Masa belum dapat

Masa belum dapat,
terasa nak kejar sangat-sangat,
teringin benar nak memiliki,
lama pun tak pe tunggu,
sanggup buat apa pun asalkan dapat apa yang kita nak.
terjun bangunan pun sanggup

Bila dah dapat,
rasa macam benda tu biasa je,
teruja pun sekejap je,
takde dah lagi perasaan excited macam dulu.
mulalah nak monolog sendiri,
ini ke yang aku kejarkan dulu?

Aku suka perasaan bila nak dapatkan sesuatu,
berbanding perasaan setelah kita miliki benda tu,
perjalanan kita untuk memiliki apa yang kita nak,
 itu yang berharga sebenarnya..
pengalaman dan teruja kita
dalam jalan kita nak capai apa yang kita impikan.
jadi jangan nak merungut
bila kau susah nak capai apa yang kau nak
usaha lagi sampai dapat
usaha itu indah kan..err.. kadang-kadang la..

35 KOMEN BERKOTAK BULAT:

budakijaupendek said...

nice entry! =)

yusuflaili said...

salam;
kadang2 tak terkejar..malah yang dikendong pulak tercicir..sesal2.

Bro ahmad said...

wahh hebat kb...teruskan usaha dan hargai apa yang kita kecap dan dapat tu..p

josrevalution said...

hehe..kurang suka ayat2 ni KB..sbb kalo ikut sejarah hdup sy,apa shja yg sy nak mesti kena usha kuat tp bila dah dpat mcm tiada pulak!...haha..

muhamad hanif said...

Err,


tak baik merungut tautautau.

Aku Si Pujangga said...

aah.. Btol2.. Bile x dapt cri2 pulak..

anismelon said...

betul toh..bile xdpt dikejar..selagi tak dapat dikejar..bile dah dapat..ruoenye tak indah mane pon..

harrazdani said...

kurang menghargai pabila dah depan mata...tetapi akan meratapi apabila sudah hilang dari pandangan.moralnya...bersyukur apa yang ada..hargainya.

Anak Wak Mail said...

haha,,betul,,bila kita nak kejar kan sesuatu tu memang sangat best,,kita sanggup buat apa je,,tapi bila dah dapat..cam biasa je.tak de benda pon..=)

p/s: usaha tu payah,,hasil tu indah..:)

SoLy SoLicious said...

bse la tu.. lum dpt len..dh dpt... lagi la kalo yg dpt tu mnde yg sgt kite nak..kembang kempis la 3 hari 3 malam

Luqeem™ said...

sntiasa hargai apa yg kita dapat..:D

diana said...

berenti merungut terus kan usaha...

[sutera kasih] said...

aahh kan KB..masa belum dapat tu, feeling tu sedap je..semangat cket..tp bila dh dapat..abaikannya hmmm

Minah Blur said...

wahhh... KB berfalsafah hehe...

betol tu kb... lumrah manusia.. :)

Bella Bell said...

usaha tu yang penting.. :)

aimaniman said...

Biasa la.. kalau belum dapat dipuja2 kalau dah dapat dibuang2 jer.. habis madu sepah dibuang kannn...

NasZ said...

betul la. baru perasan. dulu teringin nak beli psp tapi bila main psp kawannyer, terus jadi boring. hehe. pelik bin ajaib.

korang betul2 anak malaysia ke? ada berani jawab kuiz kat blog saya? hehe.

MOHD NASER.com

sha my heart said...

sblum dapat rasa best klu dpt. bl dah dpt teruja jap jer..

Ezad Skytech said...

hee..bila nak dapatkan sesuatu tu best sangat kan KB..excited lebih..hee..

Ahmad Taufik said...

usaha mmg penting. tp lagi penting jika kita usaha utk dptkan hidayah Allah. :) blogwalking. hehe

- abdul hadi abdul muti - said...

yeke? hurm, selalu try kumpul duit sebab nak beli iphone tapi asyik tak cukup je. haha

Pak Pis said...

bile blom dapat rasa nak sangat, bila dah dpat rasa Biasa-biasa,sebab manusia adalah makhluk yang mengamalkan konsep cepat Bosan

yatie Awang said...

betul KB, perasaan sebelum kita dapat memang hebat, kerana akan membuatkan kita menjadi manusia yang berusaha, tapi sayang kalau akhirnya ianya hilang

ainaa said...

muhasabah diri. uhuk uhuk >,<

teha said...

biase laa tu.. blm dpt , mesti kita usaha sungguh2..

sergeant keroro said...

biasala tu, huhu

Zul Fattah said...

erm.. dulu aku slalu kejarkan handphone.. tapi lama2 aku rasa benda tu dah tak bernilai.. sehebat mana pun, aku rasa tak sempurna..

petuapakar said...

Yang penting USAHA. Time tu paling best. Banyak memori daun pisang. Hik3.

Harga prepaid naik 6 peratus

::budak:: said...

jgn sampai yg dikendong berciciran, yg dikejar xdpt..betulke? hehe

kokser kokdam said...

=D

iMBobo said...

teruskan usaha, kalau dah dapat tp xbest, usahakan benda lain plak.. :)

Mrs.A~ said...

suka entry ni :)

alif haris said...

sbb apa kita cmtu .. sbb manusia tak pernah puas .. mesti die nk lagi yg lebih baik .. btl tak ? huhu

cik azeya said...

bermakna. :')

ArulchelseA said...

biasa nya teruja tu jd sekejap sbb yg diuseha tu hanya utk persingahan je..

baik useha tu ditujukan pada yg betul2 di tunggu..insyAllah berkekalan..

Post a Comment