ada otak tapi tak guna

Sedang aku lepak dan bersembang dengan seorang kawan aku yang nerd (skema) kat kedai makan.

aku : kau kenal tak si mirul waktu sekolah dulu? semalam aku terserempak dengan dia.

Fizi : owh, yeke? kenal tapi malas nak ingat time sekolah, aku dah buang dah memori waktu sekolah ni.

Aku : Kenapa?

Fizi : dulu waktu sekolah aku kena pulau beb, orang tak suka kawan dengan aku.. sebab aku skema kot. nak berkawan pun aku memilih..sebab tu zaman sekolah paling aku tak suka.

Aku : habis sekarang?

Fizi : aku suka life aku sekarang, ada kawan-kawan best..

Aku : baguslah..

Fizi : dulu aku bila ngorat perempuan je, mesti dorang cakap aku terlalu baik.. tak sesuai untuk dorang. Sekarang aku dah terikut-ikut sikit member aku.

Aku : terikut-ikut macam mana?

Fizi : Dulu aku benci orang hisap rokok, sekarang aku dah hisap dah.. Sembahyang pun dah berlubang-lubang gak sebab asyik keluar jalan-jalan je..

Aku : huh! bodoh..

fizi : haaa???

aku : kau tu bodoh la gila.. otak ada tak nak guna..

aku suka tengok kawan-kawan berubah dari keburukan ke kebaikan, tapi aku tak suka bila kawan-kawan aku berubah dari baik menjadi teruk! terikut kawan-kawan? come on beb! aku pun berkawan jugak, mana yang baik ikut lah.. yang buruk janganlah ikut.

lu ada otak kan, gunalah!



p/s : kasar? aku orang melaka beb.. ni pun aku dah tapis perkataan.. hehehe

27 KOMEN BERKOTAK BULAT:

abghani said...

kb.. aku pun org melaka-alur gajah.hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

hehe,agak bodohla..

opss..

org perak lak berkata2..

era kecik said...

bangang tul mamat tu.. bangga pulak bila berubah jadi camtu.. apa daa..

err.. KB, era dah tukar lain blog era! nak bagi link era pendek je.. cepat sikit nak taip apabila orang mintak link ngan kita... ni link nye : http://eraila.blogspot.com/

Bro ahmad said...

ada otak fikir jangan nafsu pegang peranan huhh marah ni...:(

Shaherah said...

org mlaka mmg kasar.. ^_^

Niena Pengembara Ilahi said...

ermmmm.... hakikatnya ramai yg cmtu, dh kwn masa senang mmg la ramai org nk... cuba jatuh, ada x kwn msa senang tu nk tlg kita?







ps: erk... sy dok melaka... bahasa tnpa tapisan... tiap2 hari kena lahabau

faridah nazurah said...

orang melaka? haha same lah.. hahaha lahabau sungguh orang mcm tu

FarhanahAdzlan said...

yup..biasenye pengaruh kawan/orang luar memang kuat..
tarik laa die balik supaya die jadi baik cam dulu=)

Bui Junaidi said...

org melaka mmg kasar2 ker..?
bui dulu pernah kerja dgn seorang perempuan dr melaka ni..mulut dia kalau marah,mmg lazer habis..

kalau marah jer,kalau mood dia ok,cakap lemah lembut jer..

budakijaupendek said...

betul.
berubah kpd yg baik sy sokong.
kpd yg bruk jgnlah...

aimie amalina said...

hayooooooo
suke pulak ikot yg cenggitu
aihhh
sama la member dr baik
dh jadi "sgt baik gile"
hayoooo

farhan said...

btul tu..pilihan menentukan kesan nanti..ada otak kena pilih yg baik..

Zul Fattah said...

aku ada jugak kawan macam kawan ko tu.. bodoh gile.. dari budak surau ke playboy jalanan

zahidah seran said...

belum cukup kasar tu untuk orang melaka..sembur lagi banyak2..(batu api.=P)

era kecik said...

err... takyahlah KB,, tak yah peduli link yang era bagi tadi.. era rasakan,, kalau era tukar link, payah pulak orang nak cari blog era.. baik era guna link yang lama.. lagi ok! he he he .. maaf kerana buat KB pening kepala ngan era.. ^^

Si BuDaK KaChAk said...

nape??org melaka ni kasar ke??saya pun org melaka gk...tp takde lak org komplain kate saya ckp kasar...tah ler...

Belog Sambal Belacan said...

tapi cmner yg dari baik ker buruk lak kan..kan..jauhkan kwn yg cmtu..

SpeakerSekolah said...

brutall tpi sweet.. :)

Syuxer said...

pengaruh rakan yang tak berapa sihat otak,camtuhla gayanya hehe..

senerd2 manapun kalau dah berkawan dengan budak pecah akhlak, memang akan terpengaruh punya..

tapi kalau yang berjaya survive walaupun berkawan dengan member jenis setan,memang powerla..

maszull said...

salam KB...kepala otak die dah jadi baik nak berubah plak jgn ikut kekawan nanti binasa...:)

CutieLiesa said...

!@#$%^&*( APA PUNYA ORG LAH KAN...DAH BAIK SEBUK NK JADI JAHAT...

Khairil said...

huhu..dia ingat nak jadi 'cool' kena buat camtu kut....adeh...

salwaismail said...

dah baik, nak jd jahat pulak. haha.

Kb, sy nak url banner awk.

EyqaLuvender said...

aish,pelik2 je org skrg ni...
yg ta elok jgk diikutnye...

ArulchelseA said...

biar hafizi tu belajar dari kesilapan..kdg2 selagi tk terhantuk tak sedar.. -org n9 lak cakap-

*eh cam tau lak nama penuh mamat tu.. kih kih kih..ooo dia kaki like dulu..:P

alif haris said...

ish3 .. ikut yg baik je la ..
nk ikut yg buruk buat pa .. ish3

KaK LimAh Si SupiR said...

aiyokkkk..smyg belobang2 p0n blh habaq kt org? =_=

Post a Comment