Jangan nak merajuk sangat

Assalamualaikum.. korang ada kawan yang suka merajuk? aku ada..
Milah (bukan nama sebenar) suka sangat merajuk dengan aku dan kawan-kawan lain, bila tersalah cakap sikit, merajuk.. tergurau lebih sikit, merajuk.. tu je lah kerjanya..merajuk! Biasanya orang merajuk dengan kekasih saja, tapi milah ni pulak merajuk dengan kawan-kawan dia.
Nasib baik kawannya baik (aku lah tu), sanggup tahan hati setiap kali dia merajuk ,siap mintak maaf lagi kalau ada tersilap kata. 

Kadang-kadang rajuknya sekejap je tapi kalau waktu datang bulan, dalam sehari rasanya lebih 5 kali dia merajuk dengan aku. Aku ni suka menyakat kawan-kawan tapi dia cepat terasa hati sampaikan orang lain pun sakit hati dengan perangai kuat merajuk dia ni.
Aku paham kalau orang perempuan yang tengah datang bulan ni emosinya tak stabil, cepat marah dan kadang-kadang ada yang akan menangis tiba-tiba tapi biar berpada-pada kan. Pernah satu hari, milah ni merajuk dan dia kata.
"aku tak sabar nak habis belajar ni, tak nak dah jumpa korang semua. Aku nak lupakan semua kat sini"
korang rasa aku sebagai kawan dia, apa perasaan aku? terguris lah beb! bila kawan sendiri tak nak kita hidup dalam ingatan dia..
Merajuk ni ada baik dan buruknya ya.. kalau sekali-sekala, ada manisnya tapi kalau selalu, datanglah bencinya nanti.. Korang suka kawan merajuk dengan korang? tak suka kan.. jadi janganlah merajuk dengan orang lain! ikhlaskan hati memaafkan kalau kawan ada terlepas kata atau terguriskan hati korang. Kalau sakit hati sangat, bagitau dia depan-depan, bukannya dengan cara diamkan diri tak bertegur berhari-hari ok.

p/s : ada orang yang akan terasa dengan entri ni kan...

44 KOMEN BERKOTAK BULAT:

muhamad hanif said...

pengalaman lah tuuu =)


AHHAHAHAHAH

SoLy SoLicious said...

mknye silap ckp sikit majok ye...salah skit majok lagi..hmm...susah ;a kalo cm tuh..huhu

sergeant keroro said...

berpada-pada la. sumpah sakit hati lau selalu majuk sebab benda kecik.

grrr...

zarulfarhana said...

saya pon kuat merajuk gak...hhehehe

p xda la cm milah tue...majuk2 mnja ja ngan mmbr2...

alif haris said...

nak merajuk r cmni .. hahha :D

boring r asek majuk je ..

faridah nazurah said...

biasalah tu KB, kdng2 org merajuk ni mcm2 boleh dicakapnya. sy pun pernah ada kwn yg kuat merajuk. tapi lagi teruk tau, siap nangis2 lagi.

cucu umie said...

haha..ayie kalo orng merajuk..biarkan shje..abaikan shje..nty dia sendri cari..manje sgt.aishhh

Asha said...

yup. betul tu. berpada2 lah nak merajuk pun.

aimie amalina said...

wuwuwuw
ade gak owg cam ni ye..
ayooo
mudah2an dilembutkan hati die..
wuwuwu

Bro ahmad said...

kuat merajuk kb pujuklah..dah selalu tingalkan aje hmm

josrevalution said...

am...x bek kuat mrjuk tu..bg skit kwn kow ni nasihat..hehe...er rasanya aku x terasa sebb aku x kuat mrjuk..lala..

mindaKhayaLan said...

benda2 camni tak mudah nya si milah tu nak lupe kan...hehehe

selendang merah said...

selendang pon ada gak kawan yang jenis macam nie...susah lah ank gurau2 pun cepat sangat merajuk kadang2 rasa menyampah pon ada...tapi sabar jew lah

Wanie said...

owh sape yg suke merajuk tu..umo bape?hehe..zamn pujuk kawan time merajuk zaman skolah menengah je..letih la kalau asyik merajuk je..

sha my heart said...

kite tak suka nak merajuk dan rasa nak tempeleng je kawan yg suka sgt nk merajuk. agak2 la kan.. jgn la nak makan hati sgt. terus kena sembur la..

sorry la, sha ni ganas sikit, tak de nya nak layan sgt org merajuk. haha~

Amiirah-Cassan said...

hmm , kalau ada yg merajuk kat mira , rasa bsalah sgt , tapi kalau mira yang merajuk , orang macam tak tahu je , dah jelas lagi bersuluh dah tuh , tetap gak cam diorang tak perasan , pelik

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

org merajuk ni nak di pujuk :)

dah tua2 xyah la merajuk ...buruk tu ..hihihi

p/s: salam ramadhan KB :)


excellence!

Ezad Skytech said...

susah la kalau asyik merajuk je..

ainaa said...

dengan membe pon boleh merajuk. kelakar. haha. tapi papepon, jagelah kawan tu elok2 yer KB. dugaan tuh. aku pon ade sorg membe yg 'unik' dulu. T.T

bungaitucantik said...

ko x habes2 nama milah pasneh buh nama 'yana' plak..haha..kalo aku tacing aku xpenah tarik muka ngn ko kan..

Anif Abdullah| AA said...

kena ada kemahiran woo nak pujuk bagai ni.. kalau majuk 88 saat xpela kan ,ni kalo dah selalu sgt jadi bosan plak..huhu

::cikjuju::◕‿◕ said...

die kekurangan kasih syg tuh...eheh..sabar la yer^^...

Fathiah Hamim said...

hoho sebab tu lah kadang2 kita kena jaga sensitiviti orang jugak. kalo fa dah ada kawan macam tuh, memang tak da nya nak nganjing lagi. hehe

Cik Bell said...

merajuk berpada2 la kot..manja kemain lagi..hahaha..
nak diberi perhatian la tu...tp xpatut la camtu sbb dah besa kan..mesti leh pk..haiyoo..
and tak spatutnya dia ckp camtu..mmg ayat kejam tu!! huaaaaaaaa~

Anak Wak Mail said...

betullah..lagi susah bila aku suka merajuk,,kawan pon suka merajuk..haha..gamat2x..:)

Bui Junaidi said...

pernah jugak jumpa member yg kuat merajuk mcm ni..bui buat bodo jer..nnt dia baik sendiri..jgn layan sgt..

kb..selamat berpuasa..raya dtg rumah..hahaha

syerz eyryn said...

haha.. klo da slalu sngt mrajuk 2, ngade2 namenye. . ta pyh layan. . haha :)

miezah said...

biase lar tuu ..
org yg kuat sensitif memg slalu cmtuu ..
diorg takleh control diorg punya feeling ..
hehe ..
sabar yer .. ^_^

diana said...

entah lelaki mana la yang malang dapat pompuan gitu..
wakakakk

Amni said...

nasib la awak ni baik hati.. kalau saya, memang tak layan la kawan merajuk ni.. encik tunang merajuk pun cam malas jer nak pujuk.. ni kan kawan.. err... hahaha.. gila jahat,,,


salam ramadhan al mubarak dear....

yatie Awang said...

betul tu...dia ingat ngan merajuk dia je, merajuk kita tak tahu lagi kan? hihi

L said...

dtg sini bg senyuman, nk bawak milo tp xleh, pose kaaan =)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html

Yana Farinha said...

hye. nice blog.. done folo awk. jom singgah blog kita. www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

Afikah Aziz said...

ika pun xsuke org kuat majuk sob3x >_<

cik azeya said...

merajuk dengan orang tersayang jelah. HA HA.

Khairil said...

susah juga nak jaga hati orang yang suka merajuk...

Siti Arfah said...

Xyah la dok merajuk2 sgt ni . . X bagus. hehe. Btw salam ramadhan kareem. :)

iMBobo said...

alahai kawan kb tu..eh kb goncang die mcm tu ker?hehehe..sabar kb ye..manusia pelik2..

toblerone said...

mengada betol hr2 pon nk majuk..haha

manusia mmg cmtu.. ble kenekn org dy xpk psaan kite.. ble kne kt btg idong sdri mula la nk terasa sgla bagai.. :)

Qaseh dalia adelia said...

merajuk olok2 leh tak heee

Tea Dno said...

hahah. tea malas nak kawan rapat sangat dengan orang. nanti gini lah jadinya.

Tea Dno said...

kawan merajuk. tea merajuk. sume merajuk. haha.

AFHA Zainuddin said...

Seriously ! mmg betullah entri ni, same je..kawan kita tukan kiranya tgh merajuk, kita dah tgur but still tak nak cakap ngn kita, dah berhari-hari pulak ..so buat tak layan je..malas nak layan orang cenggitu..hehe

AFHA Zainuddin said...

Seriously ! mmg betullah entri ni, same je..kawan kita tukan kiranya tgh merajuk, kita dah tgur but still tak nak cakap ngn kita, dah berhari-hari pulak ..so buat tak layan je..malas nak layan orang cenggitu..hehe

Post a Comment