Keburukan permainan angry bird

assalamualaikum..
siapa tau game angry bird? eh, silap... siapa yang tak tau apa tu game angry bird? ada yang tak tahu? kesian...
Angry bird ni dikatakan jadi kegilaan ramai orang..tak kira umur dan jantina.. sekali main, confirm gila..

Tahu keburukan game ni?


1. Mencarut..
Ok, aku tinggal kat melaka.. dan tadi aku perhatikan kawan-kawan aku main game ni, game ni main tembak babi hijau kan?
Korang bayangkan setiap kali babi tu tak mati.. kawan aku akan cakap..."tak kena pulak babi ni, babi la!" hahahha...aku pelik, kenapa game ni menggunakan babi hijau? kenapa tak gunakan kuda ke, cacing ke.. kan takde asyik keluar perkataan babi tu je.. mesti member aku kata.. " tak kena pulak cacing ni! cacing tol!" errr..lagi sopan kan.. lalalla~

2. Kerja tak jalan
Kalau dah mengadap game ni, memang susah nak mengadap buku, sebab bila dah kalah mesti nak ulang balik. bila menang pulak mesti nak teruskan level lain.. sampai bila baru nak berhenti?

3. Dalam kepala ada angry bird je
Haa, ni kejadian benar-benar terjadi..member aku yang main angry bird, sentiasa meniru bunyi angry bird tu..waduh, pening aku melayan.. kalau korang main game ni, korang tau lah bunyinya.. tapi aku pun sekarang dah terikut-ikut bunyi angry bird merah tu.. errr.. bahaya...


ok lah.. itu sahaja.. nak main game memang boleh, tapi jangan sampai game control kita ye.. macam dalam kelas tadi lecturer aku mengamuk dalam kelas sebab dia dengar bunyi angry bird, dia suruh budak yang main game tu dalam kelas keluar tapi takde sape pun yang keluar, maka dah tak best belajar sebab lecturer dah marah.. tapi kan, macam mana dia tau bunyi angry bird? melainkan dia jugak pernah main...hehehhe...

49 KOMEN BERKOTAK BULAT:

cik najihah said...

terbaik :)

MamaEma said...

lecturer tu pun layan sama

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

erk,yui ni kesianla kan..

xpnh main benda tu..hahah..

EjAt_mU89 said...

hahaha btol2..
jln cni

faridah nazurah said...

haha nampak sangat lecturer tu pun main game nih. hehe angry bird comel!

Alip Apai said...

booo angry bird. its time for plant vs zombies. hahahaha:)

ArulchelseA said...

oo tingal kat melaka ye kotak bulat ni.. baru abg tau..

nnt klau tukar cacing btul ke jd sopan gak.. kih kih kih..

EMOdisaster said...

betul2...bukan takat mencarut sebut babi je...sebut lain pun ade..nape org obses sgt dgn game ni..sy pon main gak..tp relax aje..hahaha...

syu said...

tak tau pon game angry bird ni.tak pernah main..la ni baru tau game tu main tembak babi...hu3...popular tul binatang tu..

azeelia azman said...

jgn lah cakap aku kesiann..haha.

ak mmg xpenah maen game3 cenggini.hehe.xminat!

nengok jelah org dok pot pet pot pet pasai game neh.hehe.

:P

myra yusreena said...

wengggg..HAHA

gile kan?aishh nseb baek da abes demua level..cepat2 ttup..so takde nk ulg2 lagi da..hihi

rayne rawt rawt said...

main la angry bird rio . hhaa
pernah lwn monyet susah gile nak mampus . smpai dekat kwn2 pon pggil monyet.

entry aku naik angin http://inibelogterabor.blogspot.com/2011/08/lain-kali-naik-buat-bumper-jalan-tu.html

Luqeem™ said...

kbaikan angry bird, klu salah msih nk buat lg..sama je mcm hidup..hehe..tp kbnykan org, bila dh salah , mlas nk betulkan..

Anak Wak Mail said...

haha..memang kompem lect tu main angry bird..cumanya dia main time dia mengajar..=)


aku tak minat main angry bird sangat sebab tak de high score yang boleh letak nama..jadi tak ada apa yang boleh dibanggakan..haha..:P

AIEN NOT ALIEN said...

suatu ketika dahulu yang macam baru2 ni jugak la..pernah terrrjebak dengan game angry bird...hihi...

Urzain Hussain said...

haha..
kelakar larh..:)

NURUL AINI NORAZMAN said...

hahaha yg mncarot tu mmg btol aini pon kdg2 mcm tu jgak,.hahahahah opss!=p

Nyamuk Terbang said...

haha babi wrna hijau

Cik Bell said...

tak penah main angry bird pun..huhu

Fathiah Hamim said...

hahaha game neh berhantu wooo.

peachippo said...

hhehehe..tapi ade gak monyet denagn burung ganti babi tuu..,haha..
monyet betol laaaaa ! :P

petuapakar said...

Boleh jer main game. Time tunggu kaum hawa ni soping berejam-rejam. Siap boleh break the record lagi. hik3.

mfz said...

hahaaha. penah jugak addict maen angry bird nie tp mals da skg sbb tension tak leps2. grr!

Tyratyra said...

Entah kenapa saya langsung tak berminat nak main game ni. =.="

EYFAalias said...

selalu kalau dah main game semua di abaikan. termasuklah solat. Tu la keburukkan paling buruk sekali. huhu

Amiirah-Cassan said...

entah pe je yg best game ni kan ? hohoho mira maen , kejap je , dah bosan , hee

Wanie said...

haha..dlm kepala KB skang ade angry bird je la ye..nasib wanie tak 'gila' game ni..huhu..

KB, dah buat panda..comel tau..:D malam ni wanie buat entry..

ked said...

kantoi lecturer pon men angry birds!hahaha

asnizaziz said...

benci main game ni setelah stuck di level 10..hehe

nini said...

guna babi.....mungkin kita tak sedar...ada sesuatu yang direka oleh mereka yang pakar...erm....

kan dah tak enak bunyinya tuh ...=p

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

xpernah main game ni ...

ari tuh dam r mabuk main poker zinga ...dapat juta2 ooo..haha

main game klu xleh kwl mmg melalaikan ..mmm

Bitter said...

memang konfem letc tu main jugak angry bird nih..HAHA! :D anyway..nnt kite pun akan smbg study kat melaka gak..boleh TERjumpe KB..heheh

cik asam jeruk said...

hahahaha lecturer pon main.ganaz ganaz

Ain Zulaikha said...

mmg benci angry bird... hahaha asik tak kena je... tapi tak de lak mencarut.. yg mencarut mgkin orang yang tengah tensen kot hahaha

Danial Razak said...

tiga-tiga di atas semuanya betul...hahaaa..
dah la sekarang ni semua jer nak angry bird..
kek angry bird..ringtone angry bird..patung angry bird..macam2..hahaa.

Khairil said...

tak layan le game tu..huhu

Tea Dno said...

kantol la wehh.. lecturer pun main angry birds.. wahahhahahaha..

Mrs. Farhan said...

ada je angry bird yg tembak monyet dan tembak sangkar burung untuk lepaskan burung2 lain. tapi x tau la kalo applications tu untuk dlm iphone je.

p/s: langsung x daunlod applications yg tembak babi tuh.haram kottt.hahaha.

caliph shuriken said...

kena samak birds tu lepas main game ni sbb tersentuh oink~oink, haaa3...

muhamad hanif said...

jum delete game angry bird !



wahahahahaha,.

alif haris said...

haha ..
angry bird bikin stuck keje je ..huhuhu
babi die tu yg muka jahat ! geram betul

-iXxOrE- said...

prnah addicted n game ni dlu..sokong ckp KB..nth cnne ley stop tak igt dh..

Ezad Skytech said...

haha..bahaya game angry bird ni..(^^,)

msredcheesecake said...

ye ke? tanak ngaku tanak ngaku. akak main ok je...takde carut, kerja jalan gak.

Bui Junaidi said...

hubby bui dulu ketagih jugak main ni..nasib baik permainan ni nama nya angry bird..kalau angry pig..tak taulah..hahaha

iMBobo said...

baru je nk install ni, nk try main gak haha

Dianaa said...

Hahaha! Betul tuuu! Bila main game tu, asyik mencarut je

[sutera kasih] said...

aaahhh kan..betul gak, kdg2 termencarut pulak bila geram tak dpt tembak khinzir2 tu hehe...sy akan jd addict angry bird bila intenet putus :P

sergeant keroro said...

best kot, HAHA

Post a Comment