Perbualan dua blogger

Assalamualaikum...
terima kasih pada yang dah join segmen aku..pada yang belum join, boleh join sebelum tarikh tutup pukul 10 malam ni ok...

Aku ni suka mengkaji ke? hahahha... aku teringat perbualan dengan mata hitam hari tu..
MT  : wei, kau tengok blog ni.. best gila wei.. tengok follower dia, berpuluh ribu..
Aku : ooo... dia ni, memang best pun, aku pernah baca..
MT : Suka gila aku dengan blog ni! nak baca sampai habis lah semua entri dia.. (teruja sampai menampar-nampar diri)
Aku : Aku dah baca dah semua entri-entri dia.. semua pasal personal life dia je kan..
MT :  Haah, buat pasal personal life, pastu update sebulan tak sampai 10 entri pun..tapi follower berpuluh ribu.. hebat tol dia ni!
Aku : Hebat..hebat.. (layan kan~) 
MT : pelik tol dia boleh femes macam ni..agak-agak aku boleh femes macam ni tak?
Aku : Boleh, kalau kau hensem.. tapi kau hensem ke?
Mt :  Errr..aku perempuan la sengal!
Aku : kau perempuan ke? hahahha... relax john..
Mt   : sial..puuihht.. (tiru KL gangster)
Aku : kau bayangkan ok, kalau blog yang kau baca tu, tuannya tu gemuk gedempol, penuh jerawat batu, pakai pulak macam pondan, tunjuk peace dengan wat muka comel... tapi entri nya dengan gaya yang sama kau baca ni.. jujurnya, kau akan excited macam ni ke?
Mt  : Errr... tak sangat kot..
Aku : haa..tu la pasal.. jadi kesimpulannya kalau kau rasa tak pernah dengar orang puji kau hensem, tak perlu letak muka kau kat blog.. nanti orang muntah sebelum sempat baca entri kau..hahhahaha....
Mt : oowh..macam tu..sebab tu la takde muka kau kan kat blog...hahahah...
Aku : diam la!!!

Formula :
Hensem + entri best = Famous meletup + banyak komen
Hensem + entri hampeh = ramai follower
Tak hensem + entri best =sikit follower + sikit komen
Tak hensem + entri hampeh = sunyi je blog
Tak tau rupa + entri best = banyak follower + banyak komen

44 KOMEN BERKOTAK BULAT:

SoLy SoLicious said...

ehehe..KB2... comel la hangpa berdua ni...

rayne rawt rawt said...

setuju dengan formula tuu .. contoh nya blog mr.k .. kb kenal tak ? best ever blog

faridah nazurah said...

sebenarnya tak penting sgt rupa tu. asalkan entry best kompem ramai yang follow+baca+comment.

hazwani said...

hahaha...kelakar nya..cta pasal FL ker..sy ketegori formula ke 4..ciannyaT_T

hana said...

setuju ngn fomula tu..
mmg sokong 150%..
hahaha

Norhisham Nordin said...

adoi... ni camne ni... muka aku dah terpampang plak kat blog tu... dah lerr tak hensem... patut laa tak ramai follower... huhuhu...

naim said...

cool~~

ENtry terbaik .. :)

Bro ahmad said...

penting kot kb..tu bro letak dodol comel ktt blog hahahaaaa

cik najihah said...

yang last sekali terbaek

selendang merah said...

selendang suka formula yg last sekali tu tak tau rupa+ entri best= banyak follower+banyak komen..hehe

Ezad Skytech said...

haha..suka dialog yang da nak last tu..KB eplain tapi KB yg kena balik..hee..

aiman said...

ooh.. gitu eh.. kena buang gambo lah.. :)

kotak bulat said...

SoLy SoLicious : hahaha..comel plak ek..

rayne rawt rawt: mr k? mcm tak knl je..

faridah nazurah: yup..btol..

hazwani : mne ad mcm ke 4..

hana : 150? byk tu.. hheheh..mekasih

Norhisham Nordin : er.. no komen la.. :P

Bro ahmad: dodol ensem tu.. ramai terpikat kt bro pas tgk dodol tu,.hehhe

cucu umie said...

kehkeh..ad btol juga tu KB..hhe

el-janna said...

ngehehehh sabo jela

Saiazuan said...

siap ada formula lg.. hoho

NasZ said...

haha..formula baru ni. saya kategori mana ek?

MOHD NASER.com

Clara said...

hahhaha...

lawaklah..

kiz said...

abis aku yang mana ni...hahaha,,dah laa tak ensem..entry lak cam hampeh..nasib baik kiut..har har..leh cover sikit..

EiZaRaZiErYa said...

ahahhaa...sengal jek..tapi suke entry nie~ kB COMEL LAH~seyes cakap~

sleeping_maniac90 said...

kalo blogger cntik plak??? hehehe

iMBobo said...

rasa blog cantik dan ringan lagi meletup mcm kb punya blog :)

Shaherah said...

hahah.. shera sakang sokong ayat kat ats tu.. biar org tak tahu kita sape kan..

Saddila said...

hahaha . bagus entry ni .

tapi kadang2 sentil jugak . hik23 .

nasib badan la dapat follower and dapat comment byk . =__=

Unna said...

hehe sengal je ayat MT yang last :D

Wanie said...

hehehe..yg ramai tu mesti artis tak?tak pun dah penah masuk majalah..femes la die..sanggup tu bace sume entry lame2..huhu

terbaik lah, KB yg highlight tu kan..tapi tau je rupa KB..eh yeke?hehe

Princess Feyqa said...

hehehe setuju dgn ayat last tuh!

ArulchelseA said...

ni abg punya kategori=

Tak hensem + entri hampeh = sunyi je blog

*hrp msuk segmen KB tu bleh la naikn sikit org dtg melawat..

Mr.Thinker@Ali said...

kekeke. aku rasa, x ramai yg tau rupa aku. :)

K.Zhariff said...

Err, macam tu pulak? haha.

Nisa said...

ea mcm tu plak . haha xD .

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . nak jadi misteriiiiii ^^,

asnizaziz said...

setujuuu..ini memang benar2 kejadiannn

MATA HITAM said...

hahahhahahahhaha lawak giler nie...x sangka aku... ko nak hebahkan juga apa yg aku ckpkn nie....ahhahhahaha
mmg terbaik la....teruskan pejuangan anda.....hahahah

Bui Junaidi said...

mayb ada kebenarannya
sll bui jumpa kalau blogger cantik,follower dan komen mesti byk
tp dh rezeki dia..redha ajerlah..huhuhu

peachippo said...

nak teke !!
blog cik zack ke??
heheheh..erm,ramai org comel suke ambik ksmpatan dgan tepek muke2 beliau agar dapat tarik folower walau entri tak seberape :P

Fad said...

rupa mempengaruhi gak...tp entry kena best gak..dan berbudi bahasa..kalo xde budibahasa, sume xsuke..hehe

[sutera kasih] said...

formula menarik hehe
kretiplah dialog ^_^

Fathiah Hamim said...

saya cari isi, tak mencari kecantikan. hehe

sergeant keroro said...

keroro misteri kan?? :P

pengemis Cinta~ said...

Assalamualaikum.

setuju 200%.hehe.nasib baik pc tak tepek muke pc, kang lari sume y singgah, tak pun munth 55x. dahla n3 ntah pape;)

Aisyah Aina said...

orang memang suka yang cantik2 kan :)

formula last tu terbaik...

AngGau said...

hahaha...lawak lawak lawak...tp, cam ada btul jg...

miezah said...

betul sngt formula tuu ..
hehe .. ^^,

Post a Comment