angkara satu syiling

Masa sekolah asrama dulu, aku selalu guna telefon awam untuk telefon mak bapak aku sebab aku belum ada handphone lagi masa tu.. bila guna telefon awam ni, kenalah ada syiling kan? aku selalu kebas duit syiling bapak aku bila aku balik kampung. Bapak aku suka kumpul syiling, aku pulak ambil duit syiling dia kumpul tu..hahahha..

ada suatu hari, aku nak telefon mak aku tapi aku ada 20sen je..
setakat 20sen, dapat cakap sekejap je lah kan.. aku masukkan syiling tu dalam public phone tapi  keluar balik.. Jadi aku cuba masukkan lagi sekali, tapi dia keluarkan balik duit syiling aku tu.. HUh, memang hampeh! Sampai kali ke sepuluh aku cuba masukkan tapi di reject jugak, aku mula berangin.. mulalah aku maki-maki public phone tu! orang yang cipta benda tu pun aku maki!

Waktu aku terdesak nak gunakan benda alah tu, waktu tu lah dia buat hal kan.. Sedang aku leka memaki public phone tu, kawan aku datang dan tanya aku apasal aku mengamuk sakan.. aku bagi tau dia..
Aku : " ni public phone bodoh ni! time aku nak gunalah rosak.. dia tak nak terima duit aku"

Dia :  "yeke? meh aku cuba pulak.. tak pernah pulak public phone ni buat hal"

Selepas dua tiga kali dia cuba masukkan, hasilnya tetap gagal jugak, jadi kawan aku belek-belek syiling aku tu, tiba-tiba dia ketuk kepala aku! 

" Bongok! sampai mati pun, tak kan boleh masuklah gila..!"

Aku terkejut lah sebab disergah macam tu.. aku tanya dia kenapa.. dia tunjuk syiling tu kat depan muka aku..

" ni duit syiling negara mana kau ambil ni? memang lah tak boleh masuk! saiz tak sama sengal! "

Cis, patutlah tak masuk-masuk.ni mesti terambil syiling collection bapak aku ni.. apalagi, malu lah aku! Aku pun tersengih dan perlahan-lahan berpaling meninggalkan kawan aku sambil menyanyi...
"lalalalala~~~lalalala~~"

38 KOMEN BERKOTAK BULAT:

mumui said...

haha,,, salah duit syiling pulak...

faridah nazurah said...

apakah? hahaha komepem KB letak duit syiling nepal punya kan?

NURUL ASHIKIN said...

ekekkekek~ camno boleh silap?...gelap ka time tu

Azie Azman said...

haha..boleh pulak tak yengok dulu tu syiling ape..
kalau pegi beli gula-gula tak ke u pulak yang kena maki ;)

Fathiah Hamim said...

-_______________________________-!

hanya itu yang mampu ku luahkan wahai kb!

SpeakerSekolah said...

Sengal..haha

GaRy™ said...

hahahaha... nasib baik tak masukkan syiling token.. kah3...

Ary ariasputera said...

hahaha..... lalalalalaaaa...

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

hahaha..lawak la kb ni..hadoi..

ca pon suka amik wet mak abah bila balik kg..hehe.. :p

Eza Boom Boom :) said...

haha..lawak!! hee, tak penah pulak Eza terguna syiling negara lain..rupa-rupanya tak leh masuh..Now, i know...

diana said...

ceh!!tu la..
lain kali tengok dulu..tak pasal2 dapat dosa sebab marah public phone..ehehheheh

Ezad Skytech said...

haha...syiling negara mana KB ambik tu....patut la tak diterima...heee~

athirah said...

bhahaha.. lawak :)

Anif Abdullah| AA said...

hahaha.. salah syiling rupenye..

Qaseh said...

:) hah hah hah.. aku penah terbagi coin token arcade game dekat brader mcd drive thru.. nasib aku tak rushing.. brader tu siap bagi balik..
"kak ni duit ape ni kak?"

hahahaahah mengamuk kawan aku kat sebelah.
aku? aku rileks je.. (",)

Lily said...

haha, boleh pulak salah syiling xD

ir yien 9897 said...

haha.. guna lah made in malaysia...:)

ulu duit syililng lah yg kita kejar2 kat asrama kan..

sekarang pandang sebelah mata pun taknak

Niena Pengembara Ilahi said...

dlu msa training syiling amat berharga.msa tu xleh pkai hp

ekin.. said...

hHAHAHAA....PATUTLAH XLEH MASUK..DUIT SYILING NEGARA LAIN RUPENYE...HEHE

era kecik said...

hahaha, apalah KB ni.. lain kali tengok dulu sebelum masukkan duit tu.. hehehe

aimie amalina said...

hahhahahahaha
rasa bergelora nk tepon tu melebihi dari merasai utk melihat duet syiling ape yg digune
hehehee

MamaEma said...

hehehe...lain kali tgk dulu..jgn duk marah public phone jer..

Bui Junaidi said...

tu lah..salah sendiri tp nk maki2 public phone..hahaha...

sergeant keroro said...

haha, kebas tak menengok :p

josrevalution said...

haih!!..buta duit ke KB?..hahaa...

yusuflaili said...

salam;
wakah1wakahkahhhhh!!!..maaf aku ketawa dulu,..duit syiling jepun agaknya.kahkahkahakahhhhh!!.

yen(toka ziizokukuto) said...

ni mesti terpakai syiling uganda ni,,heheh

Chuu Muqhlis said...

sampai tahun2 dpn pon x ley telepon klu cmtu haihh

Belog Sambal Belacan said...

hahaha...ni btl2 dasyhat ni smpi amek duit collection..huhuhu

pengemis Cinta~ said...

lalala..buat tatau sudeh..malu..;)

bungaitucantik said...

ala..tipu la..kol pkwe ari2..tp kol mak bpk biler time nak blk uma jer..haha

Murnie said...

comel gitu jek .. haha

DayahSaleh said...

hahaha saboo je la

TeTerBanG said...

hahhaa..sy dulu pon slalu gak trambil duit2 syiling siam bila nak p skolah..abah slalu p siam dulu n sbb tue laa brlmbak gak syiling siam kat umah..

mohdhazlan Dreadlock said...

masukkn duit kertas lenkali ..hehe

Khairil said...

duit syiling siam ke singapore?..haha

cik pika said...

hahaha. siys rndu zaman gune public phone.. hahaha

kokser kokdam said...

apsal xgune duit kertas..?

Post a Comment