Apa yang kita tak perasan tentang BAPA kita

Semalam hari bapa ye? Err, ke hari ni ? aku pun dah lupa.. hehehe.. entri aku ni buat khas sempena hari bapa.. bapak aku..

Pernah tak korang pergi jalan-jalan dengan ayah korang masa kecik-kecik dulu ? Korang perasan tak perbezaan keluar shopping bersama mak dengan keluar dengan ayah?

Tak perasan? ( ke aku sorang je yang perasan ni)

Bila keluar dengan mak dan korang nak kan mainan ( kena guna duit mak) , KEBIASAANNYA mak mesti kata membazir lahhh.. tak payah beli.. dan bila dia kata tak boleh beli, korang berguling-guling atas lantai kedai pun, korang memang tak  akan dapat lah!

Bila dengan ayah pulak.. korang nak kan mainan kat kedai.. dia tak bagi sebab katanya membazir.. korang pun menangis tunjuk muka cebik.. lepas tu mesti dia kata.. " Ambil lah.. jangan nangis lagi.."

Sebenarnya macam ni jugaklah yang banyak aku tengok kat caltex ni.. percaya tak?

Ibu ni lemah lembut tapi kadang-kadang tegas dengan anak.. ayah pulak, sangat tegas kan? tapi kadang-kadang hati dia lembut terutama dengan anak dia..

Pesanan akhir.. Happy Father Day!

ps: menyirap dengan masalah url feed blog ni.. da macam-macam cara guna pun tak boleh jugak.. adakah aku kena ubah semula template blog?? Apakah??

13 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Ibnuismaini Ismail said...

Bapa yg tegas penyayang gak tau, cuma tak reti tunjuk je.

Bobo said...

haah.. ramai ayah yg tak pandai tjk kasih syg kat anak..tapi kat mak pandai plak hehe..

eiela said...

ayah dan mak sama je rasanya, dua2 tegas dan penyayang.

hani said...

aku stuju stuju! klu time nk pegi rombongan dl, mintak duit blanje kt abah mesti dia bg lebih skit dari klu mintak kt mak. haha!

aku bkn takat nyirap, smpi tercendol teroren klu psl url feed tuh.huh!!nyampah!

TK said...

biasanya bapa tak tunjukkan sangat kasih sayangnya terhadap anak2... ke salah TK ckp ni?

ain dzaya said...

hohoho..tp ain takut gegiler nak bina introduksion nak minta duit kat bapak...sedangkan, beliau 'nah, amek duit nie'

..selamat hari bapa...

khas untuk pembace belog kami : Idea Selendang Merah dan Ain Dzaya untuk pembaca belog kami . . .

Snow Yuki said...

Cik Senow tau tentang politik n isu semasa pun dari ayah jugak. Kalau dengan mak, mak kata perempuan tak payah sibuk2 pasal benda-benda mengarut macam tu. And lepastu i cuma refer kat ayah je kalau nak tau samting pasal dunia or politics : )
*Cik Senow masih perempuan

Marina said...

husband penah cakap, dia dengan budak memang kalah...

syahnaz said...

follow. salam perkenalan.
http://kliktekan.blogspot.com/

Askrie Hishamuddin said...

Nice entry!

Jemput join giveaway contest blog Askrie Hishamuddin. Tarikh tutup penyertaan pada 7 July 2012!!

Anonymous said...

http://kwiksurveys.com?s=MCKKNL_3c1d48a5....tlg jawap kejap ye..terima kasih.

ary_lee said...

Hari bapa dah lama habis lah KB~~

sakurasue said...

aku pon konfius bila sebenarnye fathers day nie..urmmm

Post a Comment