soalan membawa maut!

Selamat berhari minggu.. Sesak nafas aku rasa nak menjawab 44 soalan yang ditanya oleh kawan blogger ni.. itu sebabnya soalan membawa maut sebab penat nak menjawab ni.. alkisahnya, 4 blogger telah tag aku untuk satu game.. jadi aku join ye..

The Rules
1. You must post these rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.


11 thing about me..
  • my name Nurul Nazihan
  • umur ? 21 tahun
  • tarikh lahir? 6.12.1990
  • aku anak kedua dari tiga adik beradik
  • tahun akhir di politeknik merlimau
  • makanan kegemaran? errr... entah.. tapi aku tak makan asam pedas.
  • minuman kegemaran? err.. aku layan teh ais.. tapi aku suka jugak teh ais laici..hehehe..
  • warna kegemaran? blue!
  • ada lesen moto
  • pernah patah peha dan ada besi berharga RM800 dalam peha aku..hehehe
  • suka panda.. dan kenal seorang yang macam panda.. tapi dia tak bagi aku panggil dia panda.. hurmm..
1. soalan yang ditanya oleh cik ara

1. Apa pendapat korg tntg blog IZARA ni?
blog ara warna hitam.. hehehe... 
2. ARA ni kowg rase org yg camne?
- peramah dan best!
3. Korg na kawen umo bpe ? 
- err.. 27 kot..
4. Kalo kawen anak na brape?
- Peh! tak pikir lagi ni..
5. Kalo bukak blog korg gne browser apa ? (chrome , mozilla , etc)
- google chrome
6. Korg suka blaja ta?
- suka! insyaallah nanti nak sambung degree..
7. Korg Suka makan budu ta?
- tak pernah makan..
8. Pernah dtg Kelantan?
- tak pernah
9. Pernah x jumpa bloggers kt luar?
- Pernah.. tapi bukan gattering la..
10. 3 sbb dr mane idea ntok name blog kowg.
- dari bilik yang macam kotak, nak cari keunikan dalam nama blog, spontan..
11. Korg suka ta klik iklan yg ada kt blog bloggers ?
- suka bila aku ada mood.. tapi kalau line slow, aku tak klik.

2. soalan yang ditanya oleh sha
1. Nama penuh dan suka orang panggil apa?
Nurul nazihan binti mohd ali, suka orang panggil jihan je
2. Umur
21 tahun
3. Apa pekerjaan sekarang? (termasuklah student).
sudent
4. Apakah nama dan tempat belajar/kerja korang?
politeknik merlimau
5. Siapakah orang yang paling korang sayang?
family.. :)
6. Sejak bila berblogging?
sejak bulan 5 yang lalu
7. Adakah serius berblog?
serius? tak kot.. samil-sambil je ni..
8. Kenapa berblog?
sebab minat menulis dan merapu
9. Bila nak berhenti berblog?
bila sampai menutup mata.. hehehe
10. Korang ada martial art? Apa pandangan korang terhadap martial art (seni mempertahankan diri)?
no komen... no komen..
11. Siapa yang banyak membantu anda/ kawan baik dalam blogging dan sertakan ucapan penghargaan untuk mereka.
bungacantik.. sebab dia yang ajar aku cara nak buat blog.. kiranya sifu aku la.. ucapan? selamat berjaya! lalala~

3. soalan yang ditanya oleh yasmin
whats you nickname in your family ?
nayan.. (jangan tanya kenapa)
- do you love purple colour ?
yup! i love it..
- do you have boyfriend ?
boyfriend? nope.! im single..
- what is your ambition ?
emm... mechanical enggineer.. or lecturer in mechanical..
- how old are you ?
21 years old
- what is your hobby ?
sleep.. sleep.. blog.. hehehe..
- you love makeup ?
makeup? not really.. i love natural face..
- you have own lappy ?
yup.. i have compaq..
- whts type of your handphone ?
nokia 5230 and nokia 1280.. 
- do you have a kind sister ?
yup.. 
- whats you favourite drinks ?
teh ais! nyummy! 

4. soalan daripada khairunnisaatikah
1. Korang penah korek idung tak ?
korek idung? emm.. tengah buat la ni.. 
2. Lepas korek idung , korang buat ape ? haha
menaip..hahahha
3. Kalau korang ade Kuasa Power, ape yang korang buat ?
kalau aku nak terbang, jumpa my panda tiap-tiap hari..
4. Ape yang korang buat bile ade orang yang kurang siuman kejar korang tak henti2 ? haha
berhenti.. lepas tu kejar dia balik..hahaha
5. Ape perbezaan couple n scandle ? kui3
bila couple, kita boleh control dia.. kalau scandle, kita tak boleh bising kalau dia keluar dengan orang lain.. aku lagi suka scandle..
6. Korang ade blog tak ? #sah2 soalan gile . haha
gila! hahhaa, mestilah ada..
7. Bayangkan , korang pi jenjalan . Tibe2 tgh jalan2 depan orang ramai , seluar korang terlondeh . haha . ape korang buat ?
terus cangkung, buat-buat macam nak berak kat situ..
8. Mase kecik2 kan , korang suke maen ape ?
main lumba lari, lompat dalam guni.
9. Contoh lah yer , korang tengah sedap2 makan , tetibe gigi palsu orang sebelah jatuh kat dalam makanan korang , ape yg korang akan buat ? teruskan makan ker , b'henti makan or belasah org tu sebab ilangkan selera korang nak makan . haha
tutup mata, makan je terus..
10. korang nie perempuan ker laki ? hehe
perempuan! muktamad dan tanpa ragu-ragu.
11. ape macam dengan soalan nisa , best tak ? ekeke . Jawab yer .
soalan gila diberi jawapan gila.. lalala~


ok, sekarang giliran aku bagi soalan
1. beri satu perkataan untuk menggambarkan tentang blog kotak bulat ni
2. Apa pendapat tentang entri yang di tulis dalam blog kotak bulat. (contoh, bosan, lawak, blah..bla..bla..)
3. anda percaya atau tak pada iklan sabun di televisyen? (sabun basuh baju)
4. Setuju atau tak yang maharaja lawak mega tak best? berikan sebab..
5. kalau anda dihantar ke satu pulau yang kosong dan perlu hidup disana seumur hidup, anda hanya boleh bawak 3 barang sahaja. anda bawak apa?
6. berikan satu tips anda mendapat ramai follower
7. berapa lama biasanya anda ambil untuk sembuh dari kecewa cinta?
8. pernah jatuh cinta / minat dengan rakan blogger?
9. adakah korang rasa aku sombong? jujur ok!
10. pernah tak anda kencing dalam seluar? tipu dosa.. hahaha
11. berapa income nuffnang anda sekarang?
untuk soalan aku tu, aku tag..
1. mohd naser
2. faridah
3. ezad
4. bro ahmad
5. imbobome
6. speakersekolah
7. cheksunnyboomboom
8. hatikubaik
9.acik
10. lzulxocraxme
11. msredcheesecake

p/s : aku rasa.. 99% orang yang baca entri ini hanya baca sekali lalu sahaja.. hahaha.. betul kan..

24 KOMEN BERKOTAK BULAT:

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. t ara bg budu try noh.. :P
bilik sapa mcm kotak uh? hehe

faridah nazurah said...

hahaha tapi yang 1% orang membaca dgn tekun adalah FARIDAH NAZURAH.. nak korek hidung lepas tu menaip jugak la...

eleh tak orang melaka la kalau tak makan asam pedas..

errr sape encik panda tu.. nanti kenal2kan lah ehh :)

lepas ni kalau seluar terlondeh boleh la buat2 cara KB..hahha :P

hahaha nak tau tak dulu kan sy ingat nama KB nazihanali..

ehhh ehhh dia tag kita la... hishhh malu la nak jawab~

SoLy SoLicious said...

mmg maut pun..haha

SALWAISMAIL said...

sy dapat politeknik merlimau awal tahun haritu, tapi tak pegi sebab dapat kos elektronik. :)

anamizu said...

tu dia byknye soklan :P
best pulok jwb2 gini..hehe

errrr cik ana bc DUA kali :P


luv,
cik ana

SpeakerSekolah said...

Aku pn ade..wajib jawab ke ni?..haha..aku bace smpai abis okeh..huhu

Paris Lipton said...

ade yg bca ade yg skip...huhuhuhuhuhu

✿ Cik Nisa ✿ said...

haha . jawapan yg sgt menarik . nisa bagi A+++ . btw tengs yer sudi jawab . ekeke

josrevalution said...

fuhh..betul2 boleh maut..naseb baek x dtag..huhu...

aimie amalina said...

weeeee
same lahhhh
suke gile teh o aiss laici

awwwww
sedap kan
kelat2 teh
cmpur manis2 laici

hehehe

owg melaka penye ye jihan..hehehe

iMBobo said...

kawe ditag disitu hehe..insyaAllah bakal menyusul hehe

mohdhazlan Dreadlock said...

tq tag ...lm xde ..p mana ...:)

bungaitucantik said...

perghh..punyela byk soklan..ish2..

Zul Fattah said...

wah.. template baru ke cik KB?
hehe.. aku suka teh ais jugak... yg paling best, cuba ko try kat kedai dpan politeknik perlis.. best woo..

Yatie Awang said...

kena tunggu jawapan dari doa orang pulak ni

Syuxer said...

owh ada besi kat paha ye..berapa lama boleh pakai tuh..ngeri gak ada besi2 neh..

mujur syuk tak kena tag hehe..parah nak jawab soklan2 maut hehe

EMOdisaster said...

hai..jom? awak ditag oleh saye..=)
http://emosbloggingforlifes.blogspot.com/2011/10/game-tagged-pulak.html

Bui Junaidi said...

mcm tau jer..hihi
tp part pasal KB tu bui baca betul2
kita sama Sagittarius lah..*_*

nasib bek KB x tag bui..hahahaha

anismelon said...

wa...anis pon ade join..:)

MamaEma said...

perghh..memanhg boleh mendatangkan maut utk menjawab.hehehe

Anak Wak Mail said...

aku baca semua la..haha!

SpeakerSekolah said...

http://speakersekolah.blogspot.com/2011/10/pabila-kotak-bulat-bertanya-dan-tag-aku.html

Ezad Skytech said...

huuhhh...pengsan nak jawab soalan banyak2 ni...

TK said...

ohooo..!!! kita sama2 sagittarius...!

huhu~ gila banyak soklan... tak larat nak baca...

Post a Comment