Pisang berbuah dua kali

Pisang boleh berbuah dua kali tu peribahasa lah.. ok, entri sebelum ni aku ada cerita pasal lecturer call aku masa aku tengah syok tidur, korang boleh baca kat entri sebelum ni.. kali ni aku nak cerita pasal pisang berbuah dua kali..

Benda ni terjadi minggu ni pada hari rabu.. jam menunjukkan pukul 2.30 dan aku tengah bersiap-siap nak pergi kelas.. dah pakai kasut ni, tiba-tiba handphone aku berbunyi..

Dia : assalamualaikum, saya dari Sinar
Aku : ya.. kenapa?
Dia : saya nak jumpa awak boleh?
Aku : Pukul berapa tu?
Dia : pukul 2.. boleh?
Aku : Errr...

Ciss! sah dia ni..percaya tak aku terkena sekali lagi dengan lecturer yang sama, tapi kali ni aku dah sedar.. aku sedar dia yang call dan aku sedar aku lambat kelas dia setengah jam.. hahaha.. kelas waktu tengah hari ni memang mencabar kerajinan aku.. Dengan relax aku jawab..

Aku  : Pukul 2? saya ada kelas pukul 2 ni
Dia   : Yeke? Tapi dah pukul berapa sekarang ni?
AKu : Err.. trafik jam ni...  maklum lah, orang nak masuk kerja balik..
Dia   : Tipu la ni.. mesti baru bangun tidur ni kan..
Aku : Betul encik! dah on the way dah ni... Encik!! ada polis ni...kena letak telefon! polis..poliss..polis... tapp! (aku letak)

psstt.. masa aku cakap tu, aku tengah pakai kasut

Sampai kelas, aku memang kena ejek pun.. tapi aku relax je beb.. muka toya memang milik aku.. lecturer aku rupanya percaya yang aku cakap dalam telefon tadi, dia tanya kat tempat mana ada polis tu.. aku jawab masa tengah dalam perjalanan lah..

Bila terasa diri dia ditipu,
Dia  : Ah kau, menipu je kan.. tak baik tau menipu..
Aku : ehem, bukan encik pun menipu ke tadi ?
-terdiam terus dia-

p/s : aku memang suka tidur.. so? hahaha..

30 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Ezad Skytech said...

aihh..tak serik lagi tu..tapi mmg betul kan baru bangun tidur kan KB...haha...

tapi versi pertama tu serius..mmg tergelak2 baca..haha...

KaK LimAh Si SupiR said...

same laaaa..tido itu hobi :P

faridah nazurah said...

yeay dah jumpe geng kuat tido jugak :)

SoLy SoLicious said...

hahha..same2 la tu

josrevalution said...

ahaha..asyik jd bhn gelakan!..ptut pun semakin gemuk rupanya hobinya tidur..huhu...adei...kotak2..

NasZ said...

hahaha. tipu menipu antara student dan lecturer. romantik sungguh. muahaha.

MOHD NASER.com

anamizu said...

hamek kau terdiam terus lecturer..
kental la jiwa KB nih..hehe




cik ana.

msredcheesecake said...

suka tidur....!! eksen ye kb dgn pensyarah... hheee

Bro ahmad said...

tak baik menipu hihihii...tidur la kb sampai mata lebam huhuuu..bolek praktis ni..polis2 letak hp hmmm

aimie amalina said...

hahahahahahha
pisang yg berbuah coool gile
kikiki
x pe..yg pntg pi kelas kan..heeee

Khairil said...

tipu lawan tipu ni..haha

Zul Fattah said...

kejam r ko.. haha.. macam mana boleh slalu tido ni?

mohdhazlan Dreadlock said...

tipu sunat xpe..heee..

ade ke tipu sunat..hurm...

yui92 said...

tidur merehatkan tubuh dan minda..hehe

H.J said...

hohoho...penangan tido la ni...?Asyik lewat je..haha

iMBobo said...

Dia tu lecturer ek?huhu

manmala said...

lucu jgk cite ko ni...

sergeant keroro said...

ni pisang special punye, HAHA

Bella Bell said...

haha.. comel je kisah kau ni kn.. sama macam aku.. kuat tido.. dh tido susah plak nak bangun.. hehe!!~

hira said...

haha. salute lah!

Mama Syabil and Rania said...

:)

jgn slalu buat ye.... tak elok... ;p

era kecik said...

ha ha ha.. tak habis2 lecturer KB nak sakat KB..

Anak Wak Mail said...

haha,,dahsyat ah KB tido..tapi tak pe,,lecturer rajin kejut..hihi

nazira said...

hahahaha.. sempoinya lecturer..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

budakijaupendek said...

hehe
aiyak,
sama je dua2.

Belog Sambal Belacan said...

hahaha..mmg otai la kb ni..:)

Irsyad Syah said...

hahhaaa...
lcturer ngan student..
sma jaa pe'el...

Myera Nyera said...

hahak terbaik lah yang sekali tu kahkahkah

bungaitucantik said...

haha..sape lec ko yg sporting habes neh ar?

Afikah Aziz said...

perghh sporting hbs lec hehe,dah tu men kenakan org haha

Post a Comment