tolong bergaya sikit!

girlfriend : kenapa sayang masam je dari tadi ni?
boyfriend : emm, anje..kenapa anje keluar dengan abang pakai baju tshirt je? pakai selipar jepun pulak tu..
Grilfried : kenapa? salah ke? kita kan keluar tengok wayang je ni..
boyfriend : hurmm, anje ni tak paham la.abang segan lah dengan kawan-kawan abang.. Anja ni bukannya tak lawa, cuma malas nak bergaya je..
girlfriend : Ha? tak cukup bergaya ke ni? dah tu abang nak anje macam mana sebenarnya?
boyfriend : (bersemangat) Anje belilah baju cantik-cantik, yang up-to-date, branded.. pakai high heel ke, pastu pakai lah make-up.. tengok tu..muka macam mayat je..
girlfriend : tak ada hal lah abang ! (senyum)
Boyfriend : betul? next time kita keluar, anje pakai cantik-cantik ye..sayang anje!
Girlfriend : Eh, lupa lak nak tanya.. bila kita boleh beli semua tu? abang ada bawak cukup duit tak ni? kalau cukup duit, jomlah shopping!
Boyfriend : Haa? apasal pulak abang kena belanja? keluar duit sendiri la.. (pandang pelik dah ni)
Girlfriend : kau nak aku bergaya sakan, keluarkanlah duit beli benda alah semua tu.. main sedap mulut je nak aku ubah itu ini..duit aku tengok wayang ni pun guna ptptn la!


ramai lelaki nak buah hatinya bergaya tapi tak mampu pulak nak tanggung kos beli baju-baju cantik untuk girlfriendnya tu.. aku ni bukan jenis bergaya pun, kadang-kadang je tapi aku tak suka buang duit beli baju baru tiap-tiap minggu, barang-barang make up..aku tak minat semua tu.. siapa tak nak nampak cantik bila keluar rumah kan? tapi aku rasa ikut kemampuanlah,janganlah beli baju mahal-mahal tapi terpaksa ikat perut sebab tak ada duit nak makan..

 aku rasa perempuan sebenarnya lebih cantik bila bersederhana kan..? korang rasa macam mana?

23 KOMEN BERKOTAK BULAT:

MakNgah said...

lelaki mana nak paham yang dia tahu nak gf nampak cantik je.

setakat tgk wayang tu xpayah la nak dress up bagai.

nuyui a.k.a miss YUI said...

haa,bgus2..nasib baik dia jns snyp..lg pkai tshirt lg bgsu katanya..

Jay said...

bagi jay kecantikan bukan sahaja pada fizikalnya..tapi juga pada dalamannya..itu yg lebih baik..sebab kecantikan pada fizikal tidak akan kekal selamanya:)

Munnafendy said...

erk...bgaya ikut keadaan jgk..tp kalau nak tgk wyg xde la pakai tshirt n selipar je... :p

yusuflaili(Goku) said...

salam;
boyfriendnya tu sengaja nak nunjuk2 bahawa girlnya up to date..sendiri papa kedana..bagi aku yg asli tu yg paling cantik lagi menarik..

izzati jerr said...

perempuan mmg cantek bila simple... kalau nak bergaya boleh tp jangan sampai nampak pelik plak! :)

mama hani said...

mamahani suka yang asli.....

kak lang said...

kecntikan tu dpnd dr cara seseorg tu nk bgaya, ad yg bergaya sakan but still tak cantik..ad yg simple je but sweet dan cantik...so fikir-fikirkan kan...kan...kan

Aien Not Alien said...

sederhana itu indah...


lebih2 itu...errr... cantik kot...

Yatie Awang said...

betul tu, sederhana lebih sedap dipandang..

diana said...

hahah..
setuju la..
nak cantik2...lawa2...
keluar la modal..
heheh

aRa ❤ aFiq™ said...

ara bli baju sume murah2.. lau bli mahal bukan owg taw hrga.. ara pown suka bersederhana ja.. over2 kang pelik lak nmpk.. huhu

Paris Lipton said...

kalo kte dh hot die gak yg ssh...hehe

Eza Boom Boom :) said...

stuju dengan awak kb! :D, jangan jadi biar bergaya tapi papa kedana. Duit ptptn tu bukan nak guna untuk beli barangan bergaya sangat..um, eza pun tak pandai bergaya.. Hihi..

EYFAalias said...

ahahahhahaha. duit wayang pn guna ptptn. hahahaa. ngok punya lagi. nak suruh kita melawa n melaram tp xnak keluar sen. sempoi je sudah. nak cantik2 sgt buat apa? kalau SUAMI yang suruh kita cantik tak apa. kalau boyfriend tak yah la ikut kata dia.

Saiazuan said...

huhu aku x prnah demand my ex untuk dress cantik2.. asal dia selesa pki apa yg dia suka dah cukup

♥ayuanakpapajoe♥ said...

ye saya sangat setuju part "perempuan lagi cantik bila bersederhana" (:

Lady Shana Sweet said...

Huhuhu... just be ur self la kan... kalau dah syg.. bergaya tak bergaya tu blkang kire.. bak kate bruno mars.. Just the way u are.. (smbil nyanyi dengan penuh perasaan) huhu

Saddila said...

kahkah guna duit ptptn .
tapi betul laa . perempuan lagi okay muka nya bila tak make up sgt .
mean that , pakai bedak and lips gloss sudah .
kira cun lettew :))

NOOR FATIN said...

aku comot2 je pun, pakwe aku tak kisah pnn. hahha.. lgsg dia xsuruh aku cantik2. hehehe.

mira maisara said...

haha..rasa kelakar jugak bila baca entry nie..

Nieda said...

Singgah sini. Kenyang makan Domino tadi. Pizza Hut juga yg de best

suha said...

hehe simple is nice (^_^)

Post a Comment