Gambar sosial Rara zikry? Siapa sebenarnya Rara Zikry?

Siapa Rara Zickry? Kenapa banyak orang bercerita tentang dia?
Aku tak kenal dan memang langsung tak mengenali dia, tapi keyword yang masuk ke blog aku menarik perhatian aku untuk mendapatkan maklumat siapa sebenarnya dia.. Aku ada terbaca bahawa beliau telah meninggal dunia disebabkan penyakit Hypoxic Ischemic Encephalopathy (brain damage).

Ini sedikit sebanyak yang aku cari di google tentang dia..

Nama sebenar beliau= Zarith Nadhira Binti Mohamad Zikri

lahir= 4 october 1988

student lim kok wing=interior design

arwah juga ada seorang blogger kerana dia pernah memiliki blog iaitu klik sini

sama-samalah kita sedekahkan al-fatihah kepada arwah..semoga rohnya di cucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan orang yg beriman..

hurm, aku tak faham kenapa dengan perangai manusia sekarang.. kenapa ada yang berhati busuk sampai hendak mencari aib orang lain.. aku terkejut tengok carian yang masuk ke blog aku sebab aku rasa aku tak pernah pulak bercerita tentang Rara zikry sebelum ni..

Hentikanlah mencari benda yang macam ni, lebih baik doakan arwah ditempatkan di golongan yang beriman..

p/s: aku terfikir, sekiranya aku pergi..akan ada ke orang yang menangisi?

23 KOMEN BERKOTAK BULAT:

cik panadol said...

betul tu...jgn la aibkan arwah yg dah takde tu dengan menyebarkan gambar2 sosial arwah....sedekahkan al-fatihah lg baik...

Al-Fatihah...

Bui Junaidi said...

hari ni mmg blogger heboh pasal dia sbb dia baru meninggal semalam..

semoga roh beliau dicucuri rahmat..alfatihah

Cik Ziera said...

betul tu..
bialah kisah hidup arwah..
semoga dye tenang kat sane..

Anonymous said...

Oww dia ni pnah msuk dlam ntv7..al fatihah kpada beliau..

mimiey said...

Al fatihah.

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ca pon xpnh tau n kenal pon arwah....

cik najihah said...

tau xpe..dpt jugak keyword tu..yg sudah tu sudah mase die ade hayat lagi..
kesian die..
doakan yg terbaik

EYFAalias said...

Al-Fatihah. Sedih dengan kisah hidup dia. Tapi takpe lah. Allah lebih sayangkan arwah. Elok lah dia pergi dari hidup menderita kan. =)

Syuxer said...

diala model dan gadis cantik menawan yang ditimpa musibah ujian berat dari Allah s.w.t..

fierul said...

al-fatihah buat arwah .

Nieda said...

Cantik dan manis orangnya> Semoga tenang di sana.
AlFatihah utk dia.

SoLy SoLicious said...

al-fatihah buat arwah~

Ezad Skytech said...

pernah baca jugak la pasal ni dulu...

al-fatihah buat arwah...
takziah buat keluarganya....

Dr Zatiel Ismail said...

ape kaitannya dgn laki hensem tu?

iMBobo said...

tula, mungkin blogger yg post gmbr2 sosial die tu boleh remove semua tu sbb kesian kat arwah..

Acik said...

Ada gak yg cari laki hensem. kah kah kahhhhh!

izah :) said...

al-fatihah buat Rara Zikry..

lisa min said...

ajal maut semua di tangan Allah.. semoga dia tenang di sana dan doakan untuk dia.

anamizu said...

aritu ade gak kuar kat TV psl rara bile die jatuh sakit tu..kesian arwah.. semoga ditempatkan brsama golongan yg beriman..



luv,
cik ana

Anak Wak Mail said...

semoga dia tenang kat sana..;) tak yah susah cari yg bukan2 pasal dia..ye dok?

eintan nurfuzie said...

rara dah meninggal??...ouch..baru dpt tau..a; fatihah untuk dia...

Anonymous said...

saya x pernah kenal pasal dia smpai keluar citer dah meninggal..kalu pun dia ada dosa dgn cara idup dia dulu...pasti dah terampun melalui musibah yg menimpa dia..dia pergi pun mlm Jumaat kebumi hari Jumaat...hanya org baik2 je dapat mcm tu..ibu bapa pun ada lagi nak doakan dia..patutnya nk ambik tau apa kebaikan atau sifat istimewa dia yg sampai Allah anugerahkan dia kelebihan mcm tu..bkn nk kutuk dia lagi..kita yg idup ni ntah camana nak pegi besok...fikir2kanlah..

MEDIHA OMAR said...

Salam dear, thank you for the lovely post but minta delete gambar our baby Rara ya. Thank you so much..
Al-Fatihah buat Zarith Nadhira Binti Mohd Zikri.

Post a Comment