Pengalaman Hari kedua bekerja

Aku sebenarnya tak tahu nak tulis apa, jadi baca cerita pasal kerja baru aku ni ye. Kerja ni best sebab balik office hour (8-5) tapi penat jugaklah sebab banyak kerja kena buat dan nasib baik ada orang yang ajar.

Dah dua hari aku kerja kat situ dan ramai sangat yang aku belum sempat kenal sebab aku masih dalam proses belajar tugas baru aku ni. Dorang ramai wei, makan masa agaknya baru boleh kenal semua pekerja kat sini.

Aku bawak bekal waktu rehat sebab tak banyak masa nak keluar beli makanan, tapi aku baru tahu yang bos aku tiap-tiap hari akan belikan makanan untuk pekerja dia dan dua hari jugaklah aku tak makan sebab aku bawak bekal sendiri.

Kalau ada yang tak ada kerja dan nak kerja kawasan alor gajah, kerja jadi cashier atau pump attendant. Boleh lah mintak kerja kat sana ye. hehehe.. kalau tak silap aku, tak lama lagi ada jawatan kosong untuk cashier. Kalau nak bolehlah mohon kat Caltex Alor Gajah ok?

13 KOMEN BERKOTAK BULAT:

faridah nazurah said...

waaa best la kB.. keje dpt makanan free.. fuhhh

Elih Japahar said...

Lain kali tak yah bawa bekal..yg free kan ada hehe..:)

Si BuDaK KaChAk said...

seronoknya bos blikan mkanan...

mira maisara said...

owh..caltex alor gajah..dekat ngn KFC tu kan?wahah

KaK LimAh Si SupiR said...

lpas ni xyah bwk bekal dh :P

nuyui a.k.a miss YUI said...

koje elok2 ya..

yusuflaili(Goku) said...

salam;
aku belum tahu apa kerja awak kat stesen caltex tu?

azeelia azman said...

selamat bkerja ^^

sha my heart said...

wah, bawa bekal ye. rajin. dan lagi senang. kak sha dulu pun pernah juga bawa bekal ke tempat kerja =)

kak sha nk apply situ la. tapi Alor gajah jauh sgt dgn tmpat ni. Kuala Sg baru. hehe~

fieha said...

lamenye x singgah sini.. :)

Ezad Skytech said...

jimat sikit duit..makan free je..tak payah bawa bekal..hee~

.izzati liyana. said...

alor gajah? jauh. kat bandar melaka ni xde? hee.

jahajahatable said...

bila masuk tempat orang/tempat baru ni kene la pandai-pandai bawa diri, kene ramah cket kalo tidak nt orang cakap sombong, buat baik dengan staff kat citu tapi jangan sampai diorang pijak kepala..

Post a Comment