TUKAR BAUCER BUKU KEPADA WANG TUNAI DI BSN

Nampaknya baucer buku telah pun di edarkan dan nampaknya ramai yang ingin menukarkan baucer itu kepada wang tunai. Boleh ke tukarkan pada wang tunai/cash? BOLEH!



Ikut langkah-langkah macam kat bawah ni.
-Korang pergi BSN terdekat korang.
-Ambil nombor dan tunggu giliran.


Bila sampai giliran korang, korang cakap kat orang bank tu.
" Saya nak tukar baucer buku."

Pekerja bank tu akan jawab.

" Nak tukar baucer? pergi kedai bukulah, ni bank."

ok?
Banyak dah tersebar khabar angin kat facebook yang kononnya baucer buku tu boleh ditukarkan pada duit tapi percayalah cakap aku yang sebenarnya TAK BOLEH TUKAR!

Kenapa aku kata tak boleh? sebab tadi masa aku pergi bank, ada beberapa orang pelajar yang pandai datang ke BSN tu untuk tukar baucer kepada duit. hahahahha..Pekerja tu pulak cakap kuat yang mana boleh tukar.. aku memang gelak jelah time tu. Budak pandai tu pun laju je keluar bank. Malu la tu agaknya.

P/s: aku pergi bank tu nak beli no pin upu tau. bukan aku yang tukar baucer tu..hahahhaa

37 KOMEN BERKOTAK BULAT:

zeeck said...

hehehey awak tu pegi bank kenape?? TENG TENG TENG :D

cx's said...

kan dah kate tk leh tukaq. aish.

aiman said...

hahahaha.. malu... seb baek tak buat.. beli jer buku..

Atie iskandar said...

haha.. semua dok sibuk nak tukar duit..

Nur Lavender said...

jumaat ni baru nak g amek baucar tu..xtau lg nak bli ape..huhu

mira maisara said...

ahaha..ciannyer la student tu..xkn tak tahu tak boleh tebus..huhu

Eza Boom Boom :) said...

upu dah bukak ke?? hee. nak beli jugak la no pin :P

lavera said...

huhuhuu ~ cerdik sangat budak yang nak tukar tuh .. kalau baucar blh tukat , xdek lah dye nak pggil baucar lagi kan .. :)

Princess Feyqa said...

hoho ala masa ni lah boleh borong buku hehe, tpi novel blh x eh? buku belajar dh beli mse 1st year lg hehe

Aishah Jahirah said...

baucer tu utk tunaikan dgn beli buku bukan dgn duit...hehee

josrevalution said...

haha..nak beli ole2 lah tu...

Ezad Skytech said...

haha....tu la..pandai sgt...da bagi baucer buku tu...bersyukur la...ni nak tukar cash pulak....kan da malu sendiri...aiyoo...

KaK LimAh Si SupiR said...

sape kah yg pndai2 mulakan dlu ckp blh tukar ni? :P

ILA SYAMILA ♥♥ said...

la yeke. ingatkan betul. kawan ila beria pos kat fb kata boleh tuka. tak tau lawa mane die dpt info ni

era kecik said...

dia takot, bila kita tukar baucer tu, kita tak beli buku, tapi pi beli benda lain.. hehe

> tukar template lagi ke kb ?

SoLy SoLicious said...

hahaha..cian~

~Filzati Zulkepli~ said...

cis >.< ingatkan betul2 boleh tukar. baru ingat nak pegi esok. LALALA~ hihi. kan kt belakang baucer tu dh tulis mcm2 syaratnya :D

Bui Junaidi said...

SIAPA LAH YG PANDAI2 CAKAP LEH TUKAR G TUNAI NI..KAN DH MALU..HUHU

EYFAalias said...

ceh! ingatkan boleh tukar betul2 :P

Khairil said...

depa tu x faham2 ke..huhu

Zul Fattah said...

sengal.. aku dah guna dah baucer tu.. beli buku agama.. skrang2nya ada r jugak pengisian rohani dan jiwa.. tinggal 100 lg.. huhu

HeNRieTTa JoSe said...

Hehehe....baucer buku memang xleh tukar cash...kena beli buku di kedai yang menerima baucer tu....tapi baucer rm 500 tuh memang kena pergi bank untuk cashkan, sebab dorang xdiberi cash, cuma sekeping kertas macam baucer jerr...itu jerr la maklumat yang saya tahu...

diana said...

TU LA..MUDAH SANGT PERCAYA PADA KABAR ANGIN/..
heheh

Si BuDaK KaChAk said...

kadang tepikir gak...dorg ni dah bagi kelebihan tapi ada yg salah gune....kang bile tak bg mula la nk refomasi bagai kn??

Anonymous said...

mabe die tengah terdesak 2..kite mane tau..

Anonymous said...

blh j tukar baucer 2 jd duit... tp kna pandai la cri tempt... hahaha

Anonymous said...

bodoh giler..
ingatkan boleh tukar..
buang masa aku je..

Anonymous said...

mmg boleh je nk tukar jd duit.
TAPI sebelum tu, cari makna RIBA'

Cikin said...

Aduh , baru je nak pergi tukar . Bukan semua kedai buku terima voucher tu . Susa laa . Hampeh .

problem? said...

@Anonymous

tp kalo tukar rm200 ngn baucer 200 xpe kn...x riba kn

Anonymous said...

sapa nak tukar boleh jer tp bkn dekat bank n xdpt lah amount yg sama. Akan dapat rm150 jer.

Anonymous said...

Memang boleh tukar la..BSN, MAYbank, CIMB :)

Anonymous said...

sekarangkan tahun baru 2013, ramai yang da nak habis study tapi stay dapat baucer, nak beli buku apa lagi?? mesti blurr.... tapi na tukar jugak even ramai yang kata if tuka kena tangkap 2 tahun jail... dasyat.. na bagi baucer x yah la bagi syarat ketat, no meter what tahnx BN ^^

Anonymous said...

aduh... belilah barangan lain selain dari buku. Kan sekarang dah banyak kedai terima baucher buku. Kedai accessories, komputer dan lain2 lagi.. hehe.

Anonymous said...

siapa nak tukar voucher buku kepada cash boleh email ke abaziz34@yahoo.com

Syed Muhammad Al-Yahya said...

awak baru nak isi upu mana dapat baucar lagi, huu~

boleh buat macam macam baucar, tak semestinya beli buku sahaja ^_^

Jiji Azizie said...

Silap2,salah tempat bro,aku dah tukar kepada duit bro,bukan begitu caranye,kena pandai

Post a Comment