Bila dah kehilangan, baru nak menghargai

mmm.. tgk tajuk pun da gempak kan.. hahahaah.. tapi memang betul lah.
Lumrah manusia ni xreti nk bersyukur bila da dapat sesuatu *dush! terasa aku..*
Masa dia ada kt sisi aku, aku wat bodo je, bersama dia bila aku nak.. bila ngah happy, dia tu ak pandang gune ekor mate je..
Aku rasa dia ada ke xde sama je.. bukan penting pun!
Sampai la satu hari yang terik, aku ngah tido berpeluh-peluh ni and cam biasa dia tido sebelah aku tapi aku wat dunno je la.. pandai-pandai la dia duk situ sendiri kan..kan.. bila aku bangun tido je, dia da xde kt sebelah aku! ish, merajuk ke dia?  tapi aku relax je la dulu, (yela,benda xpenting kan) tp bila semua member aku bangun, ak cari dia. Damn! dia da xde!
Time tu ak da rasa something kat lam hati ak, rasa kehilangan.. rasa keseorangan.. mane ko sayang?

berjam-jam aku cari, sah da xde! waktu tu..aku rasa dunia ni gelap, macam2 benda yang aku menyesal.

  • aku menyesal xjaga kau dengan baik.
  • aku menyesal xbelikan baju yang cantik utk kau
  • aku menyesal xbawak kau mandi sama-sama ngan aku,
  • aku menyesal xpeluk ko masa tido.
Malam esoknya, aku dapat tau sape yang culik kesayangan aku! doa-doa orang teraniaya termakbul beb.. insyaallah la..  aku bawak pakwe a.k.a bodyguard aku pegi tuntut bela pada yang penculik kesayangan aku and malam tu aku baru tau dia sangat2 garang.. sayang dia.. muah.muah.. *ke langit sekejap*
Ok, sambung lek.. bila aku dapat je balik kesayangan aku, aku terus cium..cium..cium.. dy puas-puas.. peluk dy gila-gila.. waduh! rindu gila tau x sama kamu!

Jadi, mulai sekarang jaga dan sayangilah orang dan barang-barang yang kowang miliki.. jangan nak menyesal lepas kehilangan. Time tu nanti, kowg just boleh listkan je penyesalan kowg, tp xleh wt pe da..
ni gambr kesayangan aku!
 * NOKIA 5230 *

10 KOMEN BERKOTAK BULAT:

intan aqilah ahmad said...

tu lah! dah terhantuk baru nak terngadah,,, (tetibe je) hahahahhaha ape2 pon,,, congrates la dapat balik hp ko tu beb! jage elok2 mcm ko jage dion tau! hahahah :D

kotak bulat said...

tak ku sangka ada duri dalam daging.. hahhah.. (bm ak A tau, jgn men2)
memg ak jaga baik2 pun, mandi pun aku bawak :)

intan aqilah ahmad said...

tak ku sangka dalam selimut ade musuh? eh? terbalik lah! dalam musuh ade selimut? eh? pape lah,,hahahah gile kentang! silap2 nanti masuk air pulak,,hehehe :D

kotak bulat said...

dalam selimut tu ukan musuh ko.. hahahha...bagai melepas hanjing tersepit! (gile kasar) hahahaha... marah ni.. :P

iklanpercuma said...

wawawa selamat jmpe kn huhu,,kalau x mengis rase,,

kotak bulat said...

huhu..tau xpe,.. syg hp ni..byk kenangan..hehheh :p

alif haris said...

biasa la kan .. bile bnde tu da xde baru nyesal .. huhu

Noor Asyura said...

aik..macam tepon saye...tu bkn c6 ke? haha maybe lain sket kot..neway follow me http://readme-hiddentreasure.blogspot.com/

EiZaRaZiErYa said...

ahahaha...suke ayat aku menyesal~~
aku menyesal~~ tu... ilustrasi 2 pon comey~ lwak jd nye~ ahaha..

wink3 >_<

era kecik said...

lah,, henfon yang hilang .. ingatkan apa tadi.. he he he :)

Post a Comment