suara baru bangun tidur - manja

Ramai orang kata.. orang yang kata,bukan aku kata..
suara masa kita baru bangun tidur adalah saat suara paling manja. Betul ke? Cuba tanya kat arulchelsea.. betul ke tak? hahaha..

ok, mengikut kajian.. memang ramai kekasih suka bercakap atau menelefon si buah hati pada awal-awal pagi sebab suara si perempuan yang tengah mamai-mamai lagi tu kedengaran manja. Kenapa suara boleh menjadi lain bila kita baru bangun tidur di awal pagi?  adakah sebab penat berdengkur maka suara berubah atau kuantiti air liur basi mempengaruhi perubahan suara?

Persoalannya..benarkah suara perempuan baru bangun tidur manja?

ada dua situasi..

1. Pakwe milah suka telefon milah pagi-pagi dan kejutkan milah. Memang automatik bila baru bangun tidur dan bergayut dengan pakwenya, suara milah akan jadi manja a.k.a gedik yang amat sehingga boleh membuatkan teman sebilik muntah darah kalau mendengar!

2. Jenab pula, bila pakwe dia telefon untuk kejutkan masa dia tengah tidur.. perkataan pertama keluar dengan kasarnya ialah..
" Kau nak apa telefon pagi-pagi ni ?!"
dia jadi baran dan panas hati bila tidurnya diganggu.. tak ada suara manja pun..

kesimpulannya tak semestinya suara perempuan akan jadi manja bila baru bangun tidur.. mungkin segelintir sahaja macam tu dan selebihnya tak suka tidurnya diganggu oleh bunyi telefon.. Korang macam mana?

aku kalau baru bangun tidur, suara macam orang tengah sakit.. ehemm

34 KOMEN BERKOTAK BULAT:

nuyui a.k.a miss YUI said...

muahaha..

alamak..dia dah takde nak kol2 pg..

coz yui dh p keje..heheh..

Bro ahmad said...

kb mintak no hpon..nak test la kt kb..manja ke tidak suara kb tuhh..ok....:)

aimie amalina said...

errr
kalo terbalik canne KB
pompuan suke dgr sore laki pepagi?
kekek
manje gak nye. kan..hehehe

Qaseh Qistina said...

ha ha ha...garang betol jenab tu eh...selalu org cakap suara bgn tdo mmg manja..sexy gitu..heheheh...

faridah nazurah said...

macam kenal je si jenab tu.. hehe

yusuflaili said...

salam;
Bukan suara saja lunak masa bangun pagi..dikatakan juga air liur bangun pagi mujarab untuk kesihatan badan..seeloknya jgan terus berus gigi bila banjun pagi telan dulu air liur tu.

izzie izzam said...

ade jgk btol nyer mnde nih kb..hehe..slalu kco bf mse die tgh tdo..huhu sbb na dgar sore die ble bgn tdo..:P

SpeakerSekolah said...

nk test lah..mntak2 la dpat dngar sore mnje..hakhak

Panggil Aku Han said...

yeke mcm tu..huhu
slalu han situasi yg kedua...

budakijaupendek said...

haha
tapi setiap kali sy bgun kalau nak jawab call akan cover suara.
tak nak gedik2. hehe

Bui Junaidi said...

mayb kot..kan masih mamai masa bgn tidur..otomatik suara pun jadi mamai jugak..hehehe

kiz said...

kalau saya lak..kalau bunyi henset tgk dulu dari siapa..kalau tak der mood biar je tak angkat.

sab solhi said...

kalau tomboi?? manje gak ea?? hehehe

rase tak betol kot... kecuali orang yg memang natura bersifat manje..

papepon sangat pantang orang ganggu tidur sy.. hehehe

mohdhazlan Dreadlock said...

manja ke..hee...sbb ade air basi g kot...hee

NasZ said...

ye ke manja? tak pasti la plak. hehehe.

MOHD NASER.com

KaK LimAh Si SupiR said...

garau gile kot suare tyme tuuu..ahahhaa :P

sue perbs.. said...

ahaha.. klu sy memg tk angkat terutama klu numbr2 tk kenal.. memg mamai

Halimatun Sa'adiah said...

sy kalo org col mse tdo malasmnk ckp..byk urmmm..yea.. je...

Shaherah said...

hahahhaa.. shera ramai orang cakap romantik gler.. lagi2 kalau malam2.. boleh stim.. mcm srabai gler bler dgr..

cik asam jeruk said...

tau xpe.klo yg tibe2 bangun tdo buat suara manja memang muntah darah je hosmet..blueekkk

Khairil said...

iye ke suara jadi ala-ala manja gitu bila perempuan baru bangun tidur?....hehe...

anamizu said...

konfem manja wo! kehkehkeh :P






luv,
cik ana :)

ArulchelseA said...

aik sy lak kena jawab ek..:P

msredcheesecake said...

suara msred seksi bila baru bangun tido.... hhahahaa....

K O R I E said...

haha.
skali bunyi cicak di sebelah terkejut kot ;]

manmala said...

xtaulah nak kata apa.
suara manja ke atau tidak bila call masa tu...

SoLy SoLicious said...

ololo...manjenye..hee

Ezad Skytech said...

haha..nak kena test ni...call pagi2...tengok apa reaksi..kah3~

TeTerBanG said...

sora aq time bngkit tdoq..tah laa... elok kaa hudoh...x penah pon sspa kol aq time pg2 buta tue..

~iz~ said...

den sentiasa manja jer suara..hehe..pasan giler..haha

Belog Sambal Belacan said...

br romantik suara tu..huhuhu

noreenrara said...

HAHAHAHAHA
bgn tido ckp mcm tak bermaya je..
heh XD

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

errr....ca punya suara dalam kategori manja+gedik la bangun tido..amat memalukan.kalau tak mamai tu, kena berdehem dulu kasi betolkan suara..haha..

Anonymous said...

omg... patutla dia suka call pg2 buta... =.="
ceh!

Post a Comment