TEMPAHAN EDIT BLOG DAN HACK BLOG

Kawan blog aku iaitu Speaker Sekolah telah mempercayai aku untuk mengubah rupa blognya semalam. Aku tak buat free sebab ini dikira tempahan edit blog.. memang mudah bincang dengan dia sebab dia tahu apa yang di inginkan pada blog dia. Sebelum terima bayaran, aku bagitau dia apa yang aku ubah supaya dia nampak apa yang aku dah ubah pada blognya kan. Fuh, Nasib baik dia berpuas hati!
Jadi, kalau ada sesiapa berminat.. aku terima tempahan untuk edit blog memandangkan aku belum berkerja lagi sekarang ( sedang buat bisnes dari rumah sahaja). Blog SS nak yang simple saja dan aku rasa memang lebih simple lagi bagus, tak serabut orang bila masuk ke blog dan pengunjung pun selesa.

Ini apa yang aku tambah dan ubah :
  • background blog
  • background sidebar title, post title
  • background sidebar
  • border blog
  • link hover
  • header
  • favicon
  • buang readmore
  • show/hide shoutbox
  • pasang 3 iklan nuffnang di tempatnya
  • scrollbox di blog archive
  • pasang meta tag 
  • widget ringankan blog
  • buang border gambar
  • background pada ruangan komen
  • follow dan dashboard button di atas blog
  • buang navbar
  • Berat blog keseluruhan ialah 69.91 KB 0.7 seconds 0.01 seconds
Caj yang aku kenakan ialah RM15 (topup / bank)

aku akan ubah selagi tak memenuhi citarasa empunya blog.. Nak tengok pendapat tuan blog selepas aku siapkan blog dia.? korang KLIK SINI . Dia kata blog dia kena hack, aku lah tu yang hack blog dia!

kalau ada sesiapa yang berminat? boleh add dan PM aku kat facebook aku.  NAZIHAN ALI

p/s : facebook aku yang tu sekarang ni dah jadi blog untuk semua sebab ramai blogger add aku kat situ.. korang nak kawan dengan aku? add aku kat link nazihan tu.. aku akan approve sebab tu bukan lagi facebook personal..ehemm..

15 KOMEN BERKOTAK BULAT:

Ezad Skytech said...

oh...rupanya KB yang hack blog SS tu...haha...

#tajuk entri SS tu tak boleh blah...hee~

semutsengal said...

weeewiitttt..

Belog Sambal Belacan said...

woww buat bisness la kb:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..dah berbisnes skg ea..bgus2..

aRa ❤ aFiq™ said...

na add yg FB personal.. haha..

Wanie said...

adekah itu jang geun suk??hehe..wanie dah add KB (ai yu)

ღ Nurrul said...

wahh, KB buat bisness ! okeyh juga kan ? good luck ! :)

maszull said...

assalamualaikum KB...kat sini mama ingin mengucapkan selamat hari lahir buat KB yer moga panjang umur,murah rezeki dan berbahagia selalu yer...ada n3 buat KB....jom lawat blog mama yer....:)

p/s bagi mama alamat KB yer hantar sms kat fb mama (maszull Mohd Noah)...

http://maszull.blogspot.com/2011/12/selamat-hari-lahir-buat-kotak-bulat.html

Eera Shera said...

hepi bday KB ;)

em rase cam nak edit blog gak hehe

Tentang Kita said...

hepi birthday dik..semoga pjg uno and murah rezeki...semoga semua urusan adik dipermudahkan oleh Allah swt....birthday kita sama tarikh..

hira said...

uik, hack pun boleh? hoho. by the way, happy birthday :)

cleverspider55 a.k.a alam1cinta said...

wah edit blog pun dh jd bisnes ek..hehe..bagus2 teruskan kerja yg berfaedah k. Ops!sebelum terlupa..happy birthday 2 u

safwanmahzin said...

niceee..=)

[fArAh aLiAs] said...

KB!!!!!!!!

ehem2. farah datang nak mintak tolong. support farah untuk giveaway nisakay!! please yar.. :)

http://coretanharapan.blogspot.com/2011/12/ultimate-year

era kecik said...

bolehlah buat duit tambahan kan KB? hehehe :D

Post a Comment