Blogger Halau follower

Assalamualaikum..
pernah tengok blogger halau followernya? hehehe..
hari ni hari yang meriah untuk aku blogwalking sebab aku guna streamyx kat rumah... tapi masalahnya jugak, hari ni macam dah banyak je aku wat entri..hahahha...
Hari minggu tak ramai orang bukak blog tapi aku tetap tulis banyak-banyak kononnya ramai nak baca..
Eh, balik pada tajuk..
Masa aku blogwalking tadi, aku terjumpa satu blog yang sarat dengan widget a.k.a muzium widget.. Sampai Hang laptop aku tau bila masuk blog dia.. yang paling menduga emosi ialah bila nak tulis komen, aku dah menaip sampai habis tapi perkataan slow gila baru nak muncul.. tapi aku sabar, dah orang jemput pergi rumah dia, aku pergilah... terasa macam nak tegur pulak.. tapi sebelum aku tegur, aku belek-belek entri lama dia dulu.
Takkan kita pertama kali datang rumah orang terus nak tegur perabot rumah dia kan..
"wei, kerusi kau tu tak cantik! buang la!" 
memang kena halau lah kalau korang tegur gitu..

Bila tengok entri dia yang lepas-lepas.. err... ada entri dia marah kat seorang blogger yang menegur blognya yang berat.. eh! melenting habis sebenarnya..

Dia kata kalau tak suka blog dia, jangan datanglah, pangkah je blog dia, tak payah nak tunjuk bagus nak complain blog orang.
Aku baru nak tegur dia tadi, jadi aku sentaplah..hahahah.. ok, kau halau aku, jadi aku unfollow kau lah..lalala~

Aku kejam? memang la..
aku tak suka orang yang tak hargai followernya.. simple kan.. blog ni untuk orang datang bacakan, kecuali takde widget follower baru tu untuk kau sorang je baca.. jadi apa salahnya terima pendapat orang selagi pendapat tu tak menjatuhkan kita...

p/s : aku baik dengan orang yang baik dengan aku.. macam geng-geng aku yang best.. sape geng aku angkat tangan! *takde yang angkat tangan rupanya*

49 KOMEN BERKOTAK BULAT:

muhamad hanif said...

saya takda tangan,

angkat kening bole ?

Cik Bell said...

hahahaha..nasib sempat teropong entri dia yg lepas2..yg kes sy lak..blog dia nie mmg byk widget sgt2.setiap kali nak tkan button follow or comment mesti terkena kat widget dia yg mcm ada bubble..love2 yg gerak tu..asl tertekan je msuk tmpat lain..tension jgak lama..tak jadi aihh nak commnt or follow.huhu

Bro ahmad said...

betul tu kb..bro kalau blog dia lambat looding bro pangkah je..habis citer macam siput je beruk ban bro ni..sedihh

peachippo said...

isyh . ade jugak blogger nak sentap2 camtuu . ade org nak tolong tgor pom dah kire baek ..


saye . saye . saye angkat tgan ni ! :)

fa said...

fa angkat tgn.. hehehe ^^
erm.. ada juga yg mcm tu ea..

oh2! blog fa berat x ? tetiba mcm seram sejuk pula.. ngegege...

kalau berat kb bgtahu au.. ^^

ArulchelseA said...

ish..ish..de jugak mcm tu ek.. mk cik jgn la halau pk cik la ye.. kih kih..

Shaherah said...

hahah orang tu sentap ea.. ego tinggi lar org tu.. kalau depan muka.. tampo kan aje.. >.<"

Jiejah Gorjes said...

angkuh nyer blogger tu hurmm xper la dia yakin blog dia diminati ramai *peminat widget*

Mrs. Farhan said...

KB, blog sy muzium widget ke??

Fathiah Hamim said...

hahaha kalo dah sampai hang browser memang tak tahannn

cx's said...

heheh sokong!! :) aye nk angkat tangan boleh? huhu. Betul ke cara aku ni?

harrazdani said...

saya angkat kaki...lariiiiii...tak suka blog yg banyak widget....

vampire's lovex said...

betol tu betol...hehehe..

org tgur nak tolg,baran plak..hua hua hua

Abby Salvatore said...

*Angkat tangan!*

abby setuju.kalau org marah2...*lariiiiiiiiii*kekeke

MisS HoNeY said...

btul2..1/2 tu pnuh iklan ja..

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

aduh ..ada gak blogger cam ni ..mmm ...org nk kwn2 la ...bkn nk gaduh

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

aduh ..ada gak blogger cam ni ..mmm ...org nk kwn2 la ...bkn nk gaduh

Bui Junaidi said...

bui baru tegur seorang blogger ni pasal widget..harap dia x melenting lah..huhu

bui angkat kaki & tangan sekali ni..hehehehehe

cik pip said...

angkat tgn ni..KB xnampak..huhu..sabar jelah ea KB :)

Aisyah Aina said...

haha...unfollow je terus kan :D

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

cm 2 pon ade ke??
hahah...
2 namenyer blagak bongok!
hihihih...

~~Ticer Wann~~ said...

wahh ada ehh blogger cam tu? haishh takutnyer...

ticer angkat idung je bleh..? ;)

Panggil aku Han said...

hahah...sempoi la....

Suhana Samsudin said...

ada jugak blogger camtu..huhu..dunia..dunia.. ;)

Addin said...

ahaha apa la orang tu . tak bole terima teguran .

She's Gee said...

pernah hang.. byak kali. nak2 gune google. asyik2 crash je... huhu, dah la gune berukband je.. lembap, lembab, lembut sumer ade....... :(

Khairil said...

ikut suka dia lah dah tak mahu terima teguran.....kalau kita tak suka blog dia kita pangkah saja blog tu...

kiz said...

keh keh..itu macam pun ada ka..

Mrs. Farhan said...

KB, macehhh. =D

Freaky said...

susah juga bile orang tak makan teguran. kita tegur untuk kebaikan. haihh

Anif Abdullah| AA said...

well,ade je camtu.. anif pon tak suka sgt blogwalking dengan blog yg sarat camtu.. tp xpela.. orang dah xsudi hargai tetamu dia so watpe nak parking lama-lama kat umah dia kan..huhu

Clara said...

tak sngka plx ada org cmtu. Tegur blog berat pown kne mrh balik..

slmt enchik tgk entry dy yg lpaz2 klu tak mst kne jgak klu tgo blog dy berat..

selendang merah said...

susah gak lau ada yg jenis tak boleh terima teguran...susah2..

syashafie said...

hahahaha *angkat tgn * XD

echaRierie said...

hahaha..dia tak terima kenyataan kot..
err..will do the same jgk :D hehe

SoLy SoLicious said...

hahaha..phkah jgn xpgkah~

josrevalution said...

KB,aku siap angkat dua belah tangan lagi ni..hahaha...am..kalo mengikut pengalaman selama aku bw,memang banayk blog yang berat2 ntah brpa kilo aku pun xtau,sampaikan nak tinggl jejak kat shoutbox pun teks x gerak..fuhh...ada yg aku komen panggl diorang cek n rngnkan blog diorang kalo mahu bnyk member@pmbca,tapi semua pun ok aje xde lah yg smpai nak halo aku..sebb aku ckp pun baek2 penuh dgn sopan...nth lah plak kalo mungkin KB bulat p main tegur aje mesti lah diorang tu melenting nth kemana..haha...pa-pe pun kita kena utamakan pelawat,n akhrikan kemauhan kita..jgn asyik ikut kepla sndri aje..betol x?..walupun itu blog peribadi kah,apa kah...sama je...yelah buat pa buat blog kalo x mo di baca,tanpa pembaca spa lah blog kita tu..huhuh...hadoiii...

abglan said...

He he he... masuk kat blog anak PEKIDA kot, tue mcm gengster tue hu hu

Ezad Skytech said...

haha...muzium widget ye KB...mmg best perkataan tu...heee~

p/s : kalau macam tu nak tegur pon malas kan..sbb tak leyh terima teguran...(^^,)

syaz@rozelt said...

huhu..x kan x leh trima pendapat org plak..parah mcm nie~

Queen F said...

hahaha aku angkat hidung ni, diterima ke tak? kehkehkeh..

hahaha yeah ramai jugak aku jumpa guna ayat macam tu..

pada yang mengomen, nak komen tu beragak lah sikit kan.. jangan maen taram je komen macam dia tu member yang kau kenal dah berpuloh tahun pulak.. -.-'

yang kena komen pulak, positif je lah.. tade nye hidup ni orang nak memuji kau je kejenye.. -.-' adat lah tu kan..

+_Miss.Jannah_+ said...

haish.. kalau ye pon tak suka kena tegur, buat bodo je la dengan komen tu.. tak payah sampai nak halau halau orang.. apaaa laa ini olang :D

Niena Pengembara Ilahi said...

xsmpat nk join segmen.. bz yg amat.. ni amik masa rehat je :D

...Minah BluR... said...

tak patot betol larh! blogger tu tak hargai pendapat readers die.

msredcheesecake said...

cik kb,

ada lak buat camtu kat org...tak baek kan memutuskan persahabatan yang mungkin akan terjalin....rugi...

::cikjuju::◕‿◕ said...

nak angkat tgn!!!eheh...

Syukri Kamaruddin said...

hoho blog mana tu?? nak sentap gak la :(

Mrs. ShuN Ju said...

nampak tak aku angkat tgn?? entry ko best....

jemput ar dtg ke blog...sy blogger bru belaja..
http://www.sweetsourmemoir.blogspot.com

sergeant keroro said...

haha, tangan kero nak menaip. takleh angkat :P

Post a Comment