Kerja Part Time di rumah

Selesai misi menyiapkan tempahan coklat buatan sendiri untuk minggu ni. Gila penat, dari pukul 3 petang aku buat benda ni, sampailah ke pukul 10 malam! Jadi cuti aku memang tak terasa sebab tak dapat bersantai bergolek-golek depan tv.

Adalah dua tiga gambar yang sempat diambil masa proses pembungkusan coklat. Coklat ni nak kena asingkan ikut tempahan. Customer ada yang cerewet, pilih warna and bentuk sendiri. Tu yang leceh sikit sebab kena ikut macam yang dorang pesan. 

Dulu aku buat coklat hanya ada isi badam je, tapi sekarang aku pelbagaikan. Dalam coklat ni ada Kacang, kismis, badam dan filing blueberry. Serius coklat dengan filling blueberry memang sedap!

Pembungkusan simple, 12 biji hanya RM5! Kalau ada yang nak kotak cantik-cantik, harga lain sebab kira kos kotak sekali.
Gambar atas ni antara yang dah siap. Aku dapat tempahan 217 biji coklat untuk minggu ni. Minggu depan kena buat yang lain pulak.


25 KOMEN BERKOTAK BULAT:

kiz said...

masa attend kenduri kahwin member hari tu dapat coklat yg mcm ni utk doorgift..sodap woooo

suziesanji said...

wahh.. look nice.. tapi area mana ye? delivery ada tak?

K O R I E said...

KB, HANTAR KAT KOLEJ KITA SIKIT LEH?
>_<

msti sedap ;)

biela bell said...

wah..dok umah pun boleh jana duit :)

meLLy! said...

sedapnya. untungla berbakat. pandai buat coklat. hihi

faridah nazurah said...

heee mcm sedap je..nanti akak sy nak tunang nak tempah boleh?

Diyana Norman said...

comelnye coklat2 tu. sdap x? hehe

EyqaLuvender said...

uishh,kaya la KB pasni...
nak sebijik coklat tu boleh???hehe

Addin said...

wahhh best nya ! nampak macam sedap jeeeeeeee ! nak jugak nak jugak !

Bui Junaidi said...

WAH,BEST ADA PARTTIME JOB..LUMAYAN..*__*

kocix! said...

perghhh!!

abghani said...

sedapnya coklat

sha my heart said...

uii, bestnya..
rezeki masuk.

sha suka juga homemade chocolate. sedap =)

msredcheesecake said...

waaa... best la.... ada biz sendiri dah.... congrats...

kotak bulat said...

kalau nk tempah, boleh je. :)

Zul Fattah said...

fulamak.. best r.. dpat tambah duit poket..huhu

Ayumi Comot said...

cuti2 pun leh buat duit...kreatif idea:)

Ayumi Comot said...

cuti2 pun leh buat duit...kreatif idea:)

Salwa said...

Wah..bestnyer. Door gift coklat not bad gak kan.hehe. I lagi setahun kot.InsyaAllah :)

Brown girl said...

fuyoo. majunya business !

CekbOlat-bOlat said...

msti penat giler.. heheh

TeTerBanG said...

dh lma sy x snggah sini. mcm mna kb bley start wat business coklat? bley share? then, harga coklat kb murah. sbb kwn sy jual 10 biji=rm5, means 1 biji=rm0.50

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..ada keje part tiem sendiri.. ok laa..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bnyknya :D

lisajamaludin said...

Mcm mna nk order ?

Post a Comment