Blog personal tak best!

Assalamualaikum.. ramai kata blog yang cerita pasal personal life ni kebanyakannya tak best sebab membosankan dan syok sendiri..  Bosan sebab cerita pasal pengalaman yang tak best pun dan syok sendiri  tu rasanya cara penyampaian cerita tu tak best dan pembaca tak dapat tangkap apa yang korang nak sampaikan.

Aku rasa semuanya berkisar tentang cara kita bercerita, kalau kau cerita meleret-leret dan membosankan, tengok tajuk kat dashboard pun aku takde nafsu nak baca. tapi kalau cerita yang kau sampaikan tu orang boleh terasa macam mereka alaminya jugak dan boleh baca hingga ke perkataan terakhir, maka kamu berjaya mendapat aura seorang blogger! contoh macam blog kotak bulat tu.. ehemm.. syok sendiri la tu.. hahahaha..

Aura seorang blogger? aku maksudkan daya tarikan blog kau, bila kau post satu entri, tak kira tajuk apa pun kau tulis, orang pasti datang jugak.. sebab mereka tahu takkan bosan layan entri kau tu. Situasi ni memang aku alami sekarang sebab ada satu blog ni, entrinya membosankan dan meleret-leret, jadi walaupun entri- entri dia yang seterusnya ada tajuk yang best, aku tetap malas nak kunjung.

Kalau ada yang follower beribu, post entri 3-4 sehari tapi trafik tak sampai 100 sehari.. maka bolehlah anda buat kaji selidik tentang hal ini iaitu sama ada blog anda membosankan atau syok sendiri..


p/s : banyak blog yang aku follow blog personal..hehehe

40 KOMEN BERKOTAK BULAT:

budakijaupendek said...

betul tu.
entry panjang tanpa perenggan memang agak memeningkan kepala nk bce. huhu

Coolman said...

betoi2

Lia Lomi said...

betullah tu.. semuanya berkaitan dengan cara kita menyampaikan sahaja..

harrazdani said...

harap KB tak pernah boring ngan harrazdani...;)

faridah nazurah said...

yelah sy tau KB maksudkan blog sy kan. huh ~ merajuk jap. hehehe :P

khairul akmal bin azman said...

follower ramai..
entry kene sedap kan..

Irsyad Syah said...

blog aq pon msok snarai blog yg thap bosan dewa...
aq mmg x dak aura lngsong jd blogger...
sbit tue...
follower aq just ada 13 aja!!
hahha..

josrevalution said...

am..x tahu xpa..kalo personal mcm cik epal xpe lah...huhuh....

Shaherah said...

same lar.. memang ramai blog personal yg shera follow..

aimie amalina said...

hehehe
tu la..kekdg iso gak dgn belog sendiri yg personal ti..
huuu..tapi ase belog mimi pon bese2..huhuhu
tapi sy dah suke belog KB ni =]

Pendamba Mawar said...

blog pendamba.hurm entahlah membosankan kot

Aizat Chik Suliman said...

sedar xsedar... aku dah ke blog KB 2 3 kali la... wakaka.... hebat aura KB ye :p

Ezad Skytech said...

nak maintain trafik tu susah tu..kalau tak update lagi la..kan KB..hee..

suha said...

blog cik suha?entahlah ~ngee (^_^)

lisa min said...

bimbangnya jadi blog yang membosankan. kb bagi komen sikit boleh pasal blog saya? hehe.

miratun madihah said...

ada gak yang best macam cik epal,wehuuuu

Nafisah Ruslan said...

yeh.. kalau nak cerita hal peribadi boleh tapi kalau pandai menggunakan bahasa yg menarik, sure org akan dtg lagi.. :)

[sutera kasih] said...

blog personal best jgk dibaca kalo ada something new utk sy tahu hehe..

myhatiku said...

Lagipun mmg bnyk blog personal..he
Bagai cendawan tumbuh selepas hujan..haha

Bro ahmad said...

Blog bro tak best.....(
kan2 kb wuuuuuu

Dewa Tempur Maharaja said...

setiap org ada pandangan sendiri...
bagi aku...blog brcorak personal ni kadang2 bagus jugak dibaca kalo time2 boring..tambahan pula boleh mencetus idea bagi blogger2 baru cam aku nih...huhuhu..

abghani said...

klu dh fofular biasanya malas nk baca blog picisan.

Norhisham Nordin said...

mmg susah laa kb... perkara yg paling senang nak buat ialah bercerita ttg personal life jek... cuma nak dptkan aura tu agak susah... bakat menulis pun perlu ada jugak... kalo tak, mmg bosan sket arr...

Anif Abdullah| AA said...

urm.. bergantung pada bentuk penceritaan.. tapi btui gak,kadang2 boleh jadi bosan kalau citer benda sama.. soo kene ade kelainan :)

Yatie Awang said...

bergantung pada citerasa masing2 juga, ada juga yg suka baca blog pesenal ni

H.J said...

blog aku boring ke wei...?haha

SoLy SoLicious said...

ha.. betol tu..kene kaji lebih tu..hee

kotak bulat said...

abghani : xsemestinya blog popular xnak da tgk blog baru

kotak bulat said...

blog korg best la.. jgn isau la..hehehhe

Bui Junaidi said...

depend dgn org kot..ada jenis org tak peduli..mcm bui..boring2 pun kdg2 bui layan jugak..hahaha..tengok mood..

tp mmg betullah,sekarang byk blog personal..tp bui suka baca..sbb bui suka baca pasal life org..

Rai said...

alamak...blog kita bosan ke kb..

Afikah Aziz said...

blog ika ke,sob3x :(

yayath said...

heee:)~~

QueeN TerataI said...

hehehehe i terasa la u... :)

ir yien 9897 said...

kebanyakkan blog mmg lebih pada personal..

tak suka baca blog gosip..huhu

biar personal ttp menarik.. :)

Belog Sambal Belacan said...

blog SB pon tak best kan...

Khairil said...

saya rasa blog saya membosankan ...saya kata mcm tu sebab saya pun bosan bila baca blog saya..huhu.. :(

Alysha Nur syahirah said...

blog sye pown bosan gak. hurmpp.
bosan thap kuasa 10x gnda elektrik .
sadis2 . pape pown. sye sedar. huwahuwhawua

Mama Syabil and Rania said...

it depends on the audience gak...
sape target audience kita kan....??

ada yg kata, blog kanak-kanak ribena tak besh.... tapi, bg kanak-kanak ribena yg seangkatan dengannya, kata interesting....

*psst: ni dah jd mak ribena.. :)

farhan said...

blog aku mcm mana...cuba komen penyampaian aku..dtg la jenguk blog aku

Post a Comment