Servis Pizza Hut teruk!

Malam semalam aku pergi makan pizza hut dengan keluarga, sekali-sekala makan sedap-sedap kononnya.. tapi malam ni buat mood aku tak ok.. semua ni sebab servis yang aku terima dari pizza hut tampin!

waktu aku sampai, orang  tak ramai jadi aku pilih tempat yang lebih ke belakang untuk privasi.. Bila duduk je, pekerjanya hantar menu.. ini memang bagus.. tapi yang buat aku rasa tak best, bila sampai masa nak order.. tak ada yang datang pun. Dulu masa aku datang tempat ni, dia ada sediakan 'button' untuk panggil pekerjanya tapi sekarang dah tak ada.. Jadi macam mana nak panggil?  Aku tunggu pekerjanya lalu tapi pekerja malam tu tak ramai pun, jalan pulak menunduk je.. Aku rasa cam nak menjerit je panggil orang tu tapi nanti aku pulak yang malu dengan orang ramai! akhirnya, bapak aku yang kena pergi bangun jumpa pekerja sebab dah berangin menunggu..

Hal kedua yang buat aku berangin ialah meja.. biasanya pizza hut akan susun pinggan sudu atas meja kan.. Kat sini pinggan dan garfu tak disusun tapi hanya diletak atas meja sahaja! bila suruh dia susun, dia buat tak dengar je.. aku pulak yang kena susun sendiri! sudu tak ada pulak tu.. sekali lagi kena panggil pekerja dan minta sudu dengan sos..


Hal ketiga pulak, penghantaran pizza sebagai menu utama sangat-sangat lambat! lebih setengah jam aku kena menunggu sedangkan tak ramai orang pun masa aku mula-mula datang..

bila dapat bil, caj untuk servis je dah RM6++ tapi servis macam taik! aku rasa macam makan kat warung je..
blacklist pizza hut kat tampin!

21 KOMEN BERKOTAK BULAT:

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha,mmg teruuk tu..

ala,sni pon sama..dapat piza yg keras lak tepi..ceh.

Fad said...

komplen je la KB..biar padan kena mrh ngan boss dia..ggrrrr

yusuflaili(Goku) said...

salam;
agaknya diorang dah malas dah.!!.mungkin gaji tak naik-naik kerja pun malas...

SpeakerSekolah said...

Kalau time malam servis mmg teruk..mnkin sebab mereka ngantuk..huhu..

Munnafendy said...

haaaa..hambik kan dah kena sound. sib baik jauh dari tampin.. :p

sabo ye =)

Dieya said...

sesetengah branch yg teruk kan? g wat complaint la kat website etc..baru diaorg taw..mmg frust if bab makan kena cmtu

Saddila said...

tampin ?? yess memang lambat .
semua dia tak sedia dengan sendiri .

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

mmg teruk tu..ish..kalo ca da jadi hulk kat situ..hehe

ILA SYAMILA ♥♥ said...

kb,, same la kite yg kat kelantan ni ha. pernah diorang salah ambik order. ila mintak lain, lain yg ila dapat. last2, ila pulak yg kena bayar sebab dia kata x boleh tukar. dush dush kat dia.

diana said...

okeh!!
take note!
heheheh

fiza said...

sume pizza hut cmtu kot..aku pn penah kena..tmptnye rasia la.hehe

sergeant keroro said...

haha, dominos la best XD

Bui Junaidi said...

nasib baik dekat sini tak pernah macam tu..hehe

aRa ❤ aFiq™ said...

uik.. cm2 plak.. ai2 ara p mkn pizza, serbis nye bole tahan la.. tpi pizza nye ta cdap =="

Ezad Skytech said...

kalau servis sebegitu rupa...memang tak akan pergi da la lepas tu...

k.h.a.l.i.l.a said...

hohooo... kat tampin ke? saba je la

anamizu said...

masa kt penang dulu pon pnh gak dpt lyanan mcm taik cmtu kt pizza.. sejak dr tu,trus cik ana banned smua pizza hut..mmg x jejak dahdlm tu..ha pdn muke drg =P



*sory lama x BW sbb skrin crack :(

luv,
cik ana

cik najihah said...

boikot pizza sane huhu

syu said...

Sepatutnya tempoh dihidangkan pizza cuma amik masa 7 minit jer. Kalau dah sampai setengah jam tu, memang melampau..bikin panas hati ler tu !

Dan sepatutnya budak yang hantar menu tu kena alert dengan pelanggan. Bukan bagi menu pastu terus wat tak tau jer..

yana-feehily said...

setakat hari ni klu pergi pizza, service dia sgt ok..tak sangka ada jgk mcm ni...

faridah nazurah said...

huh tau takpe.. service kat pizza hut memang lembab gile. lagi2 kalau dapat makanan tu ciput je.. lagi la naik mengamuk kan?

Post a Comment