Segmen 5 Pasal Korang Dan Cinta !

Hari ni aku nampak satu segmen menarik jadi aku nak join.. senang je nak join.. hanya perlu menjawab dengan jujur dan ikhlas kan SB? 5 soalan diberi dan aku perlu jawab ke lima-lima soalan.. hadiahnya ialah

1) aku akan buat entri khas dan review bagi 5 pilihan terpilih.
2) aku akan masukkan dlm bloglist " Makan Belacan ! " khas untuk segmen.
3) 1st terpilih akan aku letakkan link feed url blog nyer selama sebulan



1) Dalam percintaan korang ada tak lagu khas untuk percintaan antara korang? Kalau ada apa lagu itu????
Lagu khas?? err.. tak ada lagu khas tapi ni lagu yan my panda bagi kat aku hari tu.. lagu dear god by avenged sevenfold

2) Korang dan kapel ok jer memang tak ada nampak perubahan pun,memang nampak korang yakin yang pasangan korang itu seolah memang nampak akan setia pada korang,namun,jika kapel korang tiba-tiba menghantar mesej pada korang berbunyi seperti ini " awak,maafkan saya,sebab saya bukan yang terrbaik untuk awak,awk boleh memiliki yang lebih baik daripada saya,maafkan saya,saya tak dapat teruskan perhubungan ini!"haa.. apa perasaan korang kan pada masa itu ??? dan apa tindakan yang korang akan lakukan sejurus menerima kenyataan seperti itu???

tindakan pertama sekali aku akan buat ialah dapatkan jawapan kenapa aku ditinggalkan macam tu aja.. dia ingat aku monyet ke apa? aku akan terus pergi jumpa dia sebab benda ni bukan hal kecik beb.. melibatkan perasaan.. dulu waktu nak bercinta, pandai pulak pujuk-pujuk.. hampeh punya orang! main suka hati dia pulak nak tinggalkan aku..
kalau jawapan dia sebab perempuan lain, memang aku sepak terajang dia dulu.. Eh, bukan sebab aku ganas, ni sebab lepaskan perasaan kecewa aku kat dia.. kena lepaskan supaya nanti aku tak menyesal.. kalau sebab dia dah bosan bercinta, aku lepaskan je dia.. tak guna memaksa orang yang dah tak sudi.. Lagi satu, aku kena jumpa dia sebab kena mintak balik semua hutang-hutang dia kat aku..hahahha... tipu kalau kata laki tak pernah pinjam duit kat awek dia ye~

3) Jika korang clash, apa lagu yang paling sesuai dan ingin korang tujukan pada diri korg dan kapel ??? kenapa lagu itu korang pilih ???
Ish, aku tak pernah pikir pulak benda ni.. sebab aku tak nak pikir hal lalu yang menyakitkan hati tu, benda lepas tu aku lepaskan jelah.. biasanya aku dengar lagu yang naikkan semangat aku bukan lagu yang jatuhkan aku.. aku lupa plak tajuk lagu tu.

4) Kapel yang kelakar,kaya,hensem,cantik,pandai dan sebagainya,yang mana korang lebih pilih??? kenapa?
aku pilih yang kelakar dan pandai.. kelakar sebab aku perlukan orang yang paham lawak aku.. tak bestlah kalau aku buat lawak, dia pandang aku pelik je kan..
pandai pulak sebab ilmu tu lagi penting dari rupa..

5) Pada korang,kalau bercinta tu harus ker buat post kat fb atau twitter dengan ayat seperti ini" ilove you sayang", "rindu kat dia", "tanks syg sebab blnje ayg td" dan macam-macamlah sampai semua orang tahu..haruskan begini?? kenapa??

Tak kot.. sebab benda tu menggelikan, lagipun facebook aku kawan-kawan, family aku boleh tengok.. aku rasa benda tu bukanlah sesuatu yang perlu ditunjukkan..
my panda tulis ni kat wall aku.. giler terkejut aku bila baca.. tapi aku tak balas pun, aku buat tak nampak je.. (dalam hati gembira lah jugak)  aku tak nak nanti orang lain muntah darah baca benda ni kang.. sebab aku pun ada nak muntah darah bila baca status jiwang-jiwang gini kat member-member facebook aku.. hahhaha... 


siap! kepada SB, walaupun yang join sikit.. janganlah batalkan sebab kasihan pada yang dah join.. ok?

15 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Are_Rull said...

rasa mcm nk join je...smpai ble je ni eh??hehehe mcm best..jwb2 soalan sepuk-lemas..

Belog Sambal Belacan said...

tanks KB join:)...orait kb tanks ats p/s kb tu.

aRa ❤ aFiq™ said...

mcm best.. na join la.. hee

lieynanilaz said...

betul...benda yg lepas jangan dikenang ye dak..jgn pandang belakang..terus jalan ke depan...:)

najihah sahami said...

waa..sweet ah pandA U. hehehe

Saddila said...

wahhh memang jujur . good luck kak :))

Cik Amyra said...

ouhh my gee, love love eww, =..=' haahha

sergeant keroro said...

hehe, geli-geli ye? :p

yusuflaili said...

salam;
banyak jugak yg kena jawab..panjang soalannya..

Bui Junaidi said...

yg last tu so sweet lah KB..hehe

era kecik said...

gud luck ye KB.. era memang sokong pada part nie :

tindakan pertama sekali aku akan buat ialah dapatkan jawapan kenapa aku ditinggalkan macam tu aja.. dia ingat aku monyet ke apa? aku akan terus pergi jumpa dia sebab benda ni bukan hal kecik beb.. melibatkan perasaan.. dulu waktu nak bercinta, pandai pulak pujuk-pujuk.. hampeh punya orang! main suka hati dia pulak nak tinggalkan aku..
kalau jawapan dia sebab perempuan lain, memang aku sepak terajang dia dulu.. Eh, bukan sebab aku ganas, ni sebab lepaskan perasaan kecewa aku kat dia.. kena lepaskan supaya nanti aku tak menyesal.. kalau sebab dia dah bosan bercinta, aku lepaskan je dia.. tak guna memaksa orang yang dah tak sudi.. Lagi satu, aku kena jumpa dia sebab kena mintak balik semua hutang-hutang dia kat aku..hahahha... tipu kalau kata laki tak pernah pinjam duit kat awek dia ye~

caiyok.. caiyok.. [O_O]

Qaseh Qistina said...

hehehe..yg last tu..sweet n klaka pon ade ..=)

mohdhazlan Dreadlock said...

xprnh bercinta lh ..hhehe

Ezad Skytech said...

hee..tak sangka KB layan jugak lagu Avenged Sevenfold ye..

haha..status menggelikan...hee...tapi dalam hati punya la suka kan..hee~

ArulchelseA said...

ermmm....no 5 tu yg cuak tu..errmmm ye la kan je la.. kih kih kih..

Post a Comment