Helmet atau gaya lagi penting?

Assalamualaikum..
Helmet atau gaya lagi penting? korang rasa yang mana?
Sambil layan hindustan ni, aku terasa rajin pulak nak buat entri.. ingatkan nak buat entri pagi tadi tapi tak sempat sebab editkan blog arulchelsea.. hehehe..

Korang pernah tak tengok penunggang motor pakai helmet? ish, memang semua yang naik motor kena pakai helmet tapi korang tengok tak kebanyakan pakai helmet apa?
Aku selalu tengok orang pakai helmet yang agak besar dari kepala.. kiranya kalau dia nak pusing kepala ke kanan. helmet dia dah pusing ke kanan dulu.. hahahaa..

Perlu ke bergaya masa menunggang motor? aku pernah digelakkan oleh kawan sebab helmet aku tebal dan besar. Kata mereka, perempuan nampak lebih bergaya kalau pakai yang setengah je dan longgar sikit.
Tapi bagi aku yang pernah alami kemalangan motor, tak mungkin aku sanggup pertaruhkan nyawa aku semata-mata untuk nampak bergaya.
Betul.. aku tak kisah kalau aku nampak kelakar bila pakai helmet sebab helmet ini tujuan dia direka ialah untuk melindungi kepala. Jadi mana yang penting? keselamatan atau gaya?
Ikutkan hati, aku nak pakai yang cantik dan comel macam helmet ni, comel gila!
Kesimpulannya, kalau korang nak pilih helmet, utamakan ciri-ciri keselamatan dulu.. lagipun sekarang ni banyak warna helmet yang cantik-cantik kan.. banyak pilihan..
Nampak muka aku yang tengah tersengih tu? hahahah... sila jangan muntah..

p/s : aku nak sambung buat assignment yang tertangguh

39 KOMEN BERKOTAK BULAT:

ArulchelseA said...
This comment has been removed by the author.
Abang Stalker said...

HHAHAHAH..;))


nmpk gigi je kot.


eh,duk alor gjh kt mn? :) jgn2 dlu satu skola.

syaz@rozelt said...

hehe..pkai yang macam kb dah ok dah..hihi..yg separuh tu mmg x myakinkan..rase longgar semacam je~

p/s: bila kb nak letak gambar??hihi

ArulchelseA said...
This comment has been removed by the author.
TYNTHA LANA said...

alamak KB..dah termuntah tgk KB sengih T___T hahahaha.

Yang tak ikat tali helmet, salu lelaki..tah pa yg macho sgt..tak kira tua muda..sama je..bukannya pakai tali tu sepuloh minit. kadg2,kalau lana tgk member2 bt cmtu,slmba je lana ckp.."ko ni,agaknya, kepala da pecah baru nak pakai tali kot??"

ha,hamek,sentap habih,hahahaha

~hidup hanya sekali..hargailah ia..

msredcheesecake said...

kb, jaga keselamatan kepala.... helmet tak cantik biarkan...

Miscellaneous Smiles said...

comellah helmet panda tu

Fathiah Hamim said...

safety first!

lebar senyum yea =D

aRa ❤ aFiq™ said...

xde moto jd xpkai helmet.. hoho

My Name is Mar said...

Tengok hindustan TV2 or TV3?? Huhuhu...
BTW, smart pe pakai helmet yang tutup semua tu..
tak payah nak pilih-pilih samaada safety or want to look smart..
Can get both..
Tapi perlu kena pada HELMETnya:)

Pentingkah IDENTITI seorang BLOGGER?

alif haris said...

hehe .. papepon berhati2 di jln raya :)

Unna said...

hahaha betul! kira ape gaya kalau nyawa melayang. kan? selamatkan kepala dari selamat kan gaya. hahahhaha :D

Nurnajwa said...

Wahahaha, kte pon pkai helmet tebal XD

Bro ahmad said...

hati2 di jalan raya kb..keselamatan lebih penting dari cantik hehee..dah cam muka kb nnti bro nak zoom pakai adope photoshoot,

cucu umie said...

yer..yg pntg berjhati2 dijalan raya.. tidak perlu untuk bergaya pon..hehe

diana said...

yang penting kepala kita tu..
kalau mati pun muka hancur orang tak nampak muka beriman kita..
mati sekalipun biarlah muka dan kepala masih elok..
wakakak

Jiejah Gorjes said...

tak suke kai helmet kure2 suke kai full face hehehe

Acik said...

aihhh, x nampak lah muka kb yg tengah tersengih tu ...

Abang Stalker said...

x la..abg skola teknik dlu md zin. :D lme da.tahun bpe ntah.

rayne rawt rawt said...

alaa.. rawtrawt pakai helmet cap cengkerang kure kure jeh . keh3

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

pompuan2 selalu pakai helmet sambil jaga tudung..aiseh, kebelakang jadinyer..hik3..

zarulfarhana said...

betul tue....

Wani said...

wahhh .
pemandu berhemah !

Ezad Skytech said...

nak jugak helmet panda tu..haha~
seram je tengok ada yang tersengih disebalik helmet tu..(^^,)

iMBobo said...

iMBobo tgk tak vietnam semua org pakai helmet comel2..rasanya kalau excident kepala hancur dulu hehe

Wanie said...

haha..22 pun penting..ala pakai helmet yang full macam ni pn kire bergaya je..:)

iMBobo said...

*tgk kat hehe silap plak

SYAFIQAHSALEH said...

keselamatan lah penting! :D

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Saya tak muntah pun tengok muka awak dalam helmet tu.. cuma hampir-hampir berdarah hidung je...

abghani said...

gaya dan kuality helmet

selendang merah said...

selendang akan pilih helmet yang selamat dulu.....nak bergaya tak payah kut..yang penting nyawa..

helmet yg ada bear 2 comel...suka2

sergeant keroro said...

biar fix betul-betul XD

ainaa said...

nyorokkan muke lagi. hadoiii

ArulchelseA said...
This comment has been removed by the author.
peachippo said...

xbesh pakai helmet longgar !
yg padan2 dgan kpale baru besss...
sekse kot nanti nak pusing2 law bawak moto :)

bungaitucantik said...

bukan ko xsuka pakai helmet neh ker? selalu kiter gaduh pasal helmet kan..

nurAMALLINA said...

haha KB sengih comel je!

EYFAalias said...

helmet no.2 tu sempoi habis! ehehheee

Tea Dno said...

haha. tea pun nak la helmet panda kalau camtu. ;p

Post a Comment