Cara hilangkan malas pergi kerja

Pernah tak korang rasa sangat-sangat malas nak pergi kerja?
aku ada tips macam mana nak hilangkan rasa malas nak pergi kerja tu. Lagipun memang tips ni aku guna hari ni.

Hari ni aku tak kerja sebab rasa malas sungguh-sungguh nak kerja, nak jumpa bos.

Ok, ikut step yang aku buat ye.

1. Tentukan betul-betul sebelum tidur sama ada korang nak kerja esok atau tidak.
2. Kalau tak pasti lagi, tidur je dan buat keputusan sebelum turun dari katil bila bangun tidur.
3. Bila dah conform tak nak datang, cari handphone korang.
4. Call bos korang, tapi pastikan waktu tu dia dah bangun tidur.
5. cakap kat bos. " Bos, hari ni saya tak sihat. Saya cuti ya. Kerja semua saya dah siapkan."
6. Tunggu jawapan bos korang. Kalau dia kata ok, maka teruslah tidur dan hilanglah perasaan malas tu.
7. Kalau tak, sila bangun dari katil dan bersiap.

Cara ni jadi kat aku pasal aku boleh cuti hari apa pun.. hehehe, yang penting cuti seminggu sekali. Nak cuti hari apa, terpulang pada aku.. Best tak?


Ramai member tempat kerja nak berhenti kerja, aku pun berpikir sekali.. Nak berhenti kerja ke tidak? Bukan senang kan nak cari kerja sekarang ni. Kalau dapat kerja pun belum tentu selesa.

7 KOMEN BERKOTAK BULAT:

anamizu kaito said...

perhhhh! gile stylo cara KB bg tu! hehehe... aah betol2..mmber cik ana pon rmai yg merungut mls nk kje la.. tp cik ana pon pk mcm KB gak..bkn sng nk dpt kje skg ni..then blm tntu selesa lg dgn tmpt kje baru kan?? :)









luv,
cik ana

faridah nazurah said...

lahh.. nape lak nak berenti? bukan KB kata best ke keje kat sana. haih xyah la berenti. sekarang payah nak cari keje

maszull said...

assalamualaikum KB..betul tu kerja skg nak dpt punyer la susah dah dpt nak berhenti plak fikir baik2 ye...:)

bungaitucantik said...

xyah la berhenti..kje je dlu..tahan skit..

che'ah tomeii said...

hahahahaha dulu pon penah wat tyme kerja kt tempat lama...skrg xbole wat,pasal tempat kerja baru nie cch skit nk dapat cuti...kang bestt lou dpt wat cm2 ;p

Cik Lia Lomi said...

kalau lia masa isnin jer rasa malass..hehehe..

Tracey said...

Hahaaha.. sure akan try nantiiiiiiiiiii..huhuhu Bw kat cni :)

Post a Comment