Blog Kotak Bulat kena Hacked

Assalamualaikum..
Pagi tadi blog aku kena hacked oleh orang-orang yang jeles tengok kecomelan blog aku ni, rasanya dalam pukul 3.30 pagi. Aku nak tidur dah time tu, aku refresh blog aku ni tapi aku dah sign out plak.. bila aku sign out?  sign in dua tiga kali dapat jugak masuk dashboard.. aku terus view blog, aku tengok awat gelap je blog aku yang terang benderang ni? Lahh.. kena hacked rupanya..
amik dri skytech blog

Tengah mamai-mamai tu aku macam tak tau nak wat apa.. dah lah buta IT.. ceitt! aku tengok kat facebokk, cari yang masih online pagi-pagi buta ni.. (blogger x tidur normal kan) , bincang-bincang lepas tu aku tidur je terus pagi tadi..malas nak pikir benda ni.. pagi aje la baru pikir..

Yang kelakarnya. yang hack blog aku ni ada lagi kat blog aku masa aku bukak blog aku.. sebab aku baru nak tukar password biar kuat macam tiger!, dia baru post entri "hahaha", Ceitt! berlagak la tu.. Cepat-cepat aku tukar pasword lepas tu aku tidur..

dorang kata pasword aku weak.. elehh.. aku tau kau dapat dari mana pasword aku.. kau dapat dari shoutbox aku kan..silap aku jugak sebab main tekan je benda yang meragukan konon nak bagi tips tu.. bila tekan terus tersign out, aku plak dengan mamainya terus cuba sign in balik..hahaha, ok, padan muka aku!


Bila dah pagi ni, perut dah kenyang.. baru aku tengok balik blog ni dan belek-belek kod html, pastu aku jumpa kod yang bukan kod blog aku.. (aku dah hafal dah kod html blog aku).. aku buang je semua kod tu..tada..da ok!

tapi aku tak tau kot-kot ada lagi yang kena aku betulkan..kalau yang tau tolong bagitau ye..

p/s : mekasih pada Ezad Skytech dan Azlan sebab sudi nak membantu..
P/s: nak buang shoutbox la lepas ni..
p/s : cantik jugak background warna hitam ek..heheheh

52 KOMEN BERKOTAK BULAT:

kutoOobambOo / ericoanaci said...

yg penting selamat... jht betul lah siapa yg buat

miezah said...

alamak miezha dah tekan td .
cmner ni ?

eRa97 said...

sia KB, tapi mujurlah boleh bukak kan? he he he,... lain kali kena berhati-hati yea~~ he he he

eRa97 said...

KB nak tanya sikit nie,, KB buat camne hide shoutbox tue,, alah shoutbox kb tue,, boleh tolong ajarkan? :)

Cik Baju Kurung said...

patutlah tengok ada entry tanpa title dekat dashboard cbk tulis hahaha . pelik jugak tak masal kb nak ketawa. haha :D

msredcheesecake said...

Seronok gaknye hack blog org ni...konfius....seb baik da ok....

Dulu msred ada shoutbox, da delete...hheee

Gelugoq said...

Oh, patutla entri kosong tadi
Kena hack rupanya..
Luckily, dapat balik..
Conratz!!

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sbox ni merbahaya ea KB??

yui ni xphm pon hacked pe sume ni..

celik sgt it tu jd cm ni..hehhe..

NURUL AINI NORAZMAN said...

klu kene kat blog aini ni nanges ooo,.xtau nak buat apa,.huhuhu

iMBobo said...

itu teknik phishing tu kb.. hacker yg guna teknik tu hacker amatur.. mereka ambil kesempatan ke atas org yg cuai.. link2 ni bahaya.. kita kena berjaga2 dr hacker amatur ni.. kalau hacker pro, die tak guna cara ni, terus serang kod html je..

Irsyad Syah said...

x pham sngguh ngan owg...
blog lawa...blog comel...
bley plak nak wat jhat2 kat blog owg len...
nak jeles tuh bley ggah.. (betoi kaa bley ggah?? hahha..)

but..lebih elok dr dok hacked2 blog owg kan?

kiz said...

kena hati-hati lepas ni

Muhamad Zulkarnain said...

jom join contest raya ni http://zulzol.blogspot.com/2011/08/hari-raya-photo-contest-2011.html terbaik punya :-D

bibi bibo said...

sian cik kolat bulat ,. x pe . sbr :)

yusuflaili said...

Salam;
Takut aku mendengarnya..dahlah aku jenis kurang ilmu IT ni.

BiNtaNg HaTi said...

aduiii...raye2 pun ada gak ke nak buat perangai...nasib baik KB dapat balik...huhuhu

SAYA BUKAN SAMDOL said...

salam lebaran :D

Anif Abdullah| AA said...

errr.. nasib boleh diselamatkan..

GaRy™ said...

perghh... gary ada gak dapat link tuh.. tapi lepas sign out tuh, malas nak sign in balik, tutup laptop dan tido... hahahaha..

faridah nazurah said...

sebab tu jangan click link2 kat shoutbox ni. kalau nak click kena tgk dlu apa link yg keluar kat tooltips tu. lain kali Kb jaga2 tau. nasib baik panda tu tak hilang.. hehe

p/s: jangan buang shoutbox. nanti takleh nak menyemak..

Peah Ros said...

jahatnya dorang!

deeya_shouranlee said...

ahahahaha.. boleh ea macam tu.. ish..ish..ish..

josrevalution said...

hehe..lain kali jgn guna pasword yg sama..nasib baik dah ok..baik juga penkhack tu ye..haha..ingatkan malarware masuk blog KB ni..

kotak bulat said...

tu la..tak berani dah nk usik link sebarang..

Zul Fattah said...

patut r weh.. aku masuk tadi siap komen lagi,. ingat ko main2 je.. haha.. rupanya betul..
aku syor ko buang r shoutbox..sebab aku pun tak pakai menatang tu.. x de pedah pun.. haha..

Bro ahmad said...

bahaya jugak ni..nak selamat log out je shout box tu..tapi tak best pulak..bro tak klik link kt shout box dah lama dah...hmm nasib baik kb tau jalan penyelesaian..satu pengalaman yang hebat..good job kb,

tia @ Ini Kisah Tia said...

wahhh , ni yang terasa nak buang shout gak neh .. huhu :D

chemay said...

jeles betul si peng-hacked nie -.-

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

dah ok erk:)

slmt berblog kembali........

Cik Siti Aziz said...

ngee.takot ar kne hack..aduh

BlogJi-aku said...

ish,.. terok tol.. nsib baikk da ok..

H.J said...

aku la yang hack tu..haha

H.J said...

si hack tu nak tekel ko..haha

Belog Sambal Belacan said...

huh bahaya jugak guna shoubox ek..

Myera Nyera said...

haha, memang tak dinafikan. cantik ^^,

Ezad Skytech said...

hee..nasib baik da OK kan..(^^,)

hira said...

beware la lepas ni. huhu. KB, welcome back! :D

sergeant keroro said...

haha, entah la XD

dah tak check shoutbox :P

FARIZA AINA said...

wah..alhamdulillah..KB selamat XD

FARIZA AINA said...

wah..alhamdulillah..KB selamat XD

Mr.Thinker@Ali said...

sbb tu bloh aku tak ada shoutbox. buangkan aje shoutbox tu. hahaha. eh, pasword la ni dah kuat macam tiger belum? kalau boleh bg lg kuat macam gajah purba. :p

aRa ❤ aFiq™ said...

bhaya gak eh.. tp mm cun gak warna itam cm2.. hehe

muhamad hanif said...

huhuh,

tulah, aku ingat main-main je.

~SpEakEr Sek0LaH~ said...

Tips elak dihack:sebelum nk sign in tngok btol2 link url,pastikan url tu asli..skang phishing smakin berleluasa..more info pegi blog sye..

My Name is Mar said...

Bhaaya lah shoutbox tu-_-"

Syara Mohammad said...

sekarang memang musim blog kena hack ye? hmmm...

Niena Pengembara Ilahi said...

salam syawal :)

Niena Pengembara Ilahi said...

salam syawal :)

Lily said...

seramnya kne hack -,-

CikBulat said...

Setakat ni belum lagi kena hacked, haha.. mintak dijauhkan .. blog usang ada ke yg nak hacked? gula2 hacks.

[sutera kasih] said...

sy ada dgr blog KB kena hack dr blog ezad..nasib baik blog KB dh okey..seram jgk bila dgr huhu

sbb tu la sy xnk guna dh SB..sy pekakkan telinga saja kalo org kritik blog yg xda SB ni itu ini itu ini..

zareliqa afiqa said...

uishhh..takut2.baru hari tu jmpe benda alah cmtu.tetibe dia kluar 'anda dihack'.cuak gler..cpt2 tkar password.huhu,jgn lar jd pape-.-

Post a Comment