Bergaya pergi belajar

assalamualaikum...

Aku lepak kat kantin dengan kawan-kawan aku lepas habis program kat poli tengah hari tadi.. Sedang lepak-lepak tu, Aku tertarik nak perhatikan pemakaian sekumpulan perempuan yang datang ke kantin ni.. *ok, aku memang takde keje kan*

Setiap sorang, aku pandang dari kepala sampai kaki.. memang cantik, ada yang pakai selendang lepas tu lilit-lilit jerut kepala, macam-macam jenis selendang pulak tu.. baju pun tak kurang hebatnya! berkelip-kelip pun ada. Dah tengok baju dan tudung dorang, baru aku tengok muka..

Make-up dorang memang menyerlah , macam make-up untuk pengantin. Aku tengok mata pulak... err... contact len? aku macam tak percaya.. serius kau datang kelas dengan pakai contact lens?

Sah aku terus gelak sorang-sorang sebab aku terbayangkan berapa lama dia bersiap untuk datang kelas? aku rasa sejam kot..
nak pilih baju, makeup banyak-banyak, pakai contact lens, wat lilit-lilit selendang, pastu pilih kasut.. sejam ke?

Dah puas gelak aku terdiam..
aku tengok diri aku.. baju kurung pahang dengan tudung bawal je..makeup? takda..huh..betapa aku ketinggalan dalam fesyen...adoiyai..pilu tol..

p/s :takde maknanya aku nak buang masa bergaya hanya untuk kelas yang dua- tiga jam je..errkk... tak paham betul..perlu bergaya sakan ke pergi kelas?.

58 KOMEN BERKOTAK BULAT:

EYFAalias said...

dia sbnrnya nak g berjalan ke nk g belajar. hahaa

ainaa said...

HAHA. banyak kali dah terpikir camnie. pelik2 jek kan. maybe memang dah minat diorang kot

Bro ahmad said...

ye la kb..mesti nak cantik..kan pakwe hensem banyak kt kelas tu hahaa

hira said...

haha. tak perlu make up pun sebenarnya. habiskan duit dekat make up je. masa pun sia-sia je. kalau study, memang dah boleh habis 1 topik. haha. tak paham betul~

cucu umie said...

pakai simple sudah yg pntg nice untuk dilihat...

Wanie said...

haha..anak org kaya kot..
wanie kalau g kelas setakat tempek bedak sikit je kot..
mungkin faktor persekitaran jgk la..
mber pun sume takde yg mekap..

Wani said...

alahai , pergi kelas je kod .
harhar

Fathiah Hamim said...

erghh kalo kelas 2 jam untuk sehari memang berat betul nak bersiap.

Murnie said...

haha .. samelah .. kadang2 tengok orang melawo kite rase cam tertinggal kt belakang .. haha

zarulfarhana said...

dulu2 rajin gak make up...skrg dh mls dh...ambek masa ja....

SoLy SoLicious said...

kalo kelas pukul 8, pukul 6 die dah kena bangun makeup2 bagai la..heeee

Baha Andes said...

hahaha... klo gw apa adanya saja. yg penting fokus belajar.

Cheq Sue said...

:) less is more dear!

ain said...

haha...simple is better n nice...xyah nk over2 ni...

bungaitucantik said...

xperlu pon..tp makeup skit2 jadi lah, elakkan muka nmpak pucat..

F.U.Z.Z.Y said...

LOL..for me, takyah la bergaya sangat nak g kelas..
cukup setakat looking presentable, and tak selekeh..
mungkin dorg pakai camtuh just to get attention kut :P

diana said...

tudung bawal lebih cantik la..
akak pernah tengok sorang perempuan badan kecik je..
tapi pakai tudung berlilit2 sampai kepala nampak besar.tak elok langsung.
gaya apa gitu entah la.
mungkin dia cermin muka je diri tak cermin.

My Name is Mar said...

Mungkin cara didikan dia macam tu...
Macam mak wa selalu pesan...
Pakai gi kelas tu elok-elok sikit...
Semua orang ada cara masing-masing KB.. :)

Untuk Couple Boleh..Untuk Family??HARAM..

sitiz said...

huhu,, berfesyen tok kelaz 2/3 jam,, nothing to do laa,,, just kemas dan bersih,, sdh cukup,, righ??

muhamad hanif said...

HAHAHAHA,

jaga market lah tuu =)

Ezad Skytech said...

nak pergi kelas je pon..bukan nak pergi town ke...kan KB..hee..

ezad pergi town pon pakai selipar je...haha~

sergeant keroro said...

hehe, bersederhana sudah. asalkan selesa XD

Panggil aku Han said...

xperlu le bergaya sakan...nk p belajar je pun kn...heheheh

Anyyss Shuhaimi said...

tak penah lilit2 shawl..takut tercekik...erkk...

alif haris said...

haha .. sy pakai baju tido pn boleh .. hahhaa :D acah je

tempat sy kene pakai uniform :)

Luz Claritta said...

klw sy plak, ikut mud. klw mud baek je sy berhias2 gtu. klw x, sy rembat je baju hape pon, amik beg n gerak g klaz. sempoi, simple, ringkas kn?

Anif Abdullah| AA said...

"u wanna be the top?"wahahaha.. rasanya bukan sejam tp 2 jam tu..haha

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

xperlu pakaian yang cantik utk menjadi cantik ...kerana kecantikan yang hakiki adalah mempunyai hati yang baik :)


excellence!

Fad said...

make up blh..simple je la..bedak n lip ice..hhehe..kan nampak natural camtu..apa daa..smlm akk gi tesco nmpka gak org make dah mcm hantu muka dia..serius!pastu ada sorg tu dah mcm kartun sbb terlebih putih..tang mana yg lawa ntah..

yazidy said...

haha!! sesetengah wanita mmg ada sindrom camtu.. ekap ngalahkan Lady Gaga.. org tgk pun takut..

syaz@rozelt said...

ayunya kb..berbaju kurung pahang + tudung bawal..dh macam perempuan melayu terakhir,,hehehe

Mimie. said...

hehe.xpndai pun nk mekap2 ni.sedih gila kot ;p

Anak Wak Mail said...

dah diorang selesa camtu..xpelah..hehe..tapi kalau setakat nak pergi kelas,,tak yah pakai makeup pon xpe kot.kalau makeup bagai nak rak,,tapi satu apa pon xdapat..kesian pulak kat dia.

apik pehe said...

huhu..pergi untuk belajar..
apik pon cari awek yang tak pakai mekup gak..hehehe

syiela said...

mesti nak tarik perhatian tu hehehehe

Cik Bell said...

rasanye tak perlu nak bergaya sangatlah nak pergi kelas.yang penting niat nak belajar nak tuntut ilmu,..Simple je sudah kot.huhu..

saya eqa ikram said...

eqa suke gak makeup lau pegi kelas.. tp makeup natural jew..just pakai krim muka ngun bedak.. sbb ase ta selesa lau xakai.. hehehe :)
tp lau akai makeup2 over2 mcm ta sesuai jew na g kelas.. huhu

alepridz said...

huhu... aku pon kadang bersiap lambat jugak.... terhegeh-hegeh...

visit my blog...
http://www.alepridz.com/

Belog Sambal Belacan said...

takpe2 KB jgn pilu,kadang2 yg simple je,lg menarik daripada yg berlilit-lilit ni:)

Belog Sambal Belacan said...

takpe2 KB jgn pilu,kadang2 yg simple je,lg menarik daripada yg berlilit-lilit ni:)

Belog Sambal Belacan said...

takpe2 KB jgn pilu,kadang2 yg simple je,lg menarik daripada yg berlilit-lilit ni:)

NasZ said...

hahaha...pernah jumpa orang camtu..tapi saya suka yg simple je. tak perlu nak make up sangat.haha..

MOHD NASER.com

EiZaRaZiErYa said...

ahahah..wat can i say..kite mang banyak persamaan kan..?? ehehe..zie pon suke usha freshy..ramai yg mcm kB cakap 2 tw..adoii..

iMBobo said...

sbb lps klas tu dorg nk pergi dating dgn bf masing2 heee~

msredcheesecake said...

Dulu msred suka gak melaram g kelas, api tak pakai mekap la.sebab kdg2 lepas kelas tetiba je nak gi outing....hheee....bersedia je... Takde la siap sampai 1 jam...

Surie said...

hmmmm mmg pon dak2 yg bersolek semate2 ke kelas mmg xder niat lain lah tu, bukan nk p blaja pon..ntah pape kan...
best input awk..tumpang follow eyk...

Khairil said...

ni nak pergi makan dinner ke pergi kelas ni?...oh...

sha my heart said...

ada jugak org yg melaram sakan utk ke kelas. Termasuklah pakai contact lens. itu mmberinya semangat utk belajar, tak salah, kan?

tiap2 org ada caranya sendiri. lagipun kena berpakaian formal, kan?

Rai said...

sampai skang aku tak bermekap..walau pun dah kerja.. malas woh..buang masa.. seb baik laki aku masih ngaku aku ni bini dia..hehe..

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. kb denki la 2 an.. ara skunk p kls pown men hentam ja.. mekap mmg mls.. lau jmpe PAKWE len la.. haha.. =P

Ain said...

ok larh tu .. nak cari ilmu kann :D

peachippo said...

alah, bukan fesyen yang nak kne jadi syarat trime ilmu...

tetapkan balik niat tuu,insyaAllah, takde ape2 yg akan rase salah :)

syashafie said...

nak carik jodoh kot hahah XD

josrevalution said...

hehe..tu lah KB,kan pmpn!!..so..mungkin biasa lah tp ada sesetengah tu ingat luar biasa..haha..hadoi..

cik pip said...

gak dia silap jalan kot..nak g shopping..hakz~~

Minah Blur said...

HAHA... MB bese dh jumpe yg cenggitu.. kalau kos mcm officemanagement mmg patot la sbb pnmpiln dorg amek mrkh.. tapi kalau kos len tu tataw ler..huhu..

p/s: pakai simple cukup. tak perlu mekap cam nak kawen

yatie Awang said...

dia ada tujuan lain sebenarnya...simple lg sedap mata memandang KB...biarlah baju kurung pahang ke, kurung kedah ke, janji masih sopan orang memandang,

yang penting, ilmu masuk kan?

CutieLiesa said...

heheeh...masa kat u dulu pun ,i rasa i simple jr...xder lah sakan sangat nak bergaya...janji bersih ,kemas n muka pun sweet jer...kan...hihiih

Post a Comment