kenapa tak buat cerita gossip?

A : kau tau tak yang si artis tu ada gambar bogel?
B : mana kau tau?
A : Blog la...

Sekarang ni kalau nak tahu tentang apa pun, semua ada kat blog.. kawan aku tanya aku tadi, kenapa aku tak buat cerita/entri pasal gosip artis. Mesti ramai yang nak baca kalau aku tulis pasal tu kan..

Memang aku tak nafikan yang entri pasal dunia artis akan tarik ramai pembaca ke blog tapi itu bukan aku.. aku tak suka ambil tahu hal-hal yang tak ada kaitan dengan aku macam artis jatuh longkang ke, artis jadi pondan ke.. huh, semua tu tak ada kaitan dengan aku.. ada kaitan dengan korang tak?

Bila kita tak berjaga-jaga dalam menyampaikan maklumat dan apa yang kita sampaikan tu salah, benda tu boleh menjadi fitnah.. kalau pun gosip yang kita sampaikan tu betul, bukankah  itu bermakna kita sebarkan aib orang? kecualilah kalau kita sampaikan benda-benda yang baik dan kita rasa patut kongsikan bersama kan..

p/s : blog ni hobi.. bukan punca pendapatan aku.. sebab tu aku tak kisah pasal trafik..

13 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Nong Andy said...

Aku sokong 1000%

* maaf tiba-tiba mencelah!

Qaseh said...

thumbs up tuk kau, aku suke part.
"blog ni hobi... bukan punca pendapatan aku..sebab tu aku tak kisah pasal trafik.."

sha my heart said...

sha pun tak suka juga. Banyak dapat kumpul saham dosa je kalau buat blog pasal artis. publish gambar seksi, nampak aurat, dapat dosa. cerita gosip pun dosa juga.

Tak kata kat sesiapa..

Bro Ahmad said...

buat dosa je kb..

sara pedrosa said...

salam,

kita pun xkuasa nak gosip pasal artis.. xpasal2 jd promoter xberbayar.. dosa dpt, pahala kering kang.

diana said...

setuju2..tapi akak cerita jugak pasal artis.heeheh
cuma tak letak gambar je la..
lagi2 kalau gambar artis tayang2 body..
meluat.tak de kepentingan untuk kita pun..

Wanie said...

kalau sume pn nak buat cite gosip tak best jugak..betul la tu, tak baik nak aibkan orang..

SoLy SoLicious said...

ha.. btol2...

Hakimi.Azizan said...

yes setuju ngan akak kb .
blog aku tetap blog aku gittew .
tak payah nak tukar2 type lagi -__-

♥AienNajwa♥ said...

hehehe..(^____^)..blog universal..ade org wat pasal artis..macam2 ade..huhu..yang penting tak dek kaitan ngan kite erk..bagus2 !! =)

khairul akmal bin azman said...

same..tulis biar tahu kesasihan.
if salah kite tulis..
tanggung la fitnah nye..

abghani said...

satu jawapan yg jujur

Ezad Skytech said...

tak minat nak ambil tahu sgt pasal2 artis ni...heee~

Post a Comment