ILMU ADA DIMANA-MANA

Selamat pagi!
Bagi yang baca entri aku sebelum ni, aku kan tengah pikir-pikir nak cari kerja lain memandangkan gaji tak berapa nak tinggi dan sedap. Tapi suasana kerja sangat best dan tak tension.

Contoh masa aku kerja kat dalam kilang dulu, sangat tension ok! Jadi aku berhenti. Pejam celik rupanya dah tiga bulan aku kerja kat caltex alor gajah! Macam-macam yang aku dapat ilmu. Dari kerja-kerja bos sehinggalah kerja pump attendant. Semua aku belajar.

Rugi kan kalau kita buat kerja yang sama saja hari-hari tanpa usaha nak tambah ilmu lain setiap hari. Aku kerja sambil belajar, belajar cara pengurusan pentadbiran, jaga pump, jadi cashier, keluar masuk stock. Semua tu Ilmu bila kita nak belajar kan.

Ok, sebenarnya aku nak berkongsi kegembiraan. Semalam bos aku naik kan lagi gaji aku! Yeah! Senyum aku seharian buat kerja. Bayangkanlah, baru tiga bulan aku kerja, dah tiga kali gaji aku naik! Happy ler beb..

Hope bulan depan naik lah lagi.. Ehemmm~

10 KOMEN BERKOTAK BULAT:

cik ika said...

kerja kilang tnsion ye??
ika bru ingt nk keje kilang way part time tok cuti sem 3 bulan ni..huhu

yusuflaili(Goku) said...

Bergitulah kalau kita rajin kerja.

ecadwinkyasha said...

wahh..bestnya naik gaji..satu yg best bila bekerja ialah pengalaman yg lain dari yg lain :)


p/s: lama xmelawat KB.betul2 lama.hehehe

[sutera kasih] said...

nk keja jgk uwaaaaaaaaa

bungaitucantik said...

bape banyk da gji ko..da la lme x contact aku kan..

jelah said...

wah.. gaji dh naik..bleh la belanje mkn..hahaha

Zhaf Onez said...

assalamualaikum..
anda di tag di sini http://www.zhafwanbasheer.com/2012/05/blogger-forum-caricybercom.html

Salwa said...

Di mana-mana ade je peluang kerja. Terpulang kpd individu je nak ke taknak bekerja. :)

ain dzaya said...

bru keje da naik gaji..walaweii!!

"Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?".

Anonymous said...

kpda sesiapa yg inginkan kerja sambilan dirumah,dan menjana ratusan dollar klik link ini url=http://www.jobdirumah.com/nezzrin

Post a Comment