Saat Aku Letak Jawatan

Selamat menyambut bulan ramadhan ye kawan-kawan... Manfaatkan bulan mulia ini dengan sebaik-baiknya..

ok, Aku nak cerita pasal kerja aku la.. hari tu aku bagitau bos aku yang aku nak berhenti sebelum raya sebab 2 september nanti aku dah nak kena daftar. Bila bos aku dapat tahu aku nak berhenti, dia pujuk aku suruh tangguh dulu study setahun.. Dalam hati aku memang nak ketawa dah, tapi aku tahan je, buat muka cool. Lepas tu dia kata dia naikkan gaji aku lagi Rm200 kalau aku terus kerja dan insyaallah akan naikkan lagi.. Wahh, dahsyat bos aku ni.. tak nak bagi aku berhenti la tu.

Tapi aku tetap dengan pendirian aku, aku cakap dengan dia yang aku nak berhenti jugak jadi dia tak boleh nak buat apa la.. bila aku kata nak berhenti sebelum raya, dia pujuk lagi aku supaya berhenti 1.9.2012 pulak.. Aku pikir kalau aku berhenti awal, aku boleh rehat-rehat kat rumah dulu sebab 2 haribulan da nak pergi kan.. Tapi dia mintak tolong juga sampai 1hb dan janji nak naikkan gaji aku RM100 kalau aku tolong dia..

Jadi mengenangkan aku dah lama kerja dengan dia dan aku suka kerja aku ni, jadi aku  pun setujulah.. hehehe.. lagipun aku memang nak guna duit ni..

Paling best bila bos aku kata susah nak cari pekerja yang jujur dan cekap macam aku ni.. ceihhhh.. kembang wei hidung aku.. Betul lah kata mak aku, kalau kita buat kerja ikhlas dan jujur.. orang akan hargai kehadiran kita.. hehehe.. jadi bos aku pesan, kalau waktu cuti nanti, dia suruh aku call dia.. nanti dia bagi aku kerja part time kat sana..

Sejak aku kata aku nak berhenti ni, bos layan aku baik je.. aku datang lambat setengah jam pun, bos aku boleh relax lagi.. mana nak cari kerja macam ni kan.. hehehe..

tapi rasa sayang pulak nak tinggalkan semua ni.. dah selesa sangat-sangat dengan keadaan dan kerja ni.. tapi lagi sayang kalau lepaskan peluang belajar ni..

14 KOMEN BERKOTAK BULAT:

SoLy SoLicious said...

salam ramadhan..selamat berpuasa ye KB.. semoga tabah menghadapi segala dugaan ^^

Ca Cik Duyung said...

wah..anak mas bos nie..hehe...

Ca Cik Duyung said...

wah..anak mas bos nie..hehe...

Asyiqin Haulisah said...

awak kerja rajin2 ye. hehe. eh sambung belajar mana?

Anne Nurain said...

untung dapat bos yg baik kn? bos sy cina tp dia baik sgt.. taun lepas sy berenti keja sebab nak smbung study, sekarang cuti sem & sy keja balik kat tempat bos sy.. :)

Are_Rull said...

ahahaha .. untung la gitu ..
keje molek2 ..
arul dlu pn gitu .. da selesa .. sonok keje kt 1 tmpt keje tu .. pdhal bru 4bln kje sna .. tp da dbri lbih kpcyaan brbanding yg da bertahun keje sna .. tp demi msa dpn .. tpksa gak tkr keje yg lbih baik .. hu3

yusuflaili(Goku) said...

salam;
BUat apa yang rasa patut..berlajar pun ok jugakkan?.

Eca Dwinky Asha said...

wah..best dpt bos mcm tu.btw,nnti cuti leh la keja balik kan?

shera haifa said...

bestnye kalau bos dah sayang n suka awk kerja kat c2.. nti lps dh hbs belajar try laa mintak keje c2 lagi.. *kalau tempat tu leh bg awk sama gaji ngn apa yg awk miliki..

msredcheesecake said...

best la boss sayg... sambung belajarke?

faridah nazurah said...

baiknya hati boss kb.. best la kalau camtu

friendlyfashion.my said...

Hi there! Would you be interested in doing a blogging collaboration with friendlyfashion.my? if you are interested, could you please email us at hello@friendlyfashion.my thank you! :)

ϟ Zeera AzZahra said...

belajar lagi untung2 dpt kerja yang lebih baik.. gitu je.. :)

Bui Junaidi said...

SALAM CIK KB..LAMA KAK BUI TAK SINGGAH SINI..

TAHNIAH YER SBB DH NAK SAMBUNG BELAJAR..STUDY SMART DEAR..^_^

Post a Comment