Bisness sampingan di rumah

Kalau harapkan duit gaji bulanan je, rasanya tak cukup kan? jadi aku macam biasalah, cari income sampingan.
Dulu buat bisnes jual coklat, sekarang tambah bisnes lagi. Teka?

Tak payah teka lah, aku bagitau ni.. Aku buat bisnes jual apam polkadot! sangat comel-comel sampai aku sendiri sayang nak makan. hehehe..

Dua hari aku dengan my mum siapkan tempahan untuk hari ibu. Bayangkanlah hanya dua orang pekerja tapi kena siapkan lebih 600 biji apam!

Semalam aku dah cuti, tapi hari ini aku mintak cuti emergency dari bos aku sebab ada tempahan yang tak siap lagi. Pagi tadi lepas bangun tidur, aku terus call bos aku bagitau aku nak cuti lagi sehari.. hehehe..

Nak tengok apam yang aku buat?

Ini longgokan apam yang aku baru buat dua warna, merah dan pink. tapi dah banyak gila..

ini pulak yang sudah di masukkan ke dalam kotak.. hehehe..

macam bola pun ada aku tengok apam ni.. hehehee..

10 KOMEN BERKOTAK BULAT:

MeeRole said...

waaaa...dah pandai berniaga..slamat maju jaya ye..

Jos Revalution said...

hi KB..lama x bw ke sini..wah..bnyaknya bebola..boleh mkn ke benda ni..hahaha..

misshannajr said...

wah! tahniah sebab pandai cari income..takde la buang masa jer kan..hurm! berapa sebijik jual ni..saya haritu jual 50 sen macam x untung jer haha

bungaitucantik said...

wah..sekarang neh da rajen ko ke dapor ek..klo kite dok serumah lg.. aku nk ko jer la wat kje2 dpor..hoho

anie said...

info menarik

kocix! said...

syoknyerr rajin wat bisnes!

TeTerBanG said...

kwn sy start dr tahun bila tah wat business apom polkadot nie. mmg bley kaya raya sbb dpt tmpahan ckup byk wlaupon dok skolah ja. cikgu2, pelajar2 tempah. x menang tgn nak wat.

Siti Rohaida said...

cantik....boleh ajar buat apam tu ker?hihihi

msredcheesecake said...

BEST NYA APAM... CUTE... SEDAP TAK? HHEEE... GOOD LUCK, MUGA BIZ BERKEMBANG MAJU...

Sha Sumary ^^ said...

Apam polkadot pinkkkk! comelnyaa...! ^^

Post a Comment