Kau ganggu tidur aku!

Cerita ni sebenarnya dah lama, tapi aku rasa macam nak berkongsi pulak..tentang orang yang mengganggu tidur aku!  dua minggu lpas, hari isnin tengah hari.. cuaca pulak hujan renyai-renyai jadi memang best tidur.. tengah aku sedap tidur, tiba-tiba handphone aku berbunyi.. ada orang call..

aku pegang lepas tu bukak mata sikit je, aku tengok nombor yang aku tak kenal jadi aku matikan.. 10 minit lepas tu, nombot yang sama call lagi.. takut tu hal penting, jadi aku angkat.. Laki yang call.

aku : Hello..
Dia : Hello.. ni nazihan ke?
aku : ye.. ni siapa? (mamai lagi ni, suara pun serak-serak basah )
Dia : tengah buat apa tu?
Aku : tengah tidur.. siapa ni?
Dia : oowh, tidur.. best kan tidur petang-petang ni..
Aku : Emm, best jugak lah..
Dia : Jam pukul berapa ye?

Aku bukak mata tengok jam, Lah.. baru pukul 3.. apasal mamat ni tanya aku pasal jam?

Aku : baru pukul 3.. kenapa?
Dia : OOo..baru pukul 3 ye..tak de kelas ke?
Aku : ada rasanya...Errr..

habis je ayat tu, aku terus duduk! Cis, aku baru perasan yang aku kenal suara ni.. Pensyarah aku rupanya yang call! aku ada kelas pukul 2 sebenarnya.. tapi terlajak tidur sampai pukul 3.

Dia : kenapa senyap?
Aku : ehemm.. kelas? ada-ada.. tak perasan pulak dah pukul 3.. saya dah kunci dah alarm jam dinding ni.. tapi tak bunyi pulak.. rosak lah tu agaknya, esok saya beli jam baru..

habis je ayat aku tu, aku dengar kuat suara orang ramai gelak.. aku mamai lagi jadi aku tak perasan aku yang aku dah bagi alasan merapu.. Dia suruh aku cepat datang kelas, tapi aku sambung tidur... hahahah.. hancur hidup aku la!

Esok nya aku kena ejek dalam kelas.. mula-mula aku pelik gak, tapi bila ditanya kat member aku.. dia kata pensyarah yang call aku tu pasang loudspeaker masa call aku! OK, dorang dengar suara aku baru bangun tidur.. Cisss!!

40 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Myera Nyera said...

hahak adoii malu tu -.- tapi apesal kb lek jek hahak

era kecik said...

hi hi hi.. sian kb, pensyarah buat ala2 'pangilan hangit' ha ha ha..

miErah halim said...

mnde yg same lecturer buat dkt clssmate.. lawak giler kot.

KaK LimAh Si SupiR said...

huhuhu..memg terkena kann dgn lcterer tuu :P

[sutera kasih] said...

hehe...alulu malunya tu kan..
pernah gak dulu2 pensyarah buat benda yg sama dgn classmate lelaki..pensyarah siap menyamar konon2 dia pakcik guard..aduhh gelak satu kelas..

Paris Lipton said...

huhu bagusnye lect tu kal student...beli jam randik pulak ye ;p

NasZ said...

hahaha...wah, saya terbaca dengan spontan terbayang dan terus tergelak. mesti pastu awak berhati2 angkat telefon kan? satu lagi, dah beli jam baru belum?

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

Zul Fattah said...

haha.. kejam punye lecture.. haha.. pdam muka ko.. huhu... tu la.. kuat tidor sngat..

3no gr33ny said...

waaaa...tak tergambar dek hamba akan rasa malu itu..huhuk

EyqaLuvender said...

hak3...bley plak mcm tu ye cik KB...
lawak la anda ni =p

sergeant keroro said...

haha, serius lol XD

lepak said...

alamak...kantoi tertidur...huhuh

Ezad Skytech said...

erk..loudspeaker..? hee..alasan baik punyer kan KB..:D

maszull said...

salam KB...fuyoooo kantoi tertido yer.... ponteng klas yer...:)

faridah nazurah said...

hahha tu lah KB asyik kenakan kawan2 je.. kan KB dah terkena lak. hehe kesian KB

diana said...

heheh..
lain kali set alarm banyak2 ye..
heheheh

Bro ahmad said...

ye la itu hari jahat kena kan kawan hahaa kan dah terkena

tonaH iS herE said...

hahaha~ memang kelakar

Cik Baju Kurung said...

haha . pensyarah kenakan KB :)

aku said...

kalaula aku ade...mmg aku ketawa berguling2 time tu..hahaha

My Name is Mar said...

Hahahahaha:D
Memang lawak giler kottttttttttttt~

bungaitucantik said...

hahaahadoii..alasan ape yg ko beri..ko da pasg alarm jam dinding??

anamizu said...

sempoi arrr lecturer tuh! hehe

Nurnajwa said...

Haha, kesian je ;D


*slmba je buat prank call kt org*

budakijaupendek said...

hahaha
wah, malu tu....!
tp kalau sy nk jawab call dri no tak kenal, cover dulu. haha

spirit lion said...

lucu jyga tuch bayi..
ha..

lieynanilaz said...

sporting gilerr lecturer...mesti best kot kelas dia..haha.

Bui Junaidi said...

hahaha..lawak lah..sporting betul lecturer tu..*_*

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

hahaha..adoii..terkantoi disitu..ahakz!!

Irsyad Syah said...

hahhaaa.... :D
kb2...
trbongkar abis...

sporting bebenor lcturer tue..
syokk arr..

Rai said...

rajin betul lecturer call kb.. hehehe..comel je..

Panggil Aku Han said...

huhu..pensyarah tu mmg best siap psg loudspeaker..kesian KB..

Jemput Join Segmen bloglist Panggil Aku Han

aimie amalina said...

pehhhhhh
hehehehee
mang sempoi la lec tu ye kol
heeeeee
kenanngan tuu
hehehhehhe

miss nailofar... said...

haha..memang terbaikkkk ar lec tuh~

SoLy SoLicious said...

bertuahnye die lec kol... lect kite xpenah kol pun..

hira said...

haha. kesian betul

Rai said...

cayalah kb..saya pun suka tidur..tapi lecturer tak call.. senior call suruh datang buat experiment..hehe..

izzie izzam said...

wah baeknyew lect kb..huhu..
tpi mmg thap segan yg teramat sngat..
huhu..kenangan sume tuh nnty kb..haha!!

sj said...

zihan lec mana kene kn ko ni ... hahahahaha

Afikah Aziz said...

klu ika kat tmpt KB sure malu xingt hahaha..xleh nk cover dh rasa,tp KB rilex je erk hehe

Post a Comment