Ustaz Azhar Idrus Sesat dan Agen Iblis?

Pada 1 Januari yang lepas, ustaz Azhar Idrus ada mengadakan ceramah sempena tahun baru dan di dalam ceramahnya ada terselit dia bermain gitar selama beberapa minit je. Perbuatan Ustaz Azhar Idrus bermain gitae tu telah di ambil kesempatan oleh beberapa orang blogger untuk menjatuhkan Ustaz Azhar Idrus. 


Kecoh dan macam-macam yang dilabelkan pada Ustaz kita ni dan aku rasa puncanya berkait dengan politik! Adakah pihak-pihak tertentu takut pengaruh Ustaz ini akan menarik pemuda-pemuda islam negara ini menjauhi Partinya? 

Tanpa merujuk pada mana-mana ulamak lain, blogger ni terus menghukum ustaz ini dengan hanya disokong beberapa potong hadis. 

Orang-orang yang datang ke I-city, dataran merdeka dan lain-lain tempat yang adakan konsert tahun baru  masa sambutan tahun baru haritu, tak ada pula dipertikaikan. Lagu-lagu yang melekakan, artis-artis menari-nari, lelaki perempuan bukan muhrim bercampuran. Tak apa ke semua tu?

Kenapa ceramah agama ustaz azhar idrus pula yang dipertikaikan? Aku rasa cara ustaz tu sangat bagus dalam berdakwah sebab ramai orang-orang muda senang paham tentang islam dan suka pergi ke majlis-majlis agama sekarang kan.

Bayangkan sekiranya apa yang disampaikan itu fitnah, 100 orang baca entri fitnah tu dalam sehari, berapa agaknya dosa yang penulis blog tu dapat?

Blog tu adalah blog politik dan memang banyak entri-entrinya mengutuk Ustaz Azhar Idrus.. kalau terasa nak baca, korang boleh klik AAKJ

21 KOMEN BERKOTAK BULAT:

hajar said...

teruk betol diorg tu... ustaz pun nk di politikkan... dunia oh dunia...

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm2 cara nak jatuhkn org..teruk toi!

HAFIZAL said...

jom baca disini
http://malaysiascore.blogspot.com/2012/01/jana-pendapatan-dengan-telefon-bimbit.html

HAFIZAL said...

jom baca disini
http://malaysiascore.blogspot.com/2012/01/jana-pendapatan-dengan-telefon-bimbit.html

aimie amalina said...

hayooooo
owg buat baik pon lagi maw kata x elok kan
ish2...apolah nak jadi..

faridah nazurah said...

Biasalah manusia ni.. Susah kalau tengok orang lain lebih..

si cantik sally said...

hurm....wallahualam ...

era kecik said...

kalo nak menjatuhkan seseorang tu . diorang semua sanggup buat apa-apa saje .

> banyak gak dosa yang dapat .

Khairil said...

errkk..

misshannajr said...

gitu la manusia..takut sgt dgn kebenaran..tp kalo bab yg melalaikan suka sgt..

SYAF said...

ramai manusia yang ambik mudah....sedey melihat ada segelintir manusia yang seperti AAKJ nie....

Eza Boom Boom :) said...

dunia sekarang, ish3..

[PCL] said...

salam, pcl mmg suka dgr UAI ceramah..ada klip yuotube dlm entri sblm ni...jgn terus menghukum berdasarkan rasa tergugat ttg politikus...pcl dan kebanyakan yg lain sokong dgn usaha Ustaz utk menarik minat remaja khususnya.

p/s : pcl tgh review alexia blog ni.

Bui Junaidi said...

UIII..BYK BETUL PENGUNJUNG BLOG DIA..GLEMER..TAK NAK CAMPUR LAH HAL2 POLITIK NI..

Ujie said...

salam kenal,

saya pun ada buat entry hampir serupa..

*baru siap review alexa blog kamu. ^_^

Izz Faizah said...

hurmm..ustaz byk brjasa tp rmai tak pndang kan..:( UAI trbaik.. :)

Elih Japahar said...

Hermm..tak tau nak kata apa, terlalu pedas tuduhan tu..

Anyway, baru pas review alexa blog ni..(kumplulan 1)

misshannajr said...

mls nak amek pot dah depa ni saja jer nak trigger org..yg baik kita ambik.. :D

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

kadang2 kita manusia suka sangat meletak dosa pahala orang sedangkan hanya Dia yang maha mengetahui.

p/s:dah review alexa blog ni...;)

Cik Lia Lomi said...

tak akan kerana politik kita nak menjatuhkan orang??..
Masyaallah..

Mishter Izwän said...

dunia akhir zaman, mmg bnyk fitnah, jgn terpedaya sudah!!


feel free to visit me at speechless009.blogspot.com

Post a Comment