Soalan Bangang Yang Buat Orang Bengang !!

Soalan Bangang Yang Buat Orang Bengang !! mesti korang pernah di tanya dengan soalan-soalan kat bawah ni kan, jom layan jawapan untuk soalan-soalan merepek ni..




1)Bile orang nampak kau baring tutup mate:

S: kau tidur ke?
J : tak la,aku training macam mane nak mati nanti.



2)Imagine kau bawak tv ko yang rosak jumpa technician suruh repair,die mesti tanye gak:
S: nk repair tv ke?
J: tak la,aku bosan! so saje aku bawak tv ni jalan-jalan.



3)Time kau bangun tido, terus si bodo tanye kau:
S: ko da bangun?
J: ish,aku tengah tido sambil jalan la bodo



4)Kwn kau call telefon rumah kau:
S : mane kau?
J : sini, kt bus stop!!! 



5) kau tengah sidai baju kat luar rumah, tiba-tiba jiran kau lalu
S: Sidai baju ke?
J : Tak lah, tengah baring-baring je.


6) kawan kau nampak kau tengah duduk sambil tengok tv
S : tengah tengok tv ke?
J : tengah makan la bongok..


7)Diorang nampak kau keluar dari bilik mandi basah-basah:
S: kau baru mandi ke?
J: mana ade,aku jatuh dalam lubang jamban tadi!

8)Kau di dalam toilet,pintu berkunci,ade gak orang ketuk pintu dan tanye:
S: ada orang tak?
J:( *Suare Kiut* ) mne ade org!! taik yg bercakap ni!!!bikin panas itu.



sumber: facebook

38 KOMEN BERKOTAK BULAT:

mohdhazlan Dreadlock said...

KB on line x ni ..huhu

Kancil 8349 said...

hahaha...sesiapa pun sakit hati...

manmala said...

biasalah benda mcm ni byk berlaku dlm perbualan harian...

Eera Shera said...

haha lawak la.yang last tu paling dasat.


memang kena lempang kalo orang jawab cam ni

;)

josrevalution said...

kotak bulatttttttttt..nape buang kotak jerit!!!..x best lah.:(

roha said...

haha klakar la plak hehe

khairul akmal bin azman said...

kah2..tergelak aku bace entry ni

EyqaLuvender said...

yes!jwpn yg bangang utk soaln yg bangang!

bukan retis said...

haha..aku suka yg 1st tu.sbb aku pon slalu ckp gitu.tp skang xda,tkot btul2 jd.hohoho

Mama Syabil and Rania said...

kikikikiki....

ko tgh mengaduh kesakitan jatuh tergolek....
soalan: ko ok ke?

jwpn: boleh cepuk tak?

;p

alia najiha said...

HAHA .
soklan bodo =='

Anif Abdullah| AA said...

pernah gak ditanya cmtuh.. kadang2,saje je perli dia balik..hehe

abghani said...

tu intro nk mulakan perbualan

SoLy SoLicious said...

terbaik pnye jwpn,...like2

Shaherah said...

hahah hampir semua shera pernah tanye org.. hanpir semua gak yg pernah tanye shera macam tu.. heheh..

SpeakerSekolah said...

Haha..soaln bodoh ni lah yg ari2 dngar..huahaha

SpeakerSekolah said...

Haha..soaln bodoh ni lah yg ari2 dngar..huahaha

NasZ said...

hahaha..memamg kadang2 terkena gak soalan2 macam ni. muahahaha.

MOHD NASER.com

diana said...

dah tau lagi mau tanya..
peramah namanya tu..
hehehe

yayath said...

hahahahaha!!!

sometimes tertanya jugak:)

budakijaupendek said...

hahaha
siyes entry ni kelakar la!

myra yusreena said...

hahaha lawak laaaa

Belog Sambal Belacan said...

no 8 mmg kiut jawapanyer..:)
hahahaha

KaK LimAh Si SupiR said...

ahahha..adoiyaiii

Khairil said...

hehe..sabar saja le bila kena tanya macam tu...

Bro ahmad said...

tak payah jawab tuli kan je telingga huhh

syamem said...

haha.. kadang2 yang bertanya tu nak tunjukkan keramahan die.. tapi bile dah die jawab macam tu... mane sikap kite yang berbudi bahasa ni.. hehe..

btw, yang last sekali tu kelakar..

era kecik said...

bodoh punya soalan.. bikin orang bengang je...

p/s: yeah! blog era ade dalam bloglist KB.. trimass KB~ ^^

Ezad Skytech said...

haha..biasa la tu..biasanya orang da nampak da kita buat apa..tapi tetap nak tanya...kah3~

Wanie said...

hihihi..soalan yg selalu ditanye & menanye jugak :D

aimie amalina said...

hahhahhhahahaha
agak bengang disitu
tapi itulah kebiasaan
org kite
dh tawu tye lagi
kikiki =p

Irsyad Syah said...

hahhaa...
mmg hampes nyok pnya soklan...
dh smmgnya tau..tp..owg dok tnya2 lg...
hmm..
x paham aq...

Eida Arina said...

mcm prnh tgk je...kat fb.....tp mungkin org rmai yg copy paste dri entri ni n ltk dkt diorg punye fb??? dahsat!!!!!

[sutera kasih] said...

situasi yg last sekali tu yg bikin gerammmmm hehe

Bui Junaidi said...

kb baca tak komen ni..hahahaha
bangang tak soklan..??

Murnie said...

haha .. sengal gile .. anyway yang last tu gile lawak .. kui3 ..

siti kektus said...

dorang nak beramah mesra je tu sebenarnya. ;)

iMBobo said...

kira bangang lah jugak kan, tp itu cara org melayu kita nak start conversation :)

Post a Comment