lelaki pun period ke?

Percaya tak yang lelaki pun ada simptom period? apa simptom bila period (datang bulan) ? emosi tak stabil dan cepat terganggu.. Selalu kita dengar lelaki merunggut bila orang kesayangan mereka jadi terlalu emosi tiba-tiba dalam sebulan sekali.. Memang biasa kan tengok gelagat kaum wanita yang tiba-tiba jadi marah, menangis dan ceria. Ini disebabkan perubahan hormon. Tapi macam mana pulak bagi lelaki yang berperangai macam tu? datang bulan jugak ka bang??
lelaki selalu tak perasan yang sebenarnya mereka pun ada mengalami emosi yang terganggu secara tiba-tiba macam perempuan jugak..

Pernah tak berjumpa dengan lelaki yang tiba-tiba nak cari gaduh dengan korang? tiba-tiba nak berkecil hati tak pasal-pasal? Haa..aku selalu jumpa.. memang nak buat kaki aku terangkat ,lekat kat pipi dorang je..

Lelaki pun ada perubahan hormon ke?? Ceitt..

27 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Murnie said...

ade gak member laki yg tak memasal nak emo .. klu die buat prangai, selalunya tanya dia, 'weh, kau datang matahari ke?' haha ..

SpeakerSekolah said...

Biasenye pmpuan yang buat laki jdi cmtu..hahaha

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. ada ka? ta pnh jmpa lak..

SoLy SoLicious said...

slp mkn boleh hormon xstabil kot..hee

doubleHead said...

llaki 2 minat kat hang le 2..XD

josrevalution said...

entah!!..tp sy rase x penah pun gua berubah hormon..hhaah

faridah nazurah said...

hahaha period tapi tak keluar je.. berkumpul2 dlm badan. tu yang keje nak cari gaduh tak tentu pasal.. hehehe :P

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

penah..bukan orang jauh mana..adik lelaki ca sendiri.time dia 'dtg bulan'..huh..menyampah..ade je xkena.muka xnak ketat la pulak kan..hish!

*err..diri sendiri pon sama.haha

iMBobo said...

haha itu jenis lelaki yg cepat terasa..manja lah konon haha

Nightroad said...

yup..ada kot...kadang2x aku pernah rasa nk marah tak tentu pasal..ha3

Mira Marcello said...

haha, paling best jumpa lelaki yg period bila hari jumaat,
kehkehkeh

Susie said...

heheheh betul la tu..mmg ade je jenis camtu..kekekekeke..cam nak kene penyepak je rasa...

fierul said...

hahaha pnah gak la .. kdg2 rasanya cm nk sepak laju2 je . hehe

yusuflaili said...

Salam;
Mungkin juga..kerana setakat ni belum ada kajian tentang ni, kalau benarpun memang patut sebab lelakipun manusia jugak.

era kecik said...

erk,, lelaki pon period gak? heeee~

Mama Syabil and Rania said...

Selalu aje jumpa lelaki cam nih.. tak semena-mena aje...

kalau pompuan.. marah sikit pun dichop datang bulanla.. menopouse lah... wpun sebenarnya takk..

kalau lelaki tu kononnya bila diorg marah is marah....

Bui Junaidi said...

tu lelaki yg bukan betul2 lelaki..hihihi..tp lelaki pun ada perasaan,mayb ms tu mood tgh x betul kot

HanTu-ToMYam said...

sampai ke nak terangkat kan kaki lekat kat pp dorang..hehehe..

Bella Bell said...

pernah jumpa.. dan aku buat tak tahu je.. hahaha!!~

Salwa said...

Haha. I memang rasa memang ada. Tetiba dia jadi bad mood. Tergelak hati tengok gelagat dia tu.

Fadhilah cosmos said...

betul2.. hee. tpi kebiasaan nye perempuan lah selalu..laki pn ade cumenye nth diorang terjangkit dengan org kesayangan kot..tu terbawak2.. :P

apik pehe said...

haha..ader ker?nseb x kna pkai pmpers..huhu

Zul Fattah said...

aku rasa tak kot.. aku ok je.. mungkin masalah dgan kawan kot

Niena Pengembara Ilahi said...

huhu, slalu camtu la.. kalo laki tu angin xok jer msti tnya dia ngah period ke nie

Khairil said...

lelaki lagi teruk...kalau mai period...haha

aimie amalina said...

hahahaha
lelaki itu mengalami krisis pertambahan umoq
tu berhangeeenn jek
hehehee

Ezad Skytech said...

hee...tak pernah jumpa lagi la setakat ni kb lelaki macam tu...haha~

Post a Comment