Panggilan-panggilan manja bagi pasangan kekasih

Hari ini aku nak senaraikan panggilan-panggilan manja yang pasangan remaja malaysia gunakan.. perhatian! sila baca selepas makanan yang dimakan hadam kerana ini boleh mengakibatkan muntah..

                Perempuan                              laki
1.               sayang                                   abang
2                hunny                                    hubby
3                mama                                    papa
4               hunny                                     sugar
5               baby                                         be
6               bb                                             b
7                i                                               u
8           sweetheart                                darling
9              mummy                                 daddy
10            ibu                                          ayah
11            manja                                   abang
12          yayang                                     laling
13          ucuk                               bubu (budak busuk)
14           heart                                      dear
15           dinda                                  kanda
16            gegurl                                 boboy


ok, itu je yg aku ingat.. aku dah update gak panggilan-panggilan yang kawan-kawan tolong ingatkan..kalau ada yang tengah cari nak panggil pasangan dengan nama manja apa, boleh la try ye..

p/s = budak sekolah tak payah bercinta la..

92 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Noh Kodiang said...

Ada lagi nro...

gegirl n boboy

ape celup!!!! hahaha

Murnie said...

ade member i guna panggilan "kanda-dinda" ngan pakwe die .. haha .. hebat tak??
;DDDD

Bro ahmad said...

anje hehee..romantik jugak kb ni huhuu semalam entri ganas brutal..ehemm lembut juga kb ni hahaaa..tak muntah suka je.

Santri T.P.I.N.I said...

macam macam panggilan yer...

Niena Pengembara Ilahi said...

lgi..

gegirl ngan bboy

yusuflaili said...

Salam;
Perempuan laki
1.intan .payung
2.nyawa .badan
3.jantung .HATI

Bilal binti Robah said...

aku jumpa cinta sejati masa skolah
till now aku syg dia
walaupun aku tau dia bukan milik aku
:')

PCL said...

haha...selalu sayang2...takut melayang plak nanti., panggilan yang baik2 boleh merapatkan lg keintiman antara pasangan hidup...yg penting ada keikhlasan, jgn dimulut saja !

Ribena lalalaaa~ said...

bubu tu nama kucing saye....hoho

josrevalution said...

uiss..banykanye!..hehe..er.."ayang" ni mcm meluat lah nak dengar..haha...

ezzaty said...

hahaha..suke p/s tue :D

Azie Azman said...

hahaha..azie tak guna semua tu :P

MisS HoNeY said...

ade yg pggil adik dgn abg.hahaha

eyryn said...

haha. . ngengade bebenor !
pggil aq engko da ckup baek :)
haha. . btol tak ?

era97 said...

he he he.. setuju,.. budak sekolah tak yah nak bercintalah, buang masa.. :)

faridah nazurah said...

haha yelah yelah. taknak bercinta dah! terus putus

Selendang Merah said...

amboiii..byknya pangilan yang KB taw..hehe..:D

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

bdk skola x yah bercinta?haha..sentap hati depa. ;))

dlu ex gal abg pgil BABA_BABY.dia ingat abg ni sami tokong ke. =='sgguhpun x sdp,tp nk jaga hati iye kn aje la.

anamizu said...

"baby.....ucuk rindu baby..."
adehh teringat zizan dlm hantu bonceng.kehkehkeh~











cik ana.

maszull said...

salam KB...wah semuanya adakn...mungkin ada lain lg kot panggilan manja mcm ni...:)

Eera Shera said...

ewww...

msredcheesecake said...

nama manja akak n mr bf nama sebenar je... hahaa....

3no gr33ny said...

opss..ad lak yang tkena btg idung hamba..tp itu kisah lama

NormaLiza Mah said...

wakakaka...
betul betul.. tapi ada yg saya tak tahu juga..
singgah2 smbil tmbh tabung blog..
jom singgah...
usha iklan sekali.

Qaseh Izana said...

bnyak jgk ek...hehehe

monster kecik said...

hahaha..mcm2. XD

Paris Lipton said...

ucuk? dulu penah...ishh malu.




skrg. rse cm hampeh.

aRa ❤ aFiq™ said...

ara gne yg no 1 skunk.. :P

mOoN said...

dari kapel sampai kawen still dengan panggilan ira dan abg... hehehe...

AIEN NOT ALIEN said...

No.10 pilihan hati..hahaha..

tunggu ada anak2..

kiz said...

huhu..tapi saya panggil nama je..haha.tak romantik langsung aku ni..

nini said...

hahahaa...banyak rupanya...ada yang tak pernah dengar pon...hihi

KaK LimAh Si SupiR said...

ehem3..kb gne yg num bp? ahahaha

Zul Fattah said...

mak aii.. ni boleh guna ke kalau dah kahwin?

Lea Isnawi said...

sama soklan mcm kak limah

hehe

aku said...

loya ttibe..haha

budakijaupendek said...

time gaduh apa pulak panggilannya ?
eheheheh

Panggil Aku Han said...

aku kau pun ok gak..hahah

My Name is Mar said...

baby-babi??

Errrrrrrrrrrrrr-_-"

Ezad Skytech said...

nak cari baldi kejap..haha~

Shaherah said...

hahaha banyak gak panggilan ea.. bru shera tahu.. mcm klakar pun ade.. hehe..

Kancil 8349 said...

salam,

menariknya...

Kancil mengajak kamu menyertai segmen Kancil...kalau sudi jomlah ke blog Kancil dan menyertai segmen ketiga kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

Juliana Rashid said...

ucuk-bubu (budak busuk)hahaha mcm kelakar je baca entry ni. sweet2 pn ada (:

http://julianarashid.blogspot.com/
*tetiba tertag lak nama kb dlm stu contest tu. hehe

Saddila said...

KB ada lagi la .

perempuan =comel
lelaki=abg/baby

haha :)

sergeant keroro said...

aku kau serius cool XD

p/s : KB dan BB, ok tak? :P

Fathiah Hamim said...

err abang? geli la

Khairil said...

kalau orang yg dah lama kahwin dia panggil - mak hang,abah hang...dah tak romantik dah...haha

~iz~ said...

dh berbelas tahun kawin..xde dh pangilan2 manja..:)

Syara Mohammad said...

ohhh...

tapi... tapi... tapi...

ada lain. hahaha...

pernah guna princess/knight tak?

=D

NasZ said...

mengimbas kenangan lama. hehe.

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

mohdhazlan Dreadlock said...

mami dan papi ..heee

Cik Ceria said...

wah..byk juga panggilan manja nie.. ^_^

Ini Kisah Tia said...

hahaaa .. panggilan semua dah mengalahkan suami isteri yang dah kahwin ..

si cantik sally said...

kotak bulad**
saye sayang = baby.. xde lam senarai huhu

p/s:anda hot & cool jom kene tag ni!!

http://ezetheblackrose.blogspot.com/2011/09/contest-blog-hot-cool-by-anis-maisarah.html

Bui Junaidi said...

bui panggil hubby.."dedeng"..hehehe

haney said...

ummi & abi :)

ade mmbe pgil cam ni. rase cam sweet giteww :)

NahDaTuLIzaH said...

panggil saya-awk je cukup...huhuhu

Belog Sambal Belacan said...

KB panggil kat bf pe pulak?? he:)

Belog Sambal Belacan said...

yg mn KB pnggl kat bf:)

Anak Wak Mail said...

hahaha..geli dowh!

kalau aku nak panggil ayang ngan ucuk!hihihih..;p

Mama Syabil and Rania said...

Saya - Awak...

Yang - Yang

ini panggilan kami asben-wife

hehehheh... sangat formal kah ?

Irsyad Syah said...

betoi2...
pngge awak-sy pon...
dh kira ckup laa tue...
hihi..

Anyyss Shuhaimi said...

haha..dah tak guna panggilan sebegini. gua single! :)

manmala said...

umi = abi/walid

[sutera kasih] said...

tambahan:

kamek kitak..serius cool ^__^

aimie amalina said...

heeeeee
pangey name sendiri
heeeeeee
mimi

Qaseh Qistina said...

haha,,bubu pon ada eh...? macam2 la pulak...

Nafisah Ruslan said...

manja betul ni :)

ain dzaya said...

alahai suittnyeerr!!
hik3...geli2 ketiak rasa...
ain dah masuk u, so ley la bercinta..wink*wink

syaz@rozelt said...

zmn skrg x de panggilan manja x sah!hihi

Anonymous said...

baby oh baby...lol...hahaha

Anonymous said...

Cmel2 pggln tu...tp sy ngn dia slumber ja pggl mkcik ngn pkci:-)

Fauziah Tawil said...

adik : abang
cinta : sayang
:P

Red Angel said...

me...
baby n sayang
hahaha.... perbezaan dunia mmbuatan panggilan pun a bit lain2 xD kekkee

zariffzarifah said...

bucuk dgn mucuk...

Hydrangeas Blooms said...

saya rasa, "saya-awak" lagi sweet. kiki

rhaniie said...

aduh bingung mau make panggilan apa buat pacar ?

Anonymous said...

tambah ag satu...
lelaki - appa
pompuan - amma

kuikuikukuikuikui

Tasha riezky amalia said...

Ada lgy
Laki"= jyekk
Perempuan= eleq

ezatybaharee said...

Anje = Sayang :)

ezatybaharee said...

Panggilan manja sy dan si dia.. Anje = Sayang :)

Kim Taeyeon said...

hahaha .. sweet sngat2 .. sesuai .. tapi knpa nak mrah bdak skolah x leh couple ?? awk cmburu ke ??

Anonymous said...

sy ngan bf sye gna hanny and hubby...kalau time marah tu,kluar la prkataan aku dan awak......haha.tp kejap je..hik3.mumy n dady tu..mak ngan abah sye guna..msih msra smpai skrng...wlaupun dah umr 40....hoho....

cinta hakiki said...

saya guna ummi & abi ;)

Anonymous said...

oppa - nuna

Ren Oh. said...

mcm2 dah, abg, papa, pak cik. tp mostly panggil die atok. haha.

Ammar Dzafir said...

Yang ni lagi rare, ayah -ibu

Anonymous said...

Kalo gaduh pkai aku hang jaa...uhuh
~pasai_ceq_oqang_kedah~
#baqhang....heeeheeee

Mohd Fitri said...

(u,gua) xde ke bro..?? Baru rare,

Mohd Fitri said...

(lu,gua) xde ke bro..?? Baru rare,

Mohd Fitri said...

(lu,gua) xde ke bro..??baru rare,

Mohd Fitri said...

(lu,gua) xde ke bro..??baru rare,

Post a Comment