Lama VS baru

  Semalam ke arini ntah.. aku layan cerita senario yang baru kat tv3, rasanya pukul 10 kot.. aku dah lama dah tak layan senario ni maybe sebab aku ni busy je sampai tak de masa tengok tv.. lau ada aku tengok tv pun, mesti terlepas cerita senario ni.. Kalau di ingat balik, dulu aku siap tunggu depan tv semata-mata sb cerita senario ni.. ( korang pun mesti gitu kan) Malam semalam, kebetulan aku memang tak de keje time tu.. nak menjahit, xreti.. nak membaca, bosan~~ jadi tengok tv3 jela lagipun rumah aku ni tak de astro ( wifi ada, astro xde.. ape pun xboleh~) 
Setengah jam aku menghadap cerita senario ni.. tak bergerak aku..sepanjang cerita ni aku langsung tak ketawa.. rasa nak kutuk pun ada.. nape ek? *huh.,sabar wei!*
Lepas selongkar otak aku.. aku listkan sebab2 kenapa senario sekarang tak macam dulu dah..*ni ikut otak aku aw*
  1. sebab lawak dorang da tak natural dan spontan.. macam dibuat-buat je.
  2. cerita skrang da macam drama, tak macam sitcom dah.
  3. dah kurang idea dan just recycle lawak je.
  4. banyak guna pelakon yang bukan ahli senario, yela.. dorang sekarang bertiga je.
  5. emm.. sebab dorang da makin tua kot.. tenaga nak aktif tu da kurang..
  6. tu je la.. cukup la.. da macam pengkritik lak aku ni.
         Lepas habis je sitcom tu, aku rindu pulak nak tengok senario yang lama-lama (zaman azlee kurus dulu tu). Aku terus je la cari kat tenet.. Memang susah lah nak cari maybe sb xde yang upload and benda tu da lama kot..
Aku cari-cari, akhirnya dapat jugak! peh! apalagi, terus je la layan cerita blue ni sesorang...heheh.. takde la.. senario ni lah ha.. memang berdekah tak hingat dunia lah aku ketawa, serius kelakar! terbangun family aku dengar aku ketawa..terlupa diri plak kejap tadi~~ Memang terbaik la! 


Ni aku kongsi vedio yang aku layan tadi.. 
Nak tau x? Aku ada suka teramat-amat episod senario cuti sekolah, time tu ilyas and hamdan ada.. ala.. xingat ke? cerita yang budak tadika ikut cikgu dia pegi pantai..memang berdekah lah lau layan.. tapi xde pulak video tu.. 
Dorang memang legend lah lam bidang lawak ni, walaupun skrang dorang da kurang funny, tapi dorang still bertahan dalam industri dengan tak terkira peminat nya.. Lagi-lagi sekarang ramai pelawak yang ada kan.. Maharaja lawak ni kira pelapis dorang lah nanti.. *love jozan!! m0ah..m0ahh!


4 KOMEN BERKOTAK BULAT:

bungaitucantik said...

muahaha..ko mmg pgkritik pon!

kotak bulat said...

ahahaha.. da tu hobi aku.. :P

Syukri Kamaruddin said...

dulu diorang best giler!! tp sekarang boring giler!!! eheh..tp diorang dh b'usaha :(

kotak bulat said...

tp nmpak mcm dorang terlebih berusaha kan.. jd da mcm buat-buat..

Post a Comment