Cara sambut birthday kawan

Semalam birthday kawan aku yang juga housemate aku, malangnya dia pandai sembunyikan rahsia sampai aku tak terpikir pun itu birthday dia. Bila aku bukak facebook baru aku tau yang itu birhtday dia! mana senang duduk aku kalau tak kenakan dia. Waktu tu dah pukul 1 pagi, kedai pulak dah tutup jadi aku dengan kawan lain keluar cari telur kat 7 eleven tapi mahal sangat. Membazir pulak rasanya kalau beli mahal-mahal kan..

Aku telefon semua member-member aku area perumahan aku tapi sebab dah hujung minggu, memang susah nak cari telur. Nak tak nak aku kena iktiar cara lain.. Pikir punya pikir, aku dapat idea best punya!

Aku pergi kedai makan, jumpa makcik yang kerja kat kedai makan tu.. aku cakap kat dia
" makcik, ada makanan basi tak?"
makcik tu dah pandang pelik.. jadi aku terangkan..
" harini kawan saya punya birthday, jadi nak kenakan dia.."
"oowh, ambillah kat bakul belakang tu"

Aku dengan kawan aku pun pergi tengok tong tu, bila bukak je penutup tong tu.. aku rasa nak muntah! busuk gila! macam-macam jenis makanan ada, dah berair-air da nasi tu aku tengok..aku capai pinggan kat rak lepas tu cedok masuk dalam plastik.. pinggan tu aku letak je dalam sinki, geli nak basuh.. Emm, maafkan saya makcik..

Sampai rumah, aku panggil jiran sebelah.. pinjam baldi dengan senduk.. Nasi basi tu aku campur dengan air.. terbaik! busuk amat! Sampai masa yang cantik, aku dengan kawan-kawan lain simbah kat dia.. bukan dia aja yang nak muntah, semua orang nak muntah.. hahaha... lama rendam baju nak bagi hilang bau busuk tu, takpe.. yang penting aku dapat kenakan dia!

P/s : aku rasa aku makin kejam.. ehemm...

42 KOMEN BERKOTAK BULAT:

aku said...

bagus tul macek tu bersubahat..hehehe

Myera Nyera said...

nasib baik kb jauh dari myera kahkahkah tapi seronok pulak pengalaman macam tu hahak

Bro ahmad said...

hahaa kb..bukan kejam je..dah zalim pun..sama entri..bro lori sampah dengan ikan memang hampeh.,

anamizu said...

kejam gila.demmmmm!










cik ana.

SoLy SoLicious said...

pergh..kaw2 ha kene..cian..

NasZ said...

isk..tak baik buat camtu. tapi akan jadi kenangan untuk dia buat masa yang lama. hehehe.

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

3no gr33ny said...

hamba dapat rasakan aura kekejaman tuan hamba...huhuk

si kiut lavender said...

laa....sambutan bufday pling kejam...klau buat kat kawan sah xkawan seminggu..:)

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. ta mo kwn KB.. tkot..

sergeant keroro said...

standard la tu, haha XD

Bella Bell said...

kalau kawan aku buat cm ni kat aku, mmg aku sumpah seranah la dorang.. hahahahhahaa...


^^

Fathiah Hamim said...

perghhh! kb! takut aku nak kawan dengan kau! haha

Shaherah said...

wah kejm nyerr,, shera lau dpt kwn gnie.. mahu tak bertegur 24 jam.. hehe..

Panggil Aku Han said...

wohoho...mmg best..teringat time dduk hostel dlu..huhu

[sutera kasih] said...

aduhhh busuknya tu KB hehe

tp xpa, kenangan tu mesti dia ingt sampai bila2 :)

josrevalution said...

alamak!..kejam giler ni..haha...

faridah nazurah said...

huuuu macam best je kenakan org.. kang jgn diri sendir terkena balik baru tau. hehe :P

msredcheesecake said...

Ni nape kejam sangat ni? Rugi pulak tak jumpa telur, kalau tak bole masuk sekali... Hheee

Ezad Skytech said...

perghhh...confirm bau dia kaw punya kan KB..heee~

Selendang Merah said...

haha...kb x baek lah wat mcm tu....cian kat member tu..kalau telur tahan lagi dari nasi basi..:D

Nafisah Ruslan said...

ini memang kejam... ergh!

Si BuDaK KaChAk said...

wah...sampai mcmtu skali ek nk kenekan bufday org...haahaha

p/s: sambung BW smlm...hehehe

yusuflaili said...

Salam;
Mak.oooii,..sampainya hati!!.

QueeN TerataI said...

cukuplah sekadar main tepung dgn telur.. huhuhu

Khairil said...

ni kes buli kawan lagi ni ek...hahaa

alia najiha said...

HAHA . serius kejam !
nasib sy bukan kawan serumah itu :P

niesasukasuki said...

alahai kesian kat member, sure sampai bila2 dia tak kan lupa pristiwa tu hahaa.

mizz_pua said...

terbaikkk laaa..!!! blh try...haha

KaK LimAh Si SupiR said...

uwekkkkkk mknn basi

Wanie said...

kejam!!huhuhu
ni mesti kwan sporting abes ni..
kalau wanie mau menangis kot..haha

makanan basi ok..eeeiii

eiela said...

ya rabbi,,jahatnya.. Tapi rasanya tuh la kenangan korang nanti.

Anak Wak Mail said...

haha kejam giler,,kesian kawan kau!

muhamad hanif said...

woihh kira kau kejam gila.


HAHAHAHHAHAHA

era97 said...

ha ha ha.. kejamnye kb.. sian kat kawan kb..

Zul Fattah said...

mak aii.. kejam nye ko.. aku ingat, aku sorang je yg pakai nasi basi.. haha..

iMBobo said...

bila baca ni pun mcm terbau2 plak hehe

sha my heart said...

Isk isk, apa nak jadi dengan anak dara ni. Haha~
Bajet je bagus macam tak pernah kenakan orang. Hehe~

Niena Pengembara Ilahi said...

heheh msa studi dlu smbut b'day cmtu laaa...

yayath said...

haha...agak kejam la KB:)hee~~

~iz~ said...

x patut..x patut..ni tahap betoi2 kejam nih..

Afikah Aziz said...

perghhh kejam ya amat haha

Anonymous said...

Programs, reviews of new products, reviews of software http://bestsoftwarehere.com/

Post a Comment