seluar dalam punca kemalangan

Tahukah korang bahawa seluar dalam (spender) boleh menjadi salah satu punca kemalangan jalan raya? mungkin sudah ada banyak kemalangan jalan raya yang disebabkan oleh seluar dalam. Memang membahayakan!

Tahu seluar dalam tu apa? Gila kalau korang tak tahu.. tarik seluar, tengok kat dalam seluar.. itulah seluar dalam..

Kenapa aku kata seluar dalam salah satu punca kemalangan?
 masa aku dalam perjalanan balik ke merlimau tadi, sedang aku menghayati permandangan hijau ladang kelapa sawit. tiba-tiba aku ternampak sesuatu pelik atas jalan raya, jadi aku perhatikan benda tu.. Seluar dalam perempuan atas jalan raya! warna merah pulak tu..errr.. secara automatik aku terpikir, macam mana benda alah tu boleh ada atas jalan raya tengah-tengah kelapa sawit? siapa punya? terkencit dalam seluar ke sampai kena buang atas jalan raya?

Tengah best aku berpikir, aku tak perasan motor aku menghala ke sisi jalan. Peh, nasib baik aku tak tebabas kat tepi jalan tu. kalau tak mesti aku tergolek-golek dan tak dapat tulis entri ni.. paling menakutkan, tak pasal-pasal nanti aku keluar dalam surat khabar.
" seorang penunggang motosikal kemalangan disebabkan spender"

Sampai sekarang aku pikir macam mana benda tu ada kat jalan tu,
Jadi kesimpulannya..
spender boleh buat kita hilang fokus masa bawa motosikal dan kehilangan fokus semasa menaiki motosikal boleh mengakibatkan kemalangan.

34 KOMEN BERKOTAK BULAT:

mindaKhayaLan said...

hakhak..

tercicir la tu masa beli..
tak pun ada orang buang sebab tak muat..hehehe

HAFIZAL said...

kau berangan lebih

Panggil Aku Han said...

hoho..sape yg tercicir seluar dalam tu..dasyat btl..

faridah nazurah said...

haha spender tercicir kot.. haha :D

SpeakerSekolah said...

mcm tuu pn bleh??kakaka..

anamizu said...

spender tgh2 jln??
hemmm pelik nih..
sipbek KB x pape..



luv,
cik ana.

abghani said...

sayang seribu kali sayang KB tk ambil gambar sender merah tu

manmala said...

bahaya tu, hilang fokus pada perkara yg remeh. hehehe

yusuflaili said...

Salam;
ada betul juga pendapat awak ni..aku setuju.

Anak Wak Mail said...

hahaha,,setuju!seluar dalam menganggu tumpuan pemandu dijalan raya!haha..

pasni adalah hantu seluar dalam punya citer kuar..ekekeke...:P

Bro ahmad said...

oleh itu jangan gantung sepender diluar rumah untuk mengelakkan dicuri hahaa..utamakan keselamatan jalan raya xixixii

budakijaupendek said...

tajuk paper tu lawak la.
hahaha

aimie amalina said...

heheh
syukur kamu selamat dari nahas bahaya spender merah
dasat jugak efek ni an
ish2
kene pakai warne kulit je elok sikit =p

Irsyad Syah said...

hakhak...lawak bbneor kb nie..
tp kan..kalu owg len jmpak pon..
msti thap heran pnya arr...
alhamdulillah...nsib baik x accident ..

NasZ said...

isk2..hati2 lain kali k?

MOHD NASER.com

Ezad Skytech said...

haha..macam mana boleh sesat benda tu kat jalan raya ye...kah3~

Khairil said...

seluar spender cap apa tu?..hehe

bukan retis said...

kenapala tak jadi betul2..kalau tak mmg aku dah gelak giler2 bila tajuk paper tu kuar esok.haha

^ Uncle Syaf ^ said...

ha3..bangang boleh lak nampak spender merah nk excident..miahahah


**pergh x sangke blogger otai cam ko boleh singah blog aku yg sungguh picisan. :P

trimasss

Yatie Awang said...

hahaha...sapa suruh pandang spender tu

SYARIFF HAIKAL said...

hahaha shengall..

suha said...

adeih..kuat gak penangan spender neh (^_^)

KaK LimAh Si SupiR said...

warna merah tuuuuu :P

msredcheesecake said...

Len jali ignore spender tu n teruskan drive...

maszull said...

salam...hahaha...buat kelakar jer kn...:)

Bui Junaidi said...

hahahaha..geli hati kak bui baca

ni way,kak bui masukkan link blog kb yg best ni dlm bloglist kak bui

http://bloglistiniblogbui.blogspot.com/

senang kak bui dtg berkunjung

Aku Si Pujangga said...

hahaha.. kalo masok paper cnfrm kelakar gile..

Penggemar Coklat said...

miahahaha...

ceiss, aku pun dok fikir2x ni mcmna benda tu boleh brada di situ??

Princess Emma said...

beware lain kali ya :)

hello , nice blog , done follow urs please follow mine bck , tq :)

Faaein Talip Roy said...

apa saje benda menarik perhatian pasti nak tertengok jugak lah.. kotak bulat orang merlimau ke?

MissSyaz said...

slm. hehe. funny :P

~iz~ said...

haha..saje cari nahas duk fikir bukan2...:)

roha said...

haaa tu la..lain kali bawak moto jangan hilang fokus dek seluar dalam

sempoi gile said...

salam singgah sini..dari segmen yang sama.. salam kenal.. follow u..

http://www.sempoi-gile.com

Post a Comment