Blogger teruk!

Ada seorang blogger teruk ni, buat segmen promote blog.. dia dah terangkan bila join segmen tu kenalah ikut langkah seterusnya nanti..  siap bagitau tarikh lagi bila langkah seterusnya dikeluarkan..
Ramai jugak lah yang join jadi dia pikir semua yang join tu memang nak support segmen dia tu..

Bila dah keluar langkah kedua segmen tu, dia pun pergi periksa setiap blog yang join untuk pastikan semua blog yang join buat macam yang dia cakap dalam segmen tu..
tapi bila dikira-kira.. eh, ada 33 orang yang masih belum buat langkah kedua.. wah, memang ramai gilakan.. Jadi dia pun pesan banyak-banyak dalam entri dia, suruh siapa yang belum buat tu supaya buat.. siap marah-marah lagi tu..teruk kan dia?

lepas dia tengok balik, tetap tak ramai yang buat, dia rasa macam terkilan sebab macam tak adil bila tak saling mempromote.. jadi dia pun pergi ke setiap blog yang belum buat tu dan tinggalkan pesan supaya wajib buat step kedua tu secepat mungkin! terukkan?

Sekarang tinggal 7 orang je yang belum buat..mungkin dia sibuk.. takpe, kena beprasangka baik.. dia sebenarnya kalau boleh taknak sampai kena menegur blogger yang tak buat step kedua tu.. tapi dia mintak maaf lah sebab terpaksa.. dia nak benda ni adil..

Disebabkan benda macam ni jadi, dia dah tawar hati nak buat segmen macam promote blog lagi..


Pesanan aku pulak.. bila nak join segmen, tengok betul-betul syaratnya.. kalau rasa tak boleh ikut, tak perlu join sebab mungkin akan menyusahkan kedua-dua belah pihak..
tu sahaja entri dari blogger yang teruk..


p/s : mintak maaf kalau ada terguris..hurm, kenapa aku macam berkecil hati ni.. apakah?

57 KOMEN BERKOTAK BULAT:

kapten kakak said...

hmm , sape ?

muhamad hanif said...

sabar yaa cik kotak bulat, mungkin dorang ada aktiviti lain kot,,


positifpositif..

Allya Syahirah Riff said...

rileks2 chill okay :)

miss usse said...

ouh..sbb tu la KB x update sape pmenangnye..rupenye ade x promote lagi..huhu..sabo je le KB..:)

miezah said...

terasa jugak ni ..
hoho ..
dakpe2 ..

faridah nazurah said...

ala KB jangan merajuk.. takpe takpe buat segmen lagi tau.. sy penyokong setia segmen KB. hehe :)

Amiirah-Cassan said...

hhaha kutuk diri sendiri rupanya cik kb ni , aduhai , hehehe

Myera Nyera said...

hehe, biasa lah tu kb, :)

Dak Fira said...

huhuhu. tengok. kb da marah. serius tak sengaja. betol. kite ikhlas hati mengaku kesalahan sebab tak sengaja. yer2. lain kali xjoin dh. huhuhu. memang teruk aku ni agaknye. tolong lah bace ni. http://tintazafraaa.blogspot.com/2011/08/maafkn-aku-lambat-promote-blog-korang.html

Fathiah Hamim said...

alalala sian kb. sabar yeaaa

Dak Fira said...

maafkan kite kb. serious kite xniat. http://tintazafraaa.blogspot.com/2011/08/maafkn-aku-lambat-promote-blog-korang.html

Fad said...

huhuhu..sabo ye kb....

Bro ahmad said...

citer diri kb la ni huhuu..ada yang join ni tak faham kot kb..tak kurang sibuk..atau internet down huhuuu

Princess Feyqa said...

segmen 2 yg promote blog kan? fyqa buat kan? ke x ea heee~ kdg2 terlepas pndg :(

Ly_Tulip said...

Alamak, kotak bulat.. sy terasa la ngn entri ni.. huhuhu.. Tp, siyes la...sy sedang wat..lgpn, sy sudah gtaw awal2 kan sy lamabt ckit.. ni ngah nak mengarang ayat nak promot ahli kumpulan tu... Sy bukan orang yg suka ngelat ni...

EYFAalias said...

maybe dorg tk perhati syarat2 tu kot. or syarat2 tu tak jelas? huhu

.fahmi. said...

ops...terasa la..huhu
btw,kb, sya mnta maaf ye

;]

Syuxer said...

sapa plak wat camtuh..pesan elok2 sudah..kalau marah,itu tidak pro huhu..

el-janna said...

huhu sabo ye^^

cik najihah said...

bende mcm ni org amik ringan..

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

kadang2 dlm syarat2 nak join tu diorang x bagitau pon der step2 lain..
tu pon payah jugak.. :)

kadang2 dah stle step 1 bru die bagitau der step 2..

mb yg join x prasan...
bkn 24 jam on9 kn..

Alip Apai said...

xtahu rule segmen tu so xleh komen pape..

tp kalau join segmen org kena la ikut rules org..

tp mgkn blogger tu sibuk x smpt bukak or terlupa..

pikir2 yg baik je la:)

Takashi Manganji said...

sesi luahan perasaan nih..hahaha..sabo je le..=)

harrazdani said...

mungkin merka sibuk kot KB...sebab utama HD tak join sebab tu la...tak yakin boleh bg komitmen seperti syarat yg ditetapkan.....

cucu umie said...

relax2..biaselah kne fham kot..mungkin busy and tidak ad mse online.. kne consider semua itu ..

Wanie said...

sabar ye KB..huhu..susah la kalau tau join je tapi syarat tak nak ikut..kalau wanie pun akan buat macam KB..baru la adil, orang lain buat tapi die tak nak buat..abes tu ape motif join segmen?saje syiok2 nak update entry?

suha said...

cik suha blogger hampeh (^_^)

alif haris said...

err .. nk join segmen kene pastikan diri itu sedia utk segala komitmen :)

Ezad Skytech said...

sabar ye KB..=_=

mungkin blogger tu bz kot..tak sempat nak buka blog ke..mana kita tahu kan..

hana said...

saye mmg x suke join segmen or pe2 je melainkan betol2 busan tahap dewa...
hahaha

sha my heart said...

Eee, geram jugak kan?

josrevalution said...

KB..sabaq..hehe..bln pse nie..huhu...

iMBobo said...

kesian kb..xpe kb dah buat yg terbaik, ni tgjwab mereka yg join tu..kesian juga pada mereka yg satu group dgn yg belum promote tu kan..

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

huhu ...bila segmen melibatkan ramai org ...

sabar lah ye :)

jgn mrh2 ...peace!!

izatty fatihah said...

sabar ye kb.
mybe betul kot diorg busy.
tapi, jgnlah tawar hati nak promot blog lg lepas ni ye~

pengemis Cinta~ said...

sabar kb, insyaAllah.jadikan sebagai pengajaran utk lebih hati2 drp kedua belah pihak..

pengemis Cinta~ said...

sabar kb, insyaAllah.jadikan sebagai pengajaran utk lebih hati2 drp kedua belah pihak..

diana said...

akak tak join kan segmen tu???

Afikah Aziz said...

err kutuk diri sendiri ke ni,haihhh sabar ye KB :)

Rai said...

sabaq la naa..bulan posa ni..depa lupa kot..err..

Mr.Thinker@Ali said...

panas. pedas. sakit. hahahaha. aku atau mereka? hanya kau, mereka dan tuhan saja yang tahu. :)







kb, sabar je lar. jangan lar marah2 macam ni. keep on smiling k. chill bak kata omputeh. tegur menegur tu amalan mulia. kalau x ditegur, sampai bila akan berada dalam takuk yg lama. :)

Cik Gee said...

ish3.. teruk betul blogger tu kan? ish3..=)

ArulchelseA said...

jgn patah semangt..cabaran kena tempuhi dgn sabar..janji kita yg buat segmen dah cuba yg trbaik..slamt maju jaya lg..

FARIZA AINA said...

bykkan bersabar ye KB..awk sbnarnye x teruk la..bagus ape..sgt caring..

p/s : sy nak join segmen tu..tp..sy terlupa nak letak URL entri di kotak komen..keh3.. :P

Acik said...

kenapa marah2 ni?
apakah?
apakah apa? :)

msredcheesecake said...

akak tak pernah lagi tak ikut syarat segmen...pada yg tak ikut tu, dan dah dipesan, kalau betul tak dapat ikut lagi syarat bagitau la sebab,,,jgn la diam je...ye tak?

aku said...

spekah dia??
besela tu..dunia blogging.. :)

ubi said...

sapekah? arghh~

NahDaTuLIzaH said...

hurmmm...bz kot...kene prasangka baik...huhuhu

i am S!L4H.. said...

haaaaa.
apekah itu teeeee.
hahah

Panggil aku Han said...

sbb tu skrg rasa mls nk join segmen takot tak terbuat...:)

Cik Baju Kurung said...

CBK ada buat, kan KB ? :)

Khairil said...

siapakah itu?...

izzati jerr said...

KB sabar!! positiv!!

tia @ Ini Kisah Tia said...

dorang sibuk kot KB . tapi still nak menjoinkan diri untuk sokong KB . atau jugak , dorang tak tau pun yang dorang akan jadi sibuk sampai tak terbuat apa yang KB suruh tu .. think postive dear :)

[sutera kasih] said...

mungkin ada yg terlupa or terlepas pandang huhu..sabar k dear..

sy pun jrg join segmen sbb takut tak tertunai huhu..kdg2 susah nk ramal kan bila masa free or tak..kes mcm ni la yg sy tak nak, tak nak kecewakan rakan blogger :')

apa2pun, keep blogging yaa :)

sergeant keroro said...

keroro pon dah kena. segmen jom cari jiran tu. dah bagi amanah, dah warning dah.

taknak buat mereka jawab sendiri kat akhirat kelak. amanah ni diorang buat main-main pulak.

Post a Comment