Tragedi Hari Lahir

Assalamualaikum..
entri ini khas untuk kawan aku intan aqilah ahmad untuk dijadikan kenangan ye.. bookmark la entri ni ok (wajib)! 15 september kelmarin adalah ulangtahun hari lahir kawan serumah aku.. Aku dengan kawan-kawan buat tak tahu je pasal tu sedangkan kami memang dah rancang pun nak buat sesuatu kat dia.. hari tu memang hari untuk buli dia!
Petang rabu, balik je kelas dia terus bantai tidur tapi aku dengan Piqot tak tido sebab nak buat bancuhan air mandi untuk si intan ni.. bancuhan istemewa tu..kitorang selongkar peti ais.. ramuannya simple je tapi pekat..
kitorang letak :
 tepung yang da bekulat (lama gile punya tepung) + cordial sirap (untuk pewarna) + serbuk sabun + air paip.

Disebabkan tepung ni dah lama, jadi amik masa setengah jam tau tak nak sebatikan dia!
Aku ingat nak campur sekali dengan telur tapi tak jadi sebab dulu aku pernah buat kat fida, bau dia serius busuk! fida pulak sampai tak berhenti muntah lepas kena benda tu.. hahaha..

Malam tu aku dengan fida kena buat kerja pulak kat luar, jadi plan perlu dirangka balik.. kitorang berpakat dengan jiran sebelah untuk umpan kau keluar dari rumah lepas aku balik dari siapkan kerja. Sepanjang malam tu aku buat-buat tak tahu je yang tu birthday kau.. terus moody kau malam tu kan sebab takde orang celebrate birthday kau.. kesian!

Bila jiran sebelah dah panggil kau, kitorang pun amik bancuhan tepung yang simpan kat bilik belakang. Dapat je peluang best, terus simbah kau! tapi malang tak berbau, kawan-kawan kau yang lain tu jahat! dorang tutup pintu dan biarkan aku sorang-sorang kat luar dengan kau, kau dahlah menakutkan.. hahaha... telur yang aku baling tu memang terbaik! kena tepung lagi! da macam gorang pisang aku tengok kau..tinggal nak goreng je tu..
Aktiviti seterusnya, kena kemas balik halaman rumah tu tapi sampai sekarang busuk lagi, kuat betul baunya.. lepas dah mandi and kemas-kemas. kita pegi minum sama-sama kan.. best!


Sekian..
- terima kasih pada jiran sebelah rumah atas hadiah cendol basi untuk dia dan atas kerjasama yang di berikan.
- maaf pada jiran-jiran lain yang rasa terganggu dengan kebisingan malam tu. (bajet penduduk taman tu baca blog ni)
- terima kasih pada kawan-kawan serumah aku yang labelkan aku sebagai pembuli.. hurmm.. aku tak lah sejahat tu tau..



P/s : entri peribadi ni..maaf ye pada semua..

34 KOMEN BERKOTAK BULAT:

faridah nazurah said...

hoho kompem pekung je baunya . wekkk :)

Fathiah Hamim said...

haha bajet penduduk taman baca blog. lawak2.

SoLy SoLicious said...

HB jua buat intan aqilah :))

muke yg dicontengt tu KB ka?? hahah

Ezad Skytech said...

haha..kenakan member memang best..tapi kalau kena kan diri sendiri tu yang tak best..

tapi ezad tak pernah kena la suprise macam ni KB..sebab birthday mesti time cuti...so,terlepas la..haha...

Lady Diana @ Lat'z said...

emm..nape eh orang suka buat tepung + telur untuk celebrate besday org???

KaK LimAh Si SupiR said...

huhuhu..memg terbaek!

kaklimah p0n penah celebrate bday membe mcm ni memg gle2 kaww pny busuk telur 2 campur dgn air longkang bebbb..bkn air paip biase..ahhaha :P

muhamad hanif said...

telur takda ?

anamizu said...

euwww busuk gila!
tak rela i diperlakukan sebegitu :P

Bro ahmad said...

jahatnya kb hahaaa..tak pe ada hari ada batas ada hari boleh balas.

EeMy-g0od-go0d said...

mmg nakal !

kotak bulat said...

Lady Diana @ Lat'z: sb itu bru tak kejam.. kalau org simbah asid.. bru kejam.. :)

man said...

andai terjadi pada diri sendiri...

msredcheesecake said...

Cuba la kenakan msred pulak...nak tengok apa msred baut kat kb balik....ggeheee. Epi bday aqilah...

aimie amalina said...

hhaahhaa
sempoooiii ahh
tak dpt nak bygkan muke kwn kb tu canne lepaih dah dicampor segala aduna cukup rasa tu
hihihihi

epy besday kwn cek kb!

H.J said...

erk..tak bermoral..haha

maszull said...

salam KB...cian yer die tentu dah mcm tepung kromakkn...:)

josrevalution said...

jajal korang..haha..org bestday tp korang mandikan tepung telur pulak...hehe,,adeii..:)

yui92 said...

unik sguh cara hgpa sambut brthday noh =p=p

budakijaupendek said...

ingatkan lelaki je suka knakan kwan2 mcm ni. hehe

Zul Fattah said...

haha.. aku pernah kena teluq atas muka.. habis masuk dlam hidung aku.. kuang ajaq punya member.. huhu..
tp pngalaman inilah yg best..

Paris Hilton (M) said...

hepy birthday, pglaman ngeri sbut bufday bila kena tolak dlm kolam. gagagagaga

mohdhazlan Dreadlock said...

slmt ulang tahun aqilah ...wlpun xknl ")

iMBobo said...

yg tutup muka tu sape kb?hehe

Bui Junaidi said...

jahatnya korang...haha
muka siapa yg digelapkan tu..
misteri sungguh lah..kekeke

i am S!L4H.. said...

kenape sorg je di blurkan muke??

haha


selamat ulang tahun kpd mangse cendol basi. euwww

bungaitucantik said...

perghh..ko buli kwn cmpai cmtu sekali..da lar korg x rajin mgemas!
yg ko ttup muka ko nape? nak kate xnak dedahkan identiti da terdedah da pon~

Prasetyo said...

Nice blog posting, i'm very interesting to stop to your blog site.

Dont forget to visit my blog here and here

Prasetyo said...

Nice blog posting, i'm very interesting to stop to your blog site.

Dont forget to visit my blog here and here

kotak bulat said...

bungaitucantik : muka aku.. sukatila la nk tutp ke tak..

alif haris said...

hehehe .. sambut bfday ngn kwn2 ye.. happening gila kan :D
kenangan tu ^^

teha said...

hahaha ! komfem busuk gile !

Anyyss Shuhaimi said...

perghh...dah boleh gak bau dia camne. :p

[sutera kasih] said...

xpe KB, bukannya selalu hehe
dulu2 pon kitorg suka kenakan member2 yg birthday, paling baik pun kitorg bedakkan satu badan haha

happy birthday to kwn KB, may ALLAH bless u always :)

Khairil said...

ngusik orang saja...haha

Post a Comment