5 CARA UNTUK MENGETAHUI CINTA DIPERMAINKAN

Bagaimanakah untuk mengetahui samaada cinta kita dipermainkan? atau dalam bahasa kasarnya, si dia saja-saja je nak test market dengan kita dan bukanlah hendak bercinta dengan serius? biasanya orang dalam golongan ini adalah orang yang telah memiliki cinta lain tak gatal nak cari nahas dengan buat orang lain jatuh hati pada dia..

Pernah alami? bagi yang pernah alami pasti anda bersedia agar tidak tertipu lagi, tapi bagaimana pulak bagi yang belum pernah alami situasi ini, pasti takut cinta dipermainkan.. Aku bagi 5 petanda mudah di lihat pada orang yang ingin mempermainkan cinta kita.


1. tak sampai seminggu kenal, dah kata jatuh cinta pada korang walaupun belum pernah berjumpa pun.

2. Sorok / hide wall facebook dia dari korang..

3. Sms atau telefon hanya pada masa-masa tertentu. contoh, dia bagitau korang supaya jangan sms dia esok sebab esok dia ada hal.. (padahal dia keluar dating dengan orang lain)

4. susah nak di ajak berjumpa.. ada saja alasannya..

5. bila korang nak tengok handphone dia, dia akan belek-belek handphone dia dulu sebelum bagi pada korang.. ehemm, paham-paham je la kan.. mestilah dia taknak kantoi...

Manusia sekarang ni susah nak percaya, kadang-kadang mereka yang depan kita bukan main setia tapi kat belakang sorok-sorok sms dengan perempuan lain...kesihan perempuan tu...


p/s : jangan mudah bagi nombor telefon pada orang yang korang kenal kat facebook,terutama yang bersekolah lagi, mudah-mudah je dipermainkan nanti.

22 KOMEN BERKOTAK BULAT:

SpeakerSekolah said...

Kb snang2 je bg number kat aku ari tu..kekeke..

missina said...

pendek kata gerak geri yg mencurigakan ,,ye tak,,kena lihat pakai mata hati,,mest dpt detect,,;)

Belog Sambal Belacan said...

huh! kalau cinta d permainkan,waduh2:) tapi betul apa yg kb katakn itu,mmg SB sokong sangat2! macam mn nk cr yg setia kn????? teng..teng..teeettttsss:)

Nor Fadila Rosli said...

kadang2..dah ada symtps tu kb..tapi..taknak jugak pecaya yang dia tu tak betul..hm..parah jugak bila dah tersuke..

aRa ❤ aFiq™ said...

pernah alami ka KB ? hehe.. tips bguna ni..

Belog Sambal Belacan said...

blh kb;) silakn

shiki said...

huhuhuhu! like3~ xD

Shaherah said...

hahaha.. memang ramai sekarang yang suka test market..

AciDFlynNWraitH said...

betol tu... konon cinta pandang pertama gitu kan... huahaha

cik najihah said...

nice :)

Подтверждаю said...

as salam..
oh..pakcik tak pernah mengalaminya sebab tak reti bercinta. hahaha..single lah katakan..
hm..menaruh kepercayaan bukan senang. memberi kepercayaan, lagi bukan mudah?

budak sekolah..memang tak tahu apa2 pun..tahu seronok je..bila dah terjebak dan ditangkap, baru nak meraung..padahal, baru di dunia..meraung di akhirat, haaa..


hm..datang ziarah blog pakcik dari link mana?
hehe..pakcik baru jer berblog kembali. tapi petang ni last. nak balik kampung tengok atok nenek. hehehe..

Bui Junaidi said...

dulu ms bercinta bui tahu samaada org lelaki tu ikhlas ke tidak berkawan dgn kita..

senang jer nak tengok lelaki ni,kalau dia gelisah semacam jer ms keluar dgn kita maka dia ada simpan perempuan lain letew...

izzana said...

hik9, una jrg blas msg bf bukn sbb curg tpi sbb asyik men blog.. acaner tu ? hik9

Paris Lipton said...

sedih la ini mcm...ayoo

Aien Not Alien said...

pernah kenal lelaki macam ni, cukup 5 petanda macam yang disenaraikan ada pada dia...


hehehe..kenal je...

yusuflaili(Goku) said...

salam;
payah nak cari kesetian dalam apa2 saja perhubungan terutama sekali cinta...tak ada setia2 zaman sekarang.

kotak bulat said...

SpeakerSekolah : hahahh...TU lain citenya.. :P

suha said...

berdoalah..Allah maha mendengar (^_^)

faten said...

5 pertanda 2 mmg bnar......berdoa la pda yg esa bnyk2 agar dia bleh brbh.....aminnn....aminnn

DiARi HaTi said...

ha,,..baru je terkena....punya mati setia untuk dia...tp petanda di atas tu..smua dia ada...jahat!!!!!!

DiARi HaTi said...

ha,,..baru je terkena....punya mati setia untuk dia...tp petanda di atas tu..smua dia ada...jahat!!!!!!

Sham said...

Sebab itulah lelaki boleh berkahwin sehingga empat( jika berlaku adil dan berkemampuan ). Jika ditakdirkan masuk ke syurga, lelaki akan dikurniakan seramai 70 orang bidadari sedangkan wanita diberikan pingan mangkuk/ barang kemas( barang perhiasan ) .

"Orang lelaki memang kerap melakukan kesilapan tetapi akan cepat-cepat meminta maaf...sedangkan orang perempuan amat jarang sekali melakukan kesilapan.. tetapi...apabila mereka melakukan kesilapan...mereka akan sedaya-upaya mempertahankan kesilapan itu hingga menjadi benar..."

Wallahu a'lam

Post a Comment