Alamak, Tersalah tikam pulak!

Kawan-kawan..
Hari ni aku nak bercerita.. bukan cerita hikayat tau.. tapi kisah benar..
aku persembahkan!!  *tet! over sudah~*


Cerita ni diceritakan dalam buku what a way to go : some of the strangest death on record.
Cerita yang aku nak kongsi ialah kematian aneh seorang pakar hipnosis Hungary, pada petang 1939. Menurut buku tersebut, pada petang 1939, pakar hipnosis Hungary yang tidak dinyatakan namanya itu sekali lagi menjalankan sesi hipnosisnya. Kali ini di sebuah bandar kecil bernama Izsak.

Seperti biasa, lelaki tersebut memanggil sukarelawan untuk dikhayalkan *nak buat show la tu kot*. Petang itu sukarelawan beliau ialah seorang pemuda bernama Karoly Szani. Bagi memulakan hipnosis, pakar tersebut menyuruh Szani mengosongkan fikirannya, seterusnya bermeditasi dan kemudian, dihanyutkan ke dalam satu dimensi asing.

Apabila fikiran Szani sudah dibawa ke demensi kosong, pakar hipnosis itu mengeluarkan arahan pertamanya.
" Pada saya ini ada sebilah pisau, Ambil pisau ini "


Szani mengambil pisau dari tangan hipnosis tersebut.

"Bangun! Sekarang, seorang musuh kamu datang. Kamu sangat membencinya kerana dia da amik kekasih kamu!"


Szani mengambil pisau itu dan bersedia mempertahankan diri.

" hati-hati! musuh kamu hendak menyerang kamu! jangan berdiam diri!" kata pakar bodoh tu.. eh! pakar hipnosis..
sebaik mendengar amaran tu, Szani tetiba menuju kedepan dan menikam tepat ke jantung pakar hipnosis, menyebabkan dia rebah dan meninggal dunia disitu.

kemudian laki tu berkata., "HAHAHA! Padan muka kau!" *ok,part ni aku tipu je*

Szani ditahan polis tetapi dibebaskan kerana dia tidak dapat mengingati apa-apa sepanjang sesi hipnosis tersebut.

Maka kematian dia adalah sia-sia. Sekian..
Ha! lupa! Gambar dibawah adalah gambar Syazni menikam pakar hipnosis tu!
memang kejam!






P/s : Budak-budak kecik jangan main pisau tau! nanti mak marah..

15 KOMEN BERKOTAK BULAT:

mad khaz said...

hahaha,sengal jek :P

peep said...

pakar pekebendenye gitu..

UniMeOw said...

adeh...sal la pakar hipnosis ni "pandai" sangat...huhu

UniMeOw said...

adeh...sal la pakar hipnosis ni "pandai" sangat...huhu

kotak bulat said...

mad khaz : hehehe..

peep : pakar nk menunjuk je tu..

kotak bulat said...

UniMeOw : memg "pandai" pun

zacky ~786~ said...

lorr.. cian .. mati sia2 je.. :P

kotak bulat said...

zacky ~786~ : da dia yg bodo kan.. heheheh

Syafiq Rosli said...

hihi..apa lah pakar tuh..orang tuh dah la lurus kan..

sha said...

hahaha~ lawak la.. :D

kotak bulat said...

Syafiq Rosli: dia nk menunjuk lah tu yg dia hebat..tu yg wt bnda merepek.

sha : enjoy :)

kokser kokdam said...

jangan dekat dgn org pegang pisao..

sb tu bila umi ambo tgh potong2 kat dapur, ambo p jauh2..

takot jd mcm dlm entry..

ehehe.. ade kene mengene ke?

=D

kotak bulat said...

hehhee.. mmg xde kne mgena pun..
pesanan tu tok knk2..

FyNa said...

sengal jer...:P

Bro ahmad said...

apa main tikam2 ni kb huhh

Post a Comment