 1900 / 2100 / 800
Announced2011, February
StatusAvailable. Released 2011, March
BODYDimensions119 x 62 x 16 mm
Weight175 g
DISPLAYTypeLED-backlit LCD, capacitive touchscreen, 16M colors
Size480 x 854 pixels, 4.0 inches (~245 ppi pixel density)
MultitouchYes
 - Touch-sensitive gaming controls
- PSP like gaming buttons
- Timescape UI
SOUNDAlert typesVibration, MP3 ringtones
LoudspeakerYes, with stereo speakers
3.5mm jackYes, check quality
MEMORYCard slotmicroSD, up to 32GB, 8GB included
Internal400 MB, 512 MB RAM
DATAGPRSUp to 80 kbps
EDGEUp to 237 kbps
SpeedHSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
BluetoothYes, v2.1 with A2DP, EDR
USBYes, microUSB v2.0, USB On-the-go support
CAMERAPrimary5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus, LED flash, check quality
FeaturesGeo-tagging, image stabilization
VideoYes, 720p
SecondaryYes, VGA
FEATURESOSAndroid OS, v2.3.4 (Gingerbread), planned upgrade to v4.0
ChipsetQualcomm MSM8255 Snapdragon
CPU1 GHz Scorpion
GPUAdreno 205
SensorsAccelerometer, proximity, compass
MessagingSMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
BrowserWAP 2.0/xHTML, HTML5, Adobe Flash
RadioNo
GPSYes, with A-GPS support and GLONASS
JavaYes, via Java MIDP emulator
ColorsBlack, White, Stealth Blue (for Play 4G), Orange
 - Dedicated game store
- SNS integration
- Active noise cancellation with dedicated mic
- MP4/H.263/H.264/WMV player
- MP3/eAAC+/WMA/WAV player
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk
- Organizer
- Document viewer/editor
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input (Swype)
BATTERY Standard battery, Li-Ion 1500 mAh
Stand-byUp to 425 h (2G) / Up to 413 h (3G)
Talk timeUp to 8 h 25 min (2G) / Up to 6 h 25 min (3G)
Music playUp to 31 h
MISCSAR EU0.36 W/kg (head)    
Price group





13 KOMEN BERKOTAK BULAT:

[sutera kasih] said...

alaaa..ni fon impian sy !! :)

Bui Junaidi said...

MESTI KB SUKA MAIN GAME KAN..

SumBody Me.. said...

dah mcam2 gadget baru yg kuar skang ni..cepat sangat..harga pon cepat ja jatuh..

zachflazz said...

ijin nyimak...

anie said...

syukur dah dapat apayang dihajati

shah said...

wah bestnyer

obat darah tinggi said...

salam kenal..

atiqa aris said...

wah untongnyee.pinjam2.haha ni mesti kaki game ni.

Unknown// said...

nak jugaaaakkk haha

Mulot Gampang Tapi Baik Hati FM said...

pergh telefon baru...gua pakai yg murah2...x larat nk kumpul duit...hahah

Opai said...

xperia terbaikk..

Anonymous said...

plan nak beli esok...hehe..

Tok Kacau said...

ak punya xperia play, lepas ak root,. siap root. ak nak on la. masalah. xhidup. masalah apew yew???

Post a Comment