Aku nak follower!

Dah nak 6bulan ni aku ada blog.. start dari bulan 5.. tapi sejak dua menjak ni, follower sungguh semput nak naik.. aku pulak jarang blogwalking, maka makin aktif follower tu tak nak naik.. emm.. bila lah agaknya nak jejak 2000? teringin bebenor ni..

Aku nak follower! AKU NAK RAMAI FOLLOWER !! Bagi aku follower!!

ok, dah gila...

Segmen tambah follower berkesan tak ye? ada yang berkesan tapi banyak tak berkesan sebab orang nak kita je follow dia, tapi dia tak nak follow kita pun..
Ceitt~!
Si A kata tak guna kumpul follower beb.. Follower banyak.. tapi komen sikit buat apa..

Si B jawab.. Eh, Sibuk betul nak ambil tahu hal blog orang, mana hang tau kot-kot UV dia tinggi setiap hari, pageview beribu, pi jaga blog hang ja..

Si A kata pulak.. suka hati aku lah nak mengata blog dia.. blog hang lagi takda orang mai..

Si B  kata.. blog hang pun sama lah.. sibuk mengata blog orang, blog sendiri teruk tak sedar!

Si A : blog hang lah lagi teruk!

Si B : Blog hang lah!


Aku kata.. A dengan B gila! boleh?  Pi jaga blog sendiri sudah..

Ada yang tanya, jumlah komen kat bawah blog aku ni termasuk sekali dengan komen aku ke?
bagi yang selalu datang blog aku, mesti perasan yang aku sangat-sangat jarang balas komen kat entri aku.. masa awal-awal dulu je aku komen kat entri aku sendiri..rasanya 10% adalah komen aku sendiri.. sekian..
(orang yang bertanya ni bukan blogger)

p/s : terima kasih sebab layan aku~

50 KOMEN BERKOTAK BULAT:

mirakim said...

aku pun nak follower..
ahaha

Faaein Talip Roy said...

aku blog ikut suka.. blogwalking pun ikut suka.. nak mempollow pun ikut suka... tak kisahlah pun kalo follower de ciput je pun.. yang penting berblog ikut suka.. haha..

EyqaLuvender said...

hak3...kte nk t'gelak bce entry neyh...
huhu...sbnrnye kte bru start aktif berbelog nih...
erm,yg part komen tu sbnrnye ta kesah sgt pon...kalo org da sudi bce pon da kre ok kn?
n for sure kte akn bls stiap komen sbb itu tndenya kte appreciate komen diorg :)

SoLy SoLicious said...

org kate followers hanya angka.. cik KB camne lak?

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

jom jga blog msing2..heheh..

cart kartika said...

ala xpla..jnji be happy with your own blogging aktivities ^^

Saiazuan said...

huhu dah agk susah nak naik bilangan follower ni...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bila follower ramai mmg rasa seronok, nak2 ramai yg drop komen.akak dulu rajin gak bls komen tp bila komen laju jek masuk dan kita busy terus tak terjawab

faridah nazurah said...

nak jugak follower.. hehe tapi kan ada jugak blogger yg ckp angka follower tak penting. sebenarnya ke penting ke x?

sadisnya blog sy.. takde org nak follow pun (buat ayat sedih jap).
:P

Paris Hilton (M) said...

Si C : blog sy lg terok!!


!__!

Bro ahmad said...

sian kb..frust ke dah kurang follower whahaa..relax2 ehh kb, bro dah lama buang widget kira komen tuhh seinggat last 5k itupun rasanya komen sendiri yg banyak hahaa ehh, sekarang tak jawab komen diorang tu..sorry ekk, kalau pertanyaan penting sangat bro balas hmm..kuat main seo ni padahnya ! 8293 komen banyak tu..bro jeless xixixi.nak capai puluh2 ribu kb rajin2 arr anjur segmen hmm.

ct odah said...

wah kagum!..6 bulan follower dah beribu..aku 2 thun seratus pn tak smpai..nmpk sgt blog tak pames..haha..

eh 1st time dtg sni..ai KB!

KaK LimAh Si SupiR said...

huhuu..kaklimah dh jadi follower kb ^_^

msredcheesecake said...

kenapa nak stress sangat pasal follower, komen? concern sikit sudahlah. ramai yg cakap time diaorg stress cari follower payah nak naik tapi bila dah malas nak stress pasal follower, naik pulak....

jaga quality entry sudahlah... definisi qualitti entry tak semestinya sama

EYFAalias said...

wahh. jumlah cmnt mengancamm.

kiz said...

kalau aku blom follow memang aku follow sekali lagi...haha..tapi sebab leh follow sekali je..nak wat cam ner..huhu

Fathin Fazila Razali said...

:")... lucu... zyla pun dh 6 bula berblog.. tapi follower baru taat 100 lebih je.. tapi its oy, asalkan yg follower zyla sudi selalu singgah dan jenguk blog dan baca entri zyla dan igt zyla selalu..

Lady Diana @ Lat'z said...

KB..sabar je la..Lat'z pun masih baru..start blogging bulan 7 tadi belum lagi 2 bulan..hujung bln nanti 2 bulan la...

aimie amalina said...

hehehe
begitu byk peel bloggerr ye
heheh
x pe..yg pntg cek KB kene hepyy! =]

mrs.asrafovic said...

dlu awl2 mmg r suke mmfollow2 ...

lame2 xde da..standard la skang mmg susah org nk follow2 nii..:D

Acik said...

acik nak folo 2, 3, 4, 5 kali tp blogger x kasi lar! hampeh!
kalu x gerenti cpt aje kb capai 2000 follower tu ...

ainaa said...

nak follower jugak ! hahaha. tapi tapelah. follower tak naik, samelah mcm diri sendiri yg makin malas menjaga blog dan berblog walking. huhu.

btw, suka ayat last tuh. "terima kasih sebab layan aku." haha. lawak kott

anamizu said...

pelan2 kayuh..nanti banyak je..bile dah banyak kang mesti rase nak sikit plak :P

diana said...

wah..
belum setahun dah follower seribu ye..
akak dulu kalau 5-6 bulan berblog tu follower baru 3,4 ratus.
bw tetiap hari pun follower tak naik2..
ekekekek...

iMBobo said...

follower penting sbb dari citu kita dapat pageview, trafik,semua lah.. hehe.. xkesah lah org nak ckp tu hanya angka biarlah, dah mmg angka pun , haha

aRa ❤ aFiq™ said...

ara pown na follower.. hee

fiq. said...

follower KB dah banyak, baru setengah tahun, kalah saya yg dah setahun, hahaha,,,superb arg KB

fiq. said...

oh ye, blogger dah habis kot, haha

Ini Kisah Tia said...

blogger kita dah semakin kurang kut KB .. heheh ~ sabo sajalah .

Scarlett O'Hara said...

Agak2, ada berapa ramai ek blogger kat Malaysia ni? Tapi, followe Kotak tu dah ramai apa!

budakijaupendek said...

lagi baik la seribu lebih dari dua ratus lebih je mcm sy.
hehe

Ezad Skytech said...

hee..sabar je la KB..mmg akhir2 ni susah sikit nak naik bilangan followers ni...semput je..haha~

peachippo said...

alalla, streess ke..
takpe tak ramai polower pom asal ader pembace setie pom akoei ape..

tak ramai folower pom blog cik kb ni dah pemes pom :)

Khairil said...

buat kontest bagi hadiah yang kaw-kaw punya , sayarat utk sertai kontest tu kena jadi follower , sure dapat ramai follower/...

izni said...

yang penting orang lain tak bosan baca entry kita.

yang penting orang tak close blog kita cepat cepat.

tak kesah kot komen komen dengan follower tu.

:)

Cik Baju Kurung said...

haha. untunglah KB. followers nak cecah 2000 dah. :)

abghani said...

hebat..hebat..

maszull said...

salam KB...baru 6 bulan ada blog tapi follower dah ramai kira femeslah blog KB...:)

roha said...

1732 mendaftar jadi follower kotak bulat. Jadi la follower roha plak ye hehe

Anif Abdullah| AA said...

sama la.. blogger skunk dah start sem ni,mula ah susah sikit nak naik.. hmm

segmen = membantu sebenarnya :)

mohdhazlan Dreadlock said...

saya dah follow awak...:)

xpe follower xramai ..janji blog kb best ..:)

chemay said...

wahhh.
chemay dah lame berblog.
tapi follower ciputt jee

Bui Junaidi said...

follower oh follower..kak bui pun nk follower ni..hehe..sekarang tgh menunggu follower yg ke 1022..lama lg kot..

kak bui punya follower bukan makin bertambah..makin berkurang adalah..ader yg un follow ler tu..dh boring dgn blog kak bui kot..AAK..?hehe

siti kektus said...

nak follower jugak. nak. nak. hahhaa ;p


tak pe, tak lama lagi, jadi lah 2000 tu. hehe ;p

era97 said...

alah KB,, era pun nak jugak followers... serupa ngan KB,, he he he dah lama tak bukak blog KB, rasa rindu pulak :)

sha my heart said...

nak follower n pembaca.. mana nak dapat? kat pasar ada jual x? haha~

ABU said...

aku follower tak ramai..komen pun tak banyak UV pun skt gak..apa cer?? hahahahah..

Belog Sambal Belacan said...

follower sgt penting..tanpa follower blog kita tak ke mana..

syabas KB walaupun br 6 bulan tp follower dah mencecah macam ini..

tahniah!!!!!

Irsyad Syah said...

dh 3 bulan aq ada blog...
n follower aq....
ada 13 AJA...
hahhaaa...
sy sgtlaah gmbira..

p/s: blog thap bosan nak amat..
pastu aq hingaq x dak spa nak follow..
gua sudah bengong..
hahha..

[sutera kasih] said...

semuanya penting kan Kb hehe

tp prasan jgk sbnrnya..followers agak jrg bertambah semenjak dua menjak ni..anggap je la salah blogspot hihi

Post a Comment