Dalam diam, benar-benar dia menyukai aku..

Dia lihat aku menghadapi susah senang hidup, setia berdiri sebagai sahabat di sisi aku..
Bila senang, mudah aku lupakan dia.. tapi bila aku susah, dia yang datang beri semangat.. Bertahun berkawan dengan aku pun dia tak kisah walaupun memang terang aku cari dia bila aku dalam kesusahan..

Memang aku jenis kawan yang teruk.. aku akui tu tapi dia tetap sentiasa ada untuk aku..
Sampai lah satu masa..

Dia   : aku nak tanya kau something boleh?
Aku  : tanyalah..
Dia   : Lepas ni kau cari pengganti?
Aku  : Hahaha... takde siapa yang nak kat aku lah..
Dia   : siapa cakap tak ada yang suka?
Aku  : aku la yang cakap bengong..
Dia   : ada lah.. kau je yang tak pernah perasan..
Aku  : Really? siapa?
Dia   : aku..
Aku  : Errrr...?
Dia   : aku dah lama suka kau, kau je yang tak nampak..
Aku  : Haa?? (ok, aku tercengang)
Dia.  : Terkejut ke? relax.. aku tak paksa kau terima aku, aku tak kisah kita terus berkawan..
Aku  : Jom lah kita pergi makan.. kebulur dah ni..




Ehhh.. siapa 'aku' dan 'dia' dalam kisah ni?? itu rahsia la beb, takkan semua benda nak aku bagitau.. hahahah

p/s : aku gembira single sekarang... dan aku mula menghayati saat-saat ni, bebas!
p/s : aku tak blogwalking lagi ni, cuti hujung minggu nanti aku bantai BW ye..

36 KOMEN BERKOTAK BULAT:

3no gr33ny said...

sonoklah ad yang suka pada diri..ap lagi yang selalu ad wktu susah senang..bukan mudah nk cri tu

Bro ahmad said...

siapa yang bertuah tu kb..cerr citer kt bro ni ..setia mendengar

aimie amalina said...

awwwwww~
heeee
semoga lagi hepi yeee =]

nuyui a.k.a miss YUI said...

heheh..biarlah rahsia...

Saiazuan said...

hoho cool la DIA tu.. brani ckp dia suka

KaK LimAh Si SupiR said...

seronok ad org suke ^_^
semoga seronok sokmo :)

diana said...

ha???terkejut jugak ni...!
hehehh

aku said...

aku tu ko la kan?ngaku jela...hahaha

Ezad Skytech said...

hee...boleh dibuat skrip filem ni KB...hee..

P/S : siapa 'aku' tu agaknya ye...haha~

Khairil said...

wow..rupa2nya ada secret admirer...

faridah nazurah said...

huhuhu KB jiwang la lepas ni.. hehe comel tak 'dia' tu? auwwww~

Shaherah said...

alahai.. so sweet..

syafa said...

wah! nak jugak la jd cmtu. malangnya xkn jd kut. haha

Bui Junaidi said...

siapa tu KB..cer citer..hehe

anamizu said...

yesss! yesss! aku tau sape "AKU & DIE" tu sape! yesssss dan yessss lagi! hehe

cepatla hujung minggu..huhu



cik ana.

Nafisah Ruslan said...

tak suka kalau kawan kata suka dekat kita.. nanti mesti perasaan kawan tu hilang sebab malu2.. hu2

budakijaupendek said...

hehek!
cinta berputik..

alia najiha said...

'kawan sejati' susah na ada di sisi selalu . :)

teha said...

singlee bestt woo !

maszull said...

salam KB...wah siapa dia tu kb...cecite2 lah cikit...:)

kotak bulat said...

Dia hanyalah kawan.. tak de pun perasaan cinta berputik..hanya kawan..

iMBobo said...

oooh ingtkan firdaus aritu hehe

Irsyad Syah said...

wlaupon kita x suka kat dya n just anggap as a friend...
kita mmg kena layan dya baik2...
n the most important is kita kena thanks kat dya sbb suka kat kita...

p/s: kalu ada jdoh..x kan ke mna... wlaupon sorang p ktub utara..sorang lg ke ktub slatan..
akn jmpak gak kat grisan khatulistiwa nie..hihi.. :)

siti kektus said...

haha. terus di ajak nya makan. :p


kalau jadi kawan lagi seronok, jadi kawan je lah kan. ;)

era kecik said...

siapalah agaknye kan~

harap kb bw kat blog era ek.. ^_<
budakkiutmiut97.blogspot.com

apik pehe said...

hehehe..bila dah rapat ..memang perasaan tu ada..tapi tak tahu la samada suka @ sayang @ cinta..hehe..
tepuk hati tanya dada..ehhh..tepuk dada tanya selera

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

kalau jodoh tak kemane..hehe

Afikah Aziz said...

hehe tersenyum sorg2 ika bace entry ni..cool laki tu hehe

Bella Bell said...

wow.. sweetnye lelaki tu.. serius aku suka kalau aku berada di situasi cam tu.. hehe..

err.. single is simple, couple is trouble.. so, welcome to the club.. kita sama :)

Belog Sambal Belacan said...

apa-apa pun terimalah seadanya...:)

NasZ said...

kalau dah jodoh, takkan ke mana.

MOHD NASER.com

SoLy SoLicious said...

wow..beraninye die meluahkan....

Amni said...

kalau kamu pun tak de masalah....=p

mindaKhayaLan said...

untung r kotak bulat kn..huhu

Anif Abdullah| AA said...

hahah.. ade peminat nih.. sambungan xde? :P

[sutera kasih] said...

sy pun gembira single ni KB :)

Post a Comment