Salah Guna Status Abang!

Assalamualaikum...

Seorang gadis yang baik telah dibuli oleh abang kandungnya! *ayat skema*

Aku nak tanya,
  Patut ke seorang abang menggunakan statusnya sebagai lelaki dan abang untuk membuli adik perempuannya?

Bia aku yang jawab.. Tak Patut!   


Abang aku lah ni yang wat aku geram.. Aku tengah syok layan blog sambil guling-guling dia boleh lak kacau aku.
Balik-balik kerja je kata lapar.. nak minum petang.. pastu suruh aku pulak tu yang masakkan keropok lekor.
Bila aku suruh dia buat sendiri, mulalah merengek-rengek *gedik*  kat mak cakap aku tak nak masakkan untuk dia yang penat baru balik kerja tu.

Mak aku pun terpedaya dengan muka dia yang konon tak berdaya tu .. Nak tak nak, kena jugak lah aku tinggalkan blog dan pergi masak keropok lekor tu.. Dia seronok je makan sampai kenyang.
Seorang abang selalu guna pangkat dia sebagai abang tu untuk suruh adik dia tolong dia or wat kerja untuk dia.

Ada satu hari tu, aku cakap kat mak aku.. " Patutnya dulu mak lahirkan lah kita dulu, barulah lahirkan dia " *ok, memang soalan mengarut* 

mak aku jawab balik..
"Banyak lah kau, mana boleh pilih-pilih!"

Tapi aku tak nafikan.. seorang abang ni dalam diri dia memang ada sifat untuk melindungi adiknya *sifat buli lagi banyak*

pape pun...Tak semua abang suka buli adik.. kalau buli pun gurau-gurau je kan..


p/s : aku cerita pasal abang sebab aku tak de kakak

36 KOMEN BERKOTAK BULAT:

kokser kokdam said...

alooo.. si abg nk memanjo ngan si adok jo ek..

Munna said...

hehe...stkt goreng kopok tu buli biasa2 je...sy pnh kena pijak kena sepak semua ada...da bsr2 ni bru leh ngam...keh3

kotak bulat said...

kene pijak tu memang biasa time kecik.. da besa ni tak kene lagi da..

kotak bulat said...

@kokser kokdam huu.. tu yang wat sakit ati tu..

Aisyah Aina said...

kita punya abang pon sama....tapi tu yang best kot sebab kalau dorang takde mesti lagi boring....

Kyra said...

Tapi best jugak kekadang. disebabkan pangkat dia sebagai abanglah. dia selalu bawak kuar siap belanja lagi. he he. tapi kalau bab buli tuh dia cakap tanda sayang. lelaki kan susah nak tunjuk loving2 nih. dia kate tak macho. cara diorang kot.

Syuxer said...

abang buli awk tuh maknanya dia pedulikan awk tuh..:)..

nanti awk nak kahwin nanti insyaAllah dia sendiri rela dibuli untuk bagi perkhawinan awk ni meriah..x caya?awk tengokla nanti heheh..:)

kotak bulat said...

@Aisyah Aina
yekot.. sabo je la kan...

kotak bulat said...

@Kyra
Abg KB ni orang paling berkira nak belanja dlm dunia ni..huhu

kotak bulat said...

@Syuxer pengalaman ke? hehehe

harrazdani said...

itu bukan buli.....tu maknanya abg sayang kat awak tu....bertuah dapat abang mcm tu...ceria..huhuh

bungaitucantik said...

haha..abg ko kire ok dr abg aku lor... :(

kotak bulat said...

@harrazdani wah..mne ad org apy dibuli...

kotak bulat said...

@bungaitucantik same je dorang

cOкet.solehanom said...

abang memang best kan? even suka buli- buli.. hihi

kotak bulat said...

cOкet.solehanom: kadang2 best la.. heheh

GeminiGurlz said...

lau kite dulu kene buli ngan abg.. terus report kat mak..hahaha

pena said...

jeles tengok orang ada abang dengan kakak, sebab pena tak ada..

kotak bulat said...

@GeminiGurlz hehehe.. malas nk ngadu kt mak..sb dy back up abg

kotak bulat said...

@pena

ank sulung ke or ank tunggal?

kokser kokdam said...

haha.. dulu2, aku kene jugak ngan abg wat prangai cmtu.. aku layan je.. bile da dpt blaja jaoh2, mula dio berdialog cmni ha..

"kalo pami ade, kan ok.."

haaa.. dia rindu aku la pastu..

CikAizA said...

hahahahah...
aiza seorang kakak... xde abang n xde kakak kat atas aiza... tpkan... aiza pon suka buli adik2 aiza mcm abg kamu... hehheheh.. syok taw... nak manja2... hehehe

shezwan said...

cian ko senasib macam adik aq.. haha XD

kotak bulat said...

@CikAizA waaa..cian adik cikaiza...

kotak bulat said...

@kokser kokdam Lau jauh memg la rindu..tapi bile depan mata..kerjanya asyik nak membuli je..

kotak bulat said...

ha..ko ni tergolong dalam golongan yg jaat mcm abg aku..hhahaha

::fadxieza:: said...

biase la tu..
abg2 mmg cmtu..
sme mcm abg sy..
:)

cik zaza said...

agaklah..abang aku pun suka suruh2 aku buat keje untuk dia tapi aku tak kisah sangat lagipun dia memang rapat dengan aku. dan dia sangat protective,.wahh.. aku memuji abang aku di sini. hehe

abiey said...

memang tak patut,,,,,,,saya sokong

jom join segmen...heheheh

http://jokegurl.blogspot.com/2011/05/segmen-mencari-100-blog-list-utk.html#more

Siti Suriani said...

haha.. adik dan abg.. :)

http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/05/cm5-wahai-pembuang-bayi-bacalah-ini.html

Jahidih Saili said...

hehe..kesian dgn adik yg kena dgn abg mcm tu..hehe..sabarjelah k..

kotak bulat said...

::fadxieza:: : hehehe.. ye kot

cik zaza: abg sendiri mestilah pujikan.. :)

kotak bulat said...

Jahidih Saili : betul..kecian KB

abe long said...

adik2 saye tak pggey pon saye abang..
dorang panggey abe jerk...

EiZaRaZiErYa said...

same lah Kb~ zie pon xde kakak~ abg zie pon same cm 2~ suke buli zie~ kadang2 tu kalau zie tnya ~"awat hang suka buli adk" dy cakap "aku kan abg" adeh~ sentap aty mak nak~ ehehe..but still dowang protective~ wink3 >_<

Bro ahmad said...

biasala kb abang mesti tunjuk kuasa

Post a Comment