KENA BAYAR KALAU NAK PASANG SHOUTMIX

Memang mengejut perubahan ni sebab tiba-tiba je kena bayar kalau nak memasang shoutmix pada blog. Bagi yang telah sedia ada mempunyai shoutmix di dalam blog, tak perlu bayar.

Tapi kasihan pada yang baru buat blog dan berhajat nak pasang shoutmix ke dalam blog. Antara Cbox dan Shoutmix, pengguna blogspot lebih selesa dan senang menggunakan shoutmix sebab tak perlu masukkan URL blog dan nama berulang-ulang kali.

Petang tadi aku nak buatkan shoutmix untuk seorang kawan blogger, tapi terkejut dengan harganya! kalau harga macam ni punya mahal, tak pasang pun tak apa kan..


p/s : cuba bayangkan kalau lepas ni, nak guna widget follower kena bayar..ahahha..mampus~~

21 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Cik Lia Lomi said...

uih, ye ke??..

cik ika said...

seyes ke kne byr????

maszull said...

assalamualaikum KB...betul kena bayar parah la kalau mcm ni...:)

Saddila said...

tak patut . tak patut .

MeeRole said...

Ni yg x syok ni..kne pkai cbox la x lme lg..

Ezad Skytech said...

kalau da sampai berbayar2..tak pasang pun takpe...hee~

nuyui a.k.a miss YUI said...

kira yg dh ada selamat ea.

Hanie_Dew said...

Blog kitorg tak pasang widget shoutmix atau chatbox.hihi.rasa cam berat.berat ke?

HanTu-ToMYam said...

selamt jd blogger awl ckit...lau tak kena bayar la jawabnye..huhuhu

iLa suHaiLa said...

biaa betikk???melampau tuu..

izah :) said...

shoutmix ni lagi best dari yg lain..tak payah nak taip URL & nama berulang kali..kecewa gila bila dapat tahu lepas ni da tak free...huuu..

Jue said...

Pergh nak kna bayo?nsb dulu dah sign up tp xltk je lg hoho..skrg ni smua mende nak pkai duit..grr

kotak bulat said...

buat masa ni yg da ad shoutmix blum dikenakn byran.tp kalau yg bru nk buat, mmg da xleh nk buat

kotak bulat said...

buat masa ni yg da ad shoutmix blum dikenakn byran.tp kalau yg bru nk buat, mmg da xleh nk buat

sha my heart said...

kalau nnti2 ni, kena bayr juga, buang je shoutmix tu. hehe~

sha my heart said...

kalau nnti2 ni, kena bayr juga, buang je shoutmix tu. hehe~

msredcheesecake said...

Msred mmg tak pasang apa2 shout box ni.... Kalau berbayar lagi la tanak pasang... Nak buat payment tu pun susah...

Bui Junaidi said...

nasib baik bui dh pasang awal2 shoutmix ni..jgn pulak dia org mintak bayar pulak lepas ni..huhu

ir yien 9897 said...

wau ekonomi skrang semua benda nak di bayar.. atoi...

so hargai lah apa yang ada sekarang :)

paridah said...

susah2 sgt buat blog dull dah...

Anonymous said...

shoutbox baru, fibox!
http://azam-life.blogspot.com/2011/12/servis-shoutbox-percuma-daripada.html

Post a Comment