Buang masa layan blog!

assalamualaikum...
semalam masa aku tengah menaip entri, mak aku tegur..
"wah, guna semua jari dah ye"
Tett... bila mak aku cakap macam tu, baru aku perasan yang aku bukan lagi taip dengan dua jari! awat hang gelak?? serius.. dulu aku taip guna jari telunjuk je.. bayangkanlah berapa lama aku nak siapkan satu entri?
dah lah taip guna dua jari, lepas tu siap mata pandang kat keyboard je...

Hasil 3bulan aku blogging, aku sekarang menaip guna kesemua jari yang aku ada, tapi jari kelingking aku gune tuk tekan huruf A,S dan enter je..errr... susah sikit nak kawal jari kelinking sebab comel.. ehem! Paling best, sekarang tak perlu lagi menaip sambil tengok jari.. tengok screen dah cukup. Mesti korang pun sama kan..

Siapa kata hobi menaip entri ni buang masa? selain dapat duit, dapat jugak tingkatkan kemahiran menaip.. aku meniap entri biasanya gunakan perkataan yang lengkap, jadi agak terpengaruh dalam tulis sms, aku tulis penuh-penuh macam tulis entri gak...

jadi, antara sms 24jam, update status kat feacebook dengan layan blog.. mana lagi beri kesan yang baik? 

41 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Mr.Thinker@Ali said...

update blog dgn perkataan yang betul paling seronok. :)

SMS sama facebook banyak short and I hate short. LOL! :)

Luqeem™ said...

masih x mahir lagi tengk screen sambil taip..huhu..

muhamad hanif said...

aku sokong,


semakin laju aku menaip komen ni..


HAHAHAHAHHA

Fathiah Hamim said...

tak silap aku, kalo mintak keje, typing skills ditanya kan

MATA HITAM said...

yela2 ang je betol....layan blog mmg lagi bagusla...sebab dapat meningkatkan daya mutu dan kualiti dlm dri.....

Bui Junaidi said...

bui pilih blog..lebih memberi kepuasan..skill menaip pun makin bagus kan..hehehe

Nor Fadila Rosli said...

wah bestnya dah power...ila ni duk berblog jugak tapi still guna 2,3 jari...hehe malu nak ngaku..(siap pandang keyboard lagi nak type komen ni..):P

Bella said...

Bhahahaha... Ops...
Betul tu... Dengan blog bleh tingkatkan skill menaip... Saya pun masih tengok keyboard juga masa nak taip... Tapi laju sikit... Samalah kita...^^

SAYA BUKAN SAMDOL said...

tahniah, berjaya menggunaka jari-jari utk taip ;D

Bro ahmad said...

ni dah kes terer ni kb..bro masih guna satu jari je..mungkin kalau dah setahun boleh taip pejam mata je hahahaa

Hafizzi Aziz said...

wah x tgk keyboard dah ye menaip..cepat betul..
apit pown still tgk keyboard lagi kekdang..
xleh nak hafal lagi kedudukan huruf2 nie..huhu

Si Pujangga said...

wah, hebat..

Syuxer said...

bila kb dah khatam guna semua jari,sekarang bolehlah kb menaip tanpa tengok keyboard..pasti kalau dah lepas semua itu..kerja kerani dah ada dalam genggaman heheh..;)

aRa ❤ aFiq™ said...

btol 2.. ara pown taep da cpt skunk sjak rjin up8 entry.. haha

SITI NOORNADIYANA said...

mesti ah layan blog. sejak blogging ni pun yana memang menaip guna perkataan penuh.

menaip entri dah laju, tapi yana still tengok jugak keyboard. XD

asnizaziz said...

update blog paling best..huhu

miss usse said...

sokong entry neh..:)

Qaseh said...

huuu, gile hebat, aku yang belajar keyboarding pun tak guna sepuluh2 jari.. jari kelingking aku rest je.. mesti die kecewa kan.. hahaha~
nyway antara fb,sms dgn blog.. aku prefer blog kot..pastu fb baru sms.. :)

SoLy SoLicious said...

betol2..slu kite pun lambat gila tekan keyboard...skg dh laju dh ....heeeee

sleeping_maniac90 said...

sma ar kita..
ak skang da taip paki sume jari.
xyah pndang keyboard.. dlu mergkak2 nk menaip.. haha

kocix! said...

blog kot..
bahasa teratur sikit.
kat fb n msj, bahasa short.

kat blog taip pjg2 so kat situ la kte tgkatkan kmahiran!

hahahahaaaa..
suke aku je.

yayath said...

hehe...hebat la KB:)

NasZ said...

betul tu. menaip entry boleh latih kita menaip guna semua jari. sblm blogging ni, saya memang dah belajar menaip sejak diploma lagi. saya kena pandai menaip menggunakan kesemua jari dalam masa yang ditetapkan dalam masa sebulan. itu masa saya blaja. skrg dgr kata kena achieve semua tu dalam masa 2 minggu. skrg dah lebih 6 thn saya menaip guna semua jari. so, Alhamdulillah. Semakin pantas dan cekap. hehe.

MOHD NASER.com

Azreen Shafila Abdullah said...

excellent! yen asyik gne jari telunjuk n jari tengah jer...

ainaa said...

haha. betul betul. makin banyak menaip, makin cekap lah gune komputer. bukan setakat cekap menaip jerk ;)

alif haris said...

hebat menaip nnt boleh kerja ngn google ..
percaya lah ~ haha

ain samsudin said...

opkos layan blog lg best. lg2 untuk budak2 spm. idea buat krgn haha

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

buat lah sesuatu apapu selagi x melalaikan ia xkn menjadi satu kesalahan :)

excellence.

Cik Baju Kurung said...

mestilah update blog sebab kadang kadang secara tak langsung kite beri ilmu pada orang. ye dak ? :)

Cik Baju Kurung said...

mestilah update blog sebab kadang kadang secara tak langsung kite beri ilmu pada orang. ye dak ? :)

pengemisCinta said...

pc masih tidak mengaplikasi ejaan penuh.hehe;0 yes.ada banyak perbezaannya selepas berblog.^^

iMBobo said...

suka kat blog sebab boleh letak bunga dan ropol2 hehe.. maksudnya boleh decorate hehe

ecadwinkyasha said...

sangat sokong entry KB neyh..hehehehe.kadang2x sambil mata tengok tv still ble taip dengan betul.dulu taip sms mcm tu juga tapi sekrg xde org nak men sms da,sedih nyerrr :(

yatie Awang said...

betul tu KB, lancar je menaip hahaha

kakak lebih suka layan blog

Cik Gee said...

taip blog ag best.. boleh merapu berjela jela... ahaksss...=)

Khairil said...

kalau taip pakai mulut kan senang...huhu

myhatiku said...

layan blog..hehe
suke taip gune sebelah tangan..he

msredcheesecake said...

mana lebih baik? tengok macamana kita lakukan dan untuk apa? rasanya layan blog la...

sergeant keroro said...

menaip full lagi senang kot. haha.

Norhisham Nordin said...

huhuhu... menaip ni dah sinonim dgn kerja aku ni... kdg2 menyampah gak nak menaip... tu yg kdg2 report audit aku setakat copy paste jek... huhu... apapun, blogging lebih diutamakan pastu baru fb... huhu...

Wanie said...

update blog ngan SMS same syiok..hehe..wanie update blog gune 2 jari je..huhu..tak pandai gun sume jari..

Post a Comment