EXPERIMENT | Tingkatkan Trafik blog

minggu lepas aku ada tulis entri dimana aku menyuruh blogspot pulangkan semula semangat aku untuk berblog.. (mereng ni), ada seorang kawan yang baca entri tersebut dan bagi kata-kata semangat pada aku.. Aku ni tak berapa rajin sangat nak blogwalking beratus-ratus blog sehari.. setakat 10-20 blog sehari je aku mampu..

Jadi kawan aku kata, "kalau tak mampu tarik blogger datang ke blog ni..kenapa tak nak cuba tarik orang yang tak ada blog?"

Aku pikir kan, betul jugak.. blog aku dah berusia 7bulan, mungkin dah sampai masanya aku cuba bereksperimen dengan blog aku ni.. aku tunjukkan pada korang pengunjung blog aku minggu lepas.. aku tak segan sebab aku akui memang aku tak ada mood dan jarang blogwalking minggu lepas.


Aku beranikan diri mencabar keupayaan aku dan blog aku.. ini pula trafik yang aku ambil dari nuffnang untuk minggu ni.. Aku buat entri SEO..


Walaupun pengunjung blog aku jauh kebelakang dari blog orang lain dan blog korang.. perlahan-lahan aku akan cuba perbaiki.. blog ini tak seberapa hebat dan aku sedar jauh ketinggalan... 


19 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Are_Rull said...

xpe...ok lagi tu dpt trafik ratus2..hehehee
keep it up ya!psti blh lg nk up smla..

era kecik said...

trylah KB, manalah tahu, ianya jadi..

p/s: kalo jadi, share ngan era jugak ye! ^_________^

faridah nazurah said...

wooooooooooooo jeles gile!

abah khalisha said...

Not bad..bgslah tu..

Thanks Yuyu Zulaikha Sebab Sudi Makan Bersama

aRa ❤ aFiq™ said...

tingkat kn prestasi kurang an kontroversi :D

Selendang Merah said...

tak hebat? perghhhhhh...hebat giler SM tabik springggg...blog sm bawu lah x hebat..asyik 200 ke bawah jew uv..malas nak blogwaking. Niat di hati memang nak try gak wat entri2 menjurus pada seo nie..memang senang dapat trafik..pintu hati belum terbuka..hehe..pe2 pon taniah KB..semoga terus maju lagi dalam dunia blog.

cik Lia Lomi said...

wow banyaklah tu..tak apa, yang penting still ada pembaca setia..heee

SpeakerSekolah said...

wowww..uv sampai 7k tu..bile la blog aku nak jadi macam ko kb..

Munnafendy said...

yup, entri SEO mmg sgt2 mbantu..terutama tang keyword yg sntiasa dicari spnjang masa...goodluck kb =)

Eza Boom Boom :) said...

wahh, hebat la awak!! ajar sikit..Boleh?? Hihi.. Eza tak pandai la nak main SEO bagai ni..

iMBobo said...

tingginya uv kb walaweh...jeles lah hehe :)

sha my heart said...

KB, kalau nak beralih kpd SEO, boleh.
tapi jgn sampai jadi lagi bosan berblog sudah. pesanan ikhlas dari memerhati kwn2 yg beralih kpd blog SEO. =)

anamizu said...

ketinggalan lagi ke kalo dah bleh dpt 1,683 camtu?? kehkehkeh~
terbaekk la KB! ;)





luv,
cik ana

Khairil said...

kalau dibandingkan blog saya dgn Kb...saya lagi mundur kebelakang....

Syuxer said...

kalau dah capai seribu lebih dah ok dah..teruskan main seo dan banyakkan ping kat laman group fb..insyaAllah, 2000 uv sehari boleh tawan punya

Dina Ifhami said...

hebat ape blog nie :) nicee :) truskan /:)

maszull said...

assalamualaikum KB...kira hebat juga la tu ...:)

chemay said...

wahhhh.
bestnye ramai visitorrr
:)

MaryaYusof said...

Kire hebatlah ni...mcm sy blog pincisan je... salam kenal!

Post a Comment