biarkan mulut orang bercakap

Assalamualaikum,
pagi ni tiba-tiba rasa nak bukak blog dan lihat komen-komen yang ada kat blog ni.. hahaha, kelakar..ops, belum cerita dah kelakar ke?

dua tiga hari lepas aku ada post entry blog aku yang berkurun dulu kat facebook aku..kalau yang add aku kat facebook mesti tau pasal ni, benda tu aku post 2 tahun lepas rasanya tapi aku saja letak kat facebook hari tu.

Ada hamba Allah yang aku rasa memang friend aku dalam facebook, sebab dah aku post kat facebook aku kan.. Mungkin isi-isi dalam entri tu buat dia sakit hati atau panas hati sehingga dia menuduh aku sesuatu yang aku rasa melampau.. tapi lantaklah.. Kau siapa nak cakap aku macam tu kan?

 aku rasa dia lelaki, tapi namanya aku tak tahu lah sebab xde akaun google kan.. tak berani kot? Bagi aku senang je, apa yang aku tulis pendapat aku dan pendapat orang sekeliling aku. tak ada langsung nak tuju pada sesiapa atau mempertahankan sesiapa..

Aku sebagai perempuan, aku paham apa perasaan segelintir perempuan apabila dituduh sesuatu yang tak dibuat dan mengaibkan? zaman sekarang penuh dengan fitnah bukan?

p/s: bila kita jaga aib orang, Allah akan jaga aib kita..

14 KOMEN BERKOTAK BULAT:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm2 hal..stuju dgn ayat akhir..

ReGreat said...

Ye betol tu...pedulikkan ape orang pikir..kita xkacau hidup orang sudehla...

AmyZana said...

Apa-apa pun mulut orang memang susah untuk kita tutup :/

Cik Donut said...

haha dah lumrah dunia...memang camtuh pun..susah nak jaga adab ckit*haha sorry myebuk kat cnih blogwalking sat

KaK LimAh Si SupiR said...

betoi..dye terasa r tuu..ahaha

*ehehe..sgah sat kt blog kb..dh lame xdtg sini :P

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Anonymous said...

Awesome article.

my blog - rent house

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

shidah said...

hihi..sian dia kan.
tapi btol, jaga aib org kalo nk ALLAH jaga aib kita :)

kacang buncis said...

JOM JOIN SEGMEN http://kacangsebuncis.blogspot.com/2013/06/1-st-parody-games-u-ndang-2-parody.html HADIAH MENARIK!!

Leadership Developmant Training said...

nice blog :)

salam kenal dari kami outbond di malang :)
jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

cik orange jingga said...

hahaha nak ambil perhatian kot :)

Sobri Yaacob said...

siapa mkan cili dia terasa pedas..

Post a Comment