Sama Nickname blog?

Sepanjang berbulan-bulan aku buat blog ni aku gunakan KB sebagai nickname aku dalam blog, di mana kawan blogger kenali aku dengan panggilan KB yang tentunya bermaksud kotak bulat dan bukanlah Kota Bahru ye. Kadang-kadang aku terjumpa blogger yang menggunakan nickname KB jugak dan aku mesti terus tergelak.. ada kembar pulak.. Percayalah yang bukan hanya sorang blogger yang gunakan KB sebagai nickname.. aku dah jumpe 3 orang! (aku tak ingat siapa)

Itu aku, kalau blogger lain ada jugak yang sama nicknamenya dan aku selalu tersilap mengecam terutama di shoutbox dan komen.. Contohnya, seorang kawan aku gunakan nickname Milah, kebetulan ada pulak blogger baru kenal gunakan nama Milah.. aku jadi kekok memanggil yang baru tu sebagai Milah dan kalau aku tak bukak blog dorang, aku tak tau dorang yang mana satu.. pendek kata, confius!

Aku tak marah pun ada yang gunakan panggilan KB jugak, sebab memang kebetulankan.. aku terpikir jugak nak tukar, tapi kalau aku tukar nama panggilan jadi macam hilang pulak identiti aku.. Contohnya macam tadi cik ara buat entri dan linkkan blog aku sebab bila dia check keyword blognya dan jumpa..

(Cik Kb cun sebab blog cik)

Cik KB tu aku ke? Kota Bahru tu.. hahahha

p/s : nak tukar nickname ke tak?

42 KOMEN BERKOTAK BULAT:

cx's said...

pernah gk jumpe KB comment kt entry cx. tp not sure KB yg mane. sbb bile p blog KB tu, lain plak rumahnya heheh. :) confius jugak :)

Ezad Skytech said...

tak payah la tukar...da melekat da nama KB tu..haha~

~SpEakEr Sek0LaH~ said...

X pyah tkar le..dah cntik dah dripada name sye SS=syok sndri..kekeke

SoLy SoLicious said...

kotak bulat dah femes...jenama dh kukuh..xyah la tukar.. jgn smpai nnti buat fan page "kami mahu kotak bulat kembali"..hahhaa

faridah nazurah said...

ntah la.. sy kenal awk mula2 dlu pun dgn nama KB,, so agak kekok tbe je nak tukar lain..

heeee sebenarnya tak kesah pun. janji jangan tukar link. kang takleh nak menyemak

El-Janna said...

huish biasalah #retiss
haha
dunia ni kecik je^^

sleeping_maniac90 said...

rmi kot da knal ko sbgai kb hehehe

zieyzain said...

kota belud pun KB jugak,..wahh byk ikot KB niey,..ehe=)

Myera Nyera said...

its up to you my dear kb ^^, janji selesa dan bahagia :D

Lady Diana @ Lat'z said...

Sama tapi tak serupa..

aRa ❤ aFiq™ said...

jgn tkaq.. t pninx plak jdik nye.. hee... ala.. xkn kota bharu kot.. kang jdik Cik Kota Bahru cun? ta kew pelik? hehe

hana said...

nama je sama tp orng nye tak sama..
hehe...

muhamad hanif said...

wahahaha,

ala takyah tukar lah, kan org dah kenal.

Shaherah said...

tukar nama? tak payah lar.. nnti nama blog pun dh laen.. sush pulak nk ingat.. tp stakat ni.. KB blog ni je yg shera jumpa.. hahaa..

harrazdani said...

KB = kampung boy..huhuhuh

Anyyss Shuhaimi said...

Haha.. masa mula2 kenal kb,teringat kat kota bharu. :)

sergeant keroro said...

tak payah la, hehe XD

Bro ahmad said...

baru nick name kb..bro jumpa sama url lagi

diana said...

tak payah la tukar..
sebab akak tak kenal kb lain selain kotak bulat..:p

Aku Suka Taip said...

ok dah cik KB. senang nak ingat

[sutera kasih] said...

biasala tu sama nickname..KB jgnla tukar..dh biasa panggil KB ni hehe

myhatiku said...

xyah la tuka nickname..org dah kenal dh kotak bulat sape..he:)

josrevalution said...

Hhehe,,setahu sy,ketam batu pun sama juga nick hang nie..hehe...kenal x?..amm..KB xya tukar la...

sha my heart said...

KB=Kota Bharu? haha~ dah tengok org lain panggil KB, sha pun panggil KB jugak. Sebelum ni Sha panggil Kotak Bulat tau..

NasZ said...

hehe.. kembar yang tak seiras kot?

MOHD NASER.com

Freaky said...

hehe kalau freaky ni jarang jumpa sama nickname. tapi nama blog yang ada Firdaus ramai gak..

Lea IsNaw! said...

betul2
kdg2 konpius bile blogger nama sama

hehe

msredcheesecake said...

nick msred belum ada org tiru...brani try la...dah register trademark da tu...hheeee

i am S!L4H.. said...

kotak bulat dah sebati tuh, x yh tukar. hehe

yatie Awang said...

tak payah kut, lagi pun memang dah sinonim blog ni dengan nickname KB, kalau sebut KB tentu ingat blog biru ni

abghani said...

ada juga nik name kb=kentut berdarah...pelik lak.

syaz@rozelt said...

ada jumpe name syaz@rozelt X?hihi..bg sy yang nama kb, cik nazihanali je..hihi

QueeN TerataI said...

isk.. xpyh la tuka.. mungkin nickname sama tp kualiti masing2 berbeza.. KB sendiri ada kekuatan yg tersendiri.. mungkin KB yg lain tu x ada kekuatan yang Kotak Bulat ada.. kan? kan?

Acik said...

a'ahh
acik pun ramai kat alam maya ni ... :)

Anak Wak Mail said...

xyah tukar lah..identiti tu!

Zul Fattah said...

KB tu tempat aku la.. haha.. kota bharu..
baik ko kekal dgan nama KB.. sebab aku knal ko dgan nama KB.. jangan tukar k

Luqeem™ said...

klu dah popular, nickname org lain nk amik pn susah..

Acik said...

komen anda dikomen balik, jom baca ...

BiNtaNg HaTi said...

sama tp tak serupa kan...:)
xyah la tukar dah familiar ngan nama KB ni...

Anif Abdullah| AA said...

takyah tukar la..hehe
macam anif jugak, orang dah ingat AA (bukan azwan ali)haha..

Belog Sambal Belacan said...

da komersial tu KB....Kita Berblog(KB)..hehehe

Khairil said...

biasa le..sama tapi tak serupa...

Post a Comment